Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето и захранването на бебето - 20

• 35 605
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Аз си мислих, че само по-възрастното поколение е привърженик на тези "жизненоважни" сокчета, но напоследък срещам все повече млади хора да ги защитават. Не четат ли, не се интересуват ли... Сокчета та сокчета
И за да не е спам: като казах,че няма да давам сокчета на двумесечно бебе, реакцията беше - "Ама как.. откъде ще му влизат витамини на това дете?!" Grinning

# 556
Не, не четат. Не се интересуват. “Слушат педи, свеки” и т.н...

# 557
Днес една майка пред детската кухня се похвали, че детето й пиело по 3 ЛИТРА сок 😮. Добре, че бях седнала, че щях да падна. Детето беше на около 2 години с шише със сок с биберон в устата.

И я дайте рецепти за сирене 🤣. Да помогнем на таз дама

# 558

С олио и червен пипер. Върви с розе. Ако детето е под 1 г, да се замени с бяло вино, че е по-слабо.

# 559
# 560

С олио и червен пипер. Върви с розе. Ако детето е под 1 г, да се замени с бяло вино, че е по-слабо.
Оливието се запържва с пипера ли? Кажете повече де , ееее 😂

Ама как 3л?! Та за какво му е детска кухня на туй дете... то има ли местенце за храна от толкоз сок? И апетит..

# 561
Колко памперса пълни това дете с 3л сок🙄 лошо ми стана 😂 аз не изпивам 3 л течност на ден,зор ми е...а колко често мият зъбите а 😂😂😂
От цялата работа ми се дояде сирене с червен пипер

# 562
  • WonderLand
Ама сиренето да е синьо, ей! Joy

# 563
  • Пловдив
Прави ми впечатление, че по площадките повечето майки само се хвалят - 3 л сок, това яде, чете, познава цифрите на 1,6 г и т.н., ама всичко ми се вижда само на приказки, въздух под налягане.
Иначе аз взимам още кухня на дъщеря ми, която е на 1,6 г, яде и от нашата храна събота и неделя, но честно ми е по-лесно с кухнята и знам, че дори аз да няма какво да ям, тя ще яде. Та оня ден сме на площадката до кухнята и чакам да отворят и там две майки си приказват, след като ми видяха бурканите. Едната много се дразнила на тия кухни, щот майките ги мързяло да готвят и затова взимали кухня, тя не била правила така, нейното веднага минало от пюрета на обща храна. Много се издразних като чух, но си замълчах, няма смисъл с такива индивиди да се спори (всеки ден почти сме всички на площадката и ги наблюдавам). Едната е с дете на 3г, другата с 6 месечно. Голямото постоянно пие сокчета, яде вафли, бисквити, зрънчо, малкото и на него му дават зрънчо, та чак майка му като му даде, му вика "Залепна ли ти за устата, маминко, айде още едно ще ти дам, аууу как се облизваш, ето още едно." Оставам в потрес, като я видя да му дава зрънчо.

# 564
А какъв риск от задавяне е тоя зрънчо на 6-месечно, ама нали Апва дИтето.

# 565
Леко съм боса още в захранването, защо не се дава сирене (аз предполагам заради солта, но питам за всеки случай)?
Тукашната здравна каса пише сирена пастьорозорани от 6м. нататъка, но пък като нашето сирене не се яде, най-много фета. Може би имат предвид по-кашкавалестите- моцарела, чедър.
Днес една майка пред детската кухня се похвали, че детето й пиело по 3 ЛИТРА сок 😮. Добре, че бях седнала, че щях да падна. Детето беше на около 2 години с шише със сок с биберон в устата.

# 566
  • WonderLand
Не е задължително детето като маймунка да демонстрира на площадката всичко, което майка му казва. Моя вкъщи не млъква, прави много неща, но излезе ли навън все едно е друго дете. С 300 зора ще махне за чао. На годинка е.
Изказването за майките с кухните е повече от малоумно.
Аз пък се дразня на друго нещо по площадките. Всяка нова майка с която се запознавам директно почва да ме разпитва за храненето на детето - яде ли това, яде ли онова, ама как така си му дала еди какво си. Аз опитвам да обясня, че моето е ЗВБ бебе и всичко яде от самото начало, те цъкат с език неудобрително. Наскоро с една мама на момиченце на 7м се запознахме и неимоверно въпроса с храненето се появи, с него и едно такова напрежение, тя се притесни, аз се притесних, но се оказа, че и тя така захранва, та много ни олекна и на двете. В тоя ред на мисли много се дразня, когато започнат да оставят отворени кутии с храна и плодове по пейките на пясъчника. Сина ми е любопитен към всичко, иска да разгледа, но видят ли го, че е тръгнал към кутията и се хвърлят да я спасят защото "това не е за теб, лельо, ти си много малък, тука има стафиди, ябълките са много твърди, в кексчето има яйце, пък ти такива неща не ядеш". Аз така или иначе няма да му позволя да пипа или яде въпросната храна, защото до преди 5 секунди е ровил в пясъка, но такива заключения за него много ме дразнят.

# 567
Да,обезсолено е хубаво да се дава,нашите са доста солени в интерес на истината,. Но в примера на мен лично ми е смешно, че се търси някакъв специален начин на даване,за да е "вкусно".
То или ще се хареса или не ,как по специално да се дава сирене,по ягодите 😂

Силвър,не си го слагай😉 то всичко е състезание по площадките. Аз съм станала няма такава досадна леличка, на всичките им правя забележки, то са парчета храна по пързалката, опаковки до краката им, никой не си прави труда да с хвърли боклука, моето дете им чисти . Защо храна до пясъчника?същият,в който рият котки вероятно, супер гадното 🤢

# 568
  • WonderLand
Е и аз това се чудя, ама ей на, постоянно има кутии там, а площадката не е от чистите. Иначе сина ми е във фаза "изхвърли всичко в коша" и добре, че е той да разчисти след всички, то не са опаковки, салфетки, фасове...

# 569
То и за кърменето всеки е компетентен. Правя онлайн сесии с терапевт, нещо стана въпрос за винце, това-онова и споменах, че кърмя. Ама как, защо не съм я отбила. Аз наистина мислех март-април да отбивам, но с тази епидемия предпочитам да отложа, предстои ни прибиране към България (поне 2 полета). Да не говорим колко тъпа причина е отбиването “за да си пия вино” - в момента суче само сутрин и не виждам проблем вече да дрънна чашка или две, като са сучели активно децата, още по-идиотско да ги лиша от това заради някаква глупост 🙄

Общи условия

Активация на акаунт