Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 20

• 35 603
  • 760
  •   1
Отговори
# 540

...и рецепта има

# 541
Включвам се и аз в темата с абсурдното изказване на моята баба, стана ми по- скоро смешно. Ама я разбирам, на 83години, с 3 деца, които не е могла да кърми. В началото много ме подкрепяше и се радваше, че аз кърмя. Преди няколко дни се чухме и се хваля, че сме били на преглед и госпожицата е станала 8,500кг и 83см. И тя с цялото си възмущение:" Ами така, аз от кое време ти казвам, че трябва да спираш това кърмене. То вече няма нищо в нея, не може да се нахрани детето, за това е толкова слабо. Трябва повече манджи да хапва, с хляб!"
Направо не знаех какво да и кажа. Детето си хапва и друга храна и кърма. Но просто е много пъргаво и любопитно, не се спира на едно място.

# 542
Ахаха и аз такива ги слушах,не им се връзвай на тези приказки,чудесни пропорции са

# 543
  • WonderLand
Е как, то хляба е най-важната храна, то не са попари, сухари, много основна част от храненето. Преди известно време бях попаднала на тема "Как да накарам детето да яде хляб". Не, че има нещо лошо в хляба, просто не разбирам тоя зор да се пробутва на малки деца и бебета все едно е манна небесна.

# 544
Аз като кажа, че не давам хляб освен на закуска и то не всеки ден и всички са в потрес😂. Това овесените ядки, кускусът, макароните, юфката, домашен кекс, палачинки нищо не са. Трябва на всяко ядене да му се дроби хляб и това го слушам всеки път като тръгна да го храня/ яде навън

# 545
  • Плевен
Аз пък не разбирам какво му е вредното на хляба.Хлебни изделия са единствения вариант за закуска при нас.Принцеса,сандвич,кекс,домашна баница давам за следобедна закуска в училище.Според мен е по-добрия вариант от купени снаксове,вафли и т.н,които ядат съучениците на сина ми.Няма как да сложа купа с КМ,супа или нещо друго цапащо.В междучасията децата се гонят,тичат,закачат и изобщо няма начин да накарам сина да седне и да яде(отделен е въпроса,че раниците са претъпкани с учебници и ако сложа подобно,ще имаме да мием учебници вечерта).Според мен качествения пълнозърнест хляб не нанася вреди на организма,доставя му вит В.Ние наблягаме на изразходване на енергията.Каране на колело по 17 км(онзи ден),дълги разходки и игри на вън,дълги преходи(над 10 км).

# 546
Peten, не знам за другите, но лично аз не давам хляб, защото много ме е страх да не откаже да яде готвено. На закуска както писах редувам хляб (принцеси, юфка, попара, макарони, кекс и т.н.). През останалото време от деня не давам. Не виждам смисъл при домашна гъста супа с ориз, фиде и картофи да добавям хляб. Първото, което спирах и криех в периодите на отказ от храна беше хлябът, защото да не е вреден, но и не мисля, че трябва детето да се храни месецо наред само с това. Защото уж всичко почва като поредният бебешки период, но съм свидетел как един такъв период продължава вече 4 години

# 547
И моите рядко ядат хляб.. ако не е сандвич де😁
За настроение 😋

# 548
В темата с бебета януарчета, където чат пат пиша, предстои всички да захранваме. Естествено някой вече са от 5 месеца някъде, като и един кукуряк се 'похвали', че най-рано захранили от 4м с кисело мляко. Заместен обяд вече на няма 6м.
И сподели тази статия, която освен отвратителния осъдителн тон, заявява, че не трябва да се дават сурови плодове хич, най-добре на сокчета 🙄 'защо-то' е неизвестно....

http://m.moetodete.bg/hranene-8596/zahranvane-na-bebeto-spored-sezona.html

# 549
Значи името си залагам, че тази статия не  е консулстирана с д-р Попиванова, ibclc консултант,която ми е водила лекция за храненето, така между другото. Просто поредната копи-пейст статия в псевдомедия, пльоснато неправомерно име на известен лекар.

# 550
Представям си как си бера кайсии от градината на баба и после какво, какво - правя един бърз компот, за да ги дам на детето. Логиката, че суров плод не може, а сок може, направо кърти 🙈 Току преведат някоя глупост с елементи на разсъждение иии

# 551
# 552
Мале, мале какви ли колики е имала тази мама, щом чак в болница са я завели Joy Иначе съ сигурност сокчето на 3+ ще му оправи стомаха Scream

# 553
Малкият беше с разстройство, изписаха му някакви прахчета. Майка ми “ дай му ги със сок!”. Казвам ѝ че той сок не пие, а и при диария не е много ок да му давам точно сокове. “Ами с какво ще му ги дадеш тия прахчета?” .... С вода, с какво😁

# 554
О, да, да - като са новородени, бабите питаха “ама как така без вода”. После като пораснаха малко и стана въпрос, че не им даваме сок - “е как без сок, какво пият”. Кърма и вода много ясно 🙈

Общи условия

Активация на акаунт