Радостта ми е голяма, аз съм вече ЮЛСКА мама! епизод 2

• 16 161
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Момичета, първия съсирек вече е вън! Ураааааа
fiona, бебчо явно иска Лъвче да се роди! Много Рачета станахме  Laughing Laughing Laughing
Моето Раче е киселяк днес, само иска да се гушкаме, само тогава заспива, сложа ли я да легне се почва едно реване - Уааа, Уааа, Лааа, Лааа. А може и колики да си имаме вече?
Рени, аз сложих като вазглавница една тензухена пелена, с такива бяха и в болницата.

# 76
Така, започвам подред, само ако пропусна нещо, питайте пак Hug
МОРСКАСИРЕНА, обяснявам тук, дано имаш време да го прочетеш. Сигурно смяташ, че кърмата не ти стига, защото цедиш и даваш на бебето. Да знаеш, а и не само ти, че изцеденото количество никога не е равно на това, което бебето може да изсуче. Аз до третия месец не можех да изцедя и една капка от гърдите си дори преди кърмене, а както виждате вече година кърмя. Та за да поддържаш лактация с цедене се искат сериозни усилия. Много по-малко ще ти коства да върнеш бебето към гърдата. Най-напред започни привечер, или нощем, когато бебето спи - взимош го и го слагаш до теб на голичко. Погалваш леко бузката и то ще се извърне и ще прави сукателни движения. Това е моментът, в който трябва да предложиш гърдата. Никоя помпа не може да стимулира отделянето на мляко така, както ще го направи бебето. Освен това ако чакаш кърмата да се събере това е първата стъпка към намаляването й. Колкото по-често се цеди, толкова по-ярки са сигналите, които се дават на организма да произвежда кърма. Та, обезателно се опитай бебето да суче от теб. Дори ако трябва го залъжи със силиконови накрайници, та да си мисли, че е биба. Освен това докато не засуче ефективно от теб не го оставяй да озверява от глад. Още докато е сънено го слагай на гърдата. Такова малко бебе има силен инстинкт и ще засуче бързо.  Ако имаш още въпроси - насреща съм Heart Eyes
ЕЛИ, моля ти се, как ще хвърляш кърма... недей така. Ако храниш на поискване и се съобразяваш с детето кърма ще имаш достатъчно. Ако мислиш, че започва да не стига, най-вероятно ще сте в криза на растежа и тогава няма да даваш от замразената, а от гърдата по-често, че да се светне организмът ти да произведе повече. Иначе може спокойно да се събира в един съд изцеденото през деня, което не бива да е повече от 30 гр. от гърда, като това е максимума след кърмене. Може да съхранявате в стъклени бурканчета или в шишенца от морковени сокчета, или в тези на Куинс... важно е да има добра капачка, да надпишете датата и количеството на етикетче на съдинката. В Бибилиотеката на кърмаческия има достатъчно материал по колко време издържа кърмата в стая, в хладилник, в камера и във фризер.
Макси, да знаеш, че кърменето помага на матката да контрахира и изхвърлянето на тези гадини ще стане по-лесно. Но уви и заради това ти се усилват болките Sad Окситоцинът, отделян при кърмене засилва маточните контракции. Това е и причината кърмачките много по-бързо да събират коремчетата от другите мами Wink

По въпроса с възглавничките - препоръчва се докато обиколката на главата е по-голяма от тази на гърдите да се спи без възглавничка. Изравнят ли се вече може да слагате ниска, а разминат ли се в полза на гръдната обиколка да сложите от тези по-пухкавите. НО мога да ви кажа, че Сияна и сега спи повече без възглавница, защото се върти като шило Laughing

И още нещо за ХРАНЕНЕТО НА ПОИСКВАНЕ, което казвам, за да успокоя онези, които мечтаят бебето да има режим. Това, че го храните когато то иска не означава, че няма режим. То пак може да си яде през три или четири часа, или през два... просто вие сте на разположение, а не го оставяте да се дере от глад, защото "още не му е дошъл часът за хранене"! И ако се намира кой да ви опява, или вие самите не сте сигурни се замислете дали преди сто години са имали часовници и биберони, дали са можели да дават вода и са карали стомахчето "да почива"... просто прабаба ви е връзвала люлката на дървото на нивата и като приреве бебето е бутала цица. Със сигурност не си е правила слънчев часовник, за да види дали точно през три часа яде Wink Е, това е - питайте ако има друго Hug

# 77
  • София
Асинка, не съм спирала да кърмя  Sad, само 2 пъти се изцеждах и се отказах. Бебка ми успокоява гърдите много по-добре, отколкото помпата, гърдите и зърната ме болят след нея. Абсолютен привърженик съм на кърменето и дано имам още дълго време кърма. Но за съжаление, в моя случай кърменето не помогна и все още не помага. Болките ги има, но лохиите не. Лекарството помага за сега, а и лактацията ми се увеличи много след него и гърдите ми са много болезнени  и препълнени от мляко. Та, когато малката заплаче я слагам на гърда, независимо колко е часа. До преди лекарството гърдите ми не изпускаха мляко, сега се подмокрям постоянно и се радвам, че си купих еднократните подплънки. А за коремчето, май съм го събрала малко, поне така казват домашните  Laughing
Връщам се само за да допълня Асинка за инстинкта на бебетата да засукват. На 3тия ден след операцията отидох да си взема Ани от детското и да постой при мен. Бях много зле тогава със силни болки в бъбреците от упойката и едва се държах на крака, въобще и не бях си помисляла да кърмя Ани, въпреки, че вече имах коластра и гърдите ми бяха станали огромни. Докато се гушкахме, реших ей така на майтап, да я сложа да полежи на голата ми лява гърда, на 10тата секунда след като се озова там малката впи устенца в гърдата ми и засука. Дори и не я насочвах, тя сама си намери пътя. Е, сега ми се налага да я насочвам, много ми е неориенкирано девойчето. Wink
Лека нощ от мен.

Последна редакция: нд, 23 юли 2006, 00:49 от maxin

# 78
Честит рожден ден на Прасчо!Много хубави моменти със малкия бебешок, който сигурно вече гушка!
 smile3525 newsm59

# 79
Добро утро от мен!Честит рожден ден и от мен на Прасчо-щастие,любов и всичко хубаво желая аз.
Иначе аз съм си още тук и чакам събитието...
Фионче,голям труд си направила,като си разделила бебчетата...много е интересно така. Flutter

# 80
Ето и първите данни-  За Имена
За сега:Най -много имена имамме по 7 с буквата В и М
А-3, Б-3, В-7,Г-3, Д- 5, Е-4, И-1,  Й-2,К-3, Л-3,  М-7, Н-3, П-2, С-6,Т-1 , Х-1
Имаме и повтарящи се: Павел-2, Георги-2, Мария-2, Йоан(н)а-2 Самуил-2, Виктор -2,  Виктория-2, Ема-2,  Алекс(андър)-2
Имаме и еднакви момиченца и момченца- Дамян-Дамяна, Виктор-Виктория

.Тук ще допълня по-късно и останалите неща.
Най-финната ни манекенка е Мария на мама Зайко- 2,050/43
За най-фин и малък принц се борят двама-Калоян-2700/47 и Любомир-2700
За най-голяма сладуранка е Дамяна-4,120/56
За най-голям мъж-пак са ни двама- Павел на мамаКрис-53 см и Владимир-4,050/53

Най-нетърпеливото бебче е Мария на мама Зайко-при термин 07.07 , обаче тя е решила да се появи на 28.05- цели 40 дни по-рано
А бебчето което се инати най-много и най-много си харесваше на мама корема е Алекс на мама Диди- вместо на 04.07 си стоя на топличко до 15.07-цели 11 дена

Най-много бебчета са родени на 12.07-5
Най-послушното бебе излязло точно на термина си-Юлия-16.07
А с най-малка разлика от термина-1 ден-Галин, Бойко, София
Има и едно интересно съвпадение -Дария, Даяна и Александър са били с термин 07.07, но и тримата са се родили на 04.07

Фионка, статистиката ти е супер  smile3501
много ми беше интересно  newsm10

# 81
  • Варна
Асинка здравей! Благодаря ти за съветите. Сега ще ти кажа защо стана така. Като ми го дадоха в  родилния дом на 4я ден и той се опитваше да суче - дърпаше по половин час ту от едната, ту от др.гърда, ту заспиваше, ту само си играеше със зърното и кото го теглеглехме след това беше изсукал само около 10-20 гр. и ми даваха да му давам добавка. 1 час след като е сукал и заспал обаче от 2те ми гърди започваше да тече кърма и аз реших, че трябвя да я събирам и започвах да я цедя. Като дойдеше следв.време за хранене бебчо пак се мъчеше и пак изсукваше малко и аз дохранвах, а след 1 час цедях..... И така стана, че хем кърмя, хем цедя, хем давам доп.друго мляко. На всичкото от горе в родилния дом ме караха да го събуждам в часовете за хранене на 3 часа, защото трябвало да яде, иначе щял да почне да спада на килограми.
И аз от страх в къщи, че няма да мога да разбера колко е изсукал и да не остава гладен започнах да цедя и да му давам изцедена кърма. Ще послушам съвета ти и ще пробвам нощно време да го кърмя като за начало. Надявам се да не съм изтървала момента. Направо съм за бой, защото сама се докарах до това положение.
Извинявам се, че пиша в тази тема, а ма може на мамите които не са родили още да им е полезно и да се поучат от мойта грешка.
Лек ден на всички и чакаме нови бебчета,а на Прасчо  newsm59.

# 82
Поздравления за Фиона    smile3501  Задето си е направила труда за статистиката.

morskasirena Ако бебе не иска да засуче пробвай със силик.зърна/ама не на камера/

Честит рожден ден на прасчо!    nbirthday

Асе незнам закъде сме без теб мила  Hug

# 83
...[/quote]

@ Pipi Павел вече гордо се протяга на първа страница, много е сладък пу пу Grinning

[/quote]
Ивичка, благодаря много  bouquet
Прасчо  nbirthday

Последна редакция: нд, 23 юли 2006, 13:09 от pipi

# 84
Морскасирена, ами ти си имаш сучещо бебе, мила Hug Имай предвид, че гладно бебе си личи. То никога, ама никога няма да се остави гладно. Спираш добавка от АМ ако даваш и започваш да слагаш максимално често на гърда - под максимално често имам предвид когато бебо иска да папа и по толкова, колкото иска да стои на цица. Ти хубаво си правела в началото. А за количеството не трябва да се притесняваш. С времето бебетата се научават да сучат кратко и ефективно. Само го наблюдавай и ако почива повече от минута го пощипвай да се разсъни Wink Кърмата, която тече си я остави да тече или слагай бебето да я издърпа. Още е достатъчно малко, за да не го свикваш са разни биби и леснотии Wink Сигурно ще сте малко време като скачени съдове, но ще мине. Аз си помислих, че то самото се дърпа и не иска да засуче, но щом по принцип не отказва гърда и ти не му отказвай. А за това дали е добре нахранено се съди по мокрите пампи. Ако има поне 6 мокри пампи на дененщие и поне три от тях (до 40-тия ден) са акани - всичко е ОК и кърмата е достатъчна. Също гледай си бебечето. Ако е спокойно и спинка няма да е гладно. Преценяй състоянието на колики и глад и ще видиш колко лесно ще ти стане изведнъж. Остави се бебето да те води. Малко е трудно в началото, но после ще видиш колко по-мързеливо и средствопестящо е кърменето Grinning

# 85
Моля, тя идеята е на Надето за разни статистики- а ние като сме без бебоци още и имаме време да се занимаваме.
Аз вчера монтирах и филма от рождения ден на браточвед ми , че като се роди бебка може и след 1 година да го направя.
Аз сега се събуждам.В нашата коопер. всечки си правят ремонтите м/у 2-4 следобед smile3511 имаме си и 2 кучета, които лаят, от долу под прозореца -фризьорски салон и онези само се кикотят и викат, до нас е една сграда на БТК, и вентилатора за охлаждане на техниката така силно се чува-денонощно! Ужас, а ние веднъж направихме купон у нас миналата година и в 11.30 вечерта викнаха полиция?!?А съседчето редовно правеше купони и то по цяла нощ.
Ужас, не искам да живея вече тук искам къщичка в някое селце!Идилия и спокойствие и за бебка.
приятен ден и още бебта днес.Вчера май нямаше?
Ако не пиша до довечера пак- Наде , успех утре с взимане на решението!И всичко да мине по вода, каквото и да решите!

# 86
Фионке, страшна си!   bouquet Аз си викам, че намерих работа на тази нетърпеливка мама поне за ден да не мисли за контракции Joy, а тя толкова бързо и най- вече чудесно се е справила! Браво!

smile3510  ura dazzler1
Честит Рожден Ден на prascho и я чакаме всеки момент да се похвали с бебе!

Отново с Ивичка се питаме, тази красавица Виктория на коя мама е?
http://images09.snimka.bg/000952543.jpg

# 87
Здравейте и от мен.Аз не съм писала много във форума, но редовно го следях.На 14.07 се роди дъщеря ни Ния в Майчин дом София с планирано секцио. 3500 гр. , 50 см. От 5 дни сме си в къщи и сме ужасно щастливи.Пожелавам успех и леко раждане на всички все още необебили се мами.

# 88
  • София
Здравейте,
аз съм от августинките, но понякога чета и вашите темички.Честито на всички мами  bouquet.На останалите леко раждане!
nike, честито и на теб.Можеш ли да разкажеш подробно, естествено ако имаш време и желание ,за раждането,понеже и на мен ми предстои следващата седмица.Малко ме е страх да си призная. #Crazy

Чао и лека вечер на всички!

# 89
Фионка, тези чашки на авент са идеално решение и аз съм мнго доволна от тях Виж в аптеки ремедиум, обаче мисля че там комплекта беше около 7 лв. Да не те подведа само, но всеки случай по-евтини бяха.
Също да кажа че аз така си досъбирам от няколко хранения, като през това време я държа в хладилника и после мушкам във фризера. То иначе е луда работа като тръгнеш да топлиш колко чашки ще трябва да притопляш за едно хранене?!

Макси миличка стискам палци да се оправиш и а ти се махне това от главата. Пуууу, няма идеално нещо, брей. Аз така си мислех че уж всичко ми е ток, но пък мен ме умориха тези пусти хемороиди. може да е дребно нещо , но ви казвам не можех да си седна на гъза. Добре че вече взеха да поминават, че не се живее. А и от запека който имах след раждането ходенето до тоалетна ми беше мисия невъзможна. Ама стига оплаквания.

Асенце, искам да ти благодаря за разясненията за кърменето. От многото пъти в които си обяснявала доста полезни неща научих. Не съм го споменала досега, но направо ми спаси кърменето. На мен след първата седми ца поради същите причини ми почна да намалява кърмата. А именно неслагане често на гърда и изцеждане и даване от шише. Е, вече нее така.

Общи условия

Активация на акаунт