Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 397
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Май и аз така ще направя. В последно време твърде много се напрегнах. Ще се включа, живот и здраве, по-нататък отново.

# 241
  • Plovdiv, Bulgaria
Galeona 11с не е задължително да има корем. Моя със сина ми си пролича чак 6м. Зависи много и от структура, килограми. То бебето е още толкова малко.. Това, че някой има корем в 11с изобщо не означава че всички са така.

Момичета, аз ви разбирам които искате да се оттеглите, но във всяка една тема има и хубави неща за обсъждане, и не чак толкова. За жалост притесненията от тук нататък са за цял живот в малка или голяма степен.
 Разбира се, след като нещо ви натоварва, не е нужно да го правите. Дано се поуспокоите и пак решите да се включите Simple Smile

# 242
И аз съм съгласна с тяхното мнение , че малко в повече има неща,които повече плашат от колкото да са градивни по някакъв начин. И аз мисля известно време да се отегля , просто психиката ми е по-слаба и за всяко нещо го мисля и преживявям , радвам се че при лемънс всичко е окей , както и за другите се радвам , ще се видим живот и здраве в 4ти месец 😘 целувам ви всички

# 243
Момичета, аз ви разбирам които искате да се оттеглите, но във всяка една тема има и хубави неща за обсъждане, и не чак толкова. За жалост притесненията от тук нататък са за цял живот в малка или голяма степен.
 Разбира се, след като нещо ви натоварва, не е нужно да го правите. Дано се поуспокоите и пак решите да се включите Simple Smile
Абсолютно съм на същото мнение! Blush

# 244
Само като си спомня как започнахме темичката с момичетата с по-ранни термини - супер позитивно и весело беше.

Аз не съм имала корем нито с първата, нито с втората бременности. Първия път ми пролича в шести месец и на мен, сега ще е може би по-рано. Но съвсем не е задължително да имаш корем в 11та седмица. Все пак бебето е едва 3-4 см.

# 245
  • Варна
На мен първата бременност корема съвсееем леко почна да ми личи в началото на 5-ти календарен месец. Сега леко си личи, като се нахраня, но и този път стартирам 4кг повече от предния и затова мисля, че е така. А също така съм чувала, че при втора и т.н. бременност си личи по-рано от при 1-ва.

# 246
Lemons, Elica, и аз съм на път да направя тази крачка, нещата и на мен вече ми идват в повече и стигат чак до там да се радвам, че ми е лошо и нямам апетит! На няколко пъти искам да отправя молба в групата да не споделяме толкова крайни и страшни статистики, лични , ЛОШИ примери или примери на познати и непознати, но се отказвам за да не бъда пак упрекната в мнението си! Тук е моментът да каже, че аз ни най-малко не съм против пренатестовете. С изказването си по онази тема исках да кажа “мислете положително и не си вкарвайте излишни филми”! Едни ме разбраха, други не 😕 Но както казах аз приключвам по тази тема!
Всеки от нас е в тази група, за да намери успокоение по въпросите, които го притесняват и съмисленици, най-вече! НО НИКОЙ НЕ ИСКА ОТГОВОРЪТ ДА Е ЛОШ!!! Ако нямате какво добро и успокоително да кажете на една бременна жена, по-добре запазете лошите примери за себе си! Всички ние се плашим когато ни се дават само негативни и крайни примери!
 И тук като и навсякъде си има тарторите, които искат чрез всяване на страх у другите да наложат личното си мнение! Да, крайна съм в това си изказване, но първо прочетох не малко крайни примери и видимо, не една или две от нас са се почувствали зле от тях! 😦
Призивът ми към вас е, не скачайте с/у мен а помислете за чувствата и страха на всяка бъдеща майка тук. Всички гърмим от хормони и сме по-чувствителни от всякога! 😰Моля ви, дайте да сме по-внимателни една към друга и ако някоя от нас има да сподели тежко преживяване, то нека е с мъжа, майка си, защото тях няма да паранояса...🤫🤐😶
Нека не се налага повече мами да напускат групата! Поставете се на мястото и на Мистик, която е създала с толкова голямо желание тази страхотна група и в момента е  една от малкото, които вдигнаха настроението с добри новини от последния си преглед!🍀💓
Голями хора сме! Мисля, че можем да сме си полезни!

# 247
  • Sofia, Bulgaria
Здравейтe,
прекалено навътре ми се струва, че се приемат мненията тук. Не смятам, че е редно да захаросаме темата и да е някакво розово пространство. Положителни или отрицателни, мненията тук са нещата от живота. На мамите, който очакват първи деца и смятат че сега им идва в повече ще кажа това - момичета стягайте се, не можете да си представите колко ще се променят животите ви след появата на детето. Притесненията по време на бременност са нищо в сравнение с притесненията по малко бебе или дете. Уважавам решението ви да се откъснете за момент от темата. И сега малко да ви разсея. Днес мина прегледа ми, всичко е наред, но ми стана много забавна лекарката. Предишната бременност нали не ми се гадеше и не съм повръщала, всеки път ме питаше и аз всеки път и казвах че се чувствам много добре (винаги ми се струваше недоволна че не ми се е гадило). Сега пак ме пита и аз и казвам как постоянно ми се гади и че ми стига до гърлото и не мога да повърна, е честно ви казвам направих я щастлива тая жена Joy. Сега въм края на 8г.с. вика ме пак чак в 12г.с за да ме запише за ЖК и да прегледа резултатите от ранния скрининг. Днес е прословутия черен петък. Някоя от вас да видя нещо много на оферта? На мен ще ми трябват комплект шишета (Томи Типи ще следя, много ги харесвам) и количка. Това е най- необходимото на първо време. Ще купя и малко дрешки, но чак в 9м. Доста неща си имам от каката и всичко е като ново.

# 248
Аз преди тази тема, участвах и в теми за бебеправене и доста често се случваше някое момиче да се похвали с 2 черти и после да пише, че не са се получили нещата. Аз също изпитвам ужас и не мога изобщо да се зарадвам. Много несигурна се чувствам и при най-малката болка се шашкам и се проверявам нон стоп в тоалетната дали няма кървене. Много съм се психирала, може би и аз малко ще се дистанцирам от темата, но ще наминавам да чета чат пат.
Аз искам да попитам тези от вас, за които не е първа бременност или просто са по наясно, коя болка ниско в корема се счита за нормална? От време на време усещам пробождания ниско долу и се притеснявам.взимам но шпа, а онзи ден бях на лекар, не мога през 2 дена да ходя.

# 249
При 3 бременности мога да кажа, че болки съм усещала в корема и все на различни места, но никога не съм се притеснявала много.Защото някои леки болки са нормални или придърпване от долу покрай срамните части.Даже може да кажа че те са ми били най неприятни.Единствено при кървене с първото в 3ти месец лежах за задържане.Тогава се получи от стрес след земетресението в Перник 2012.
В момента и аз имам пробождания странни, но гледам да не го мисля толкова за да не стресирам и бебчо.Ако вече зверски много ви заболи тогава вече може да се притеснявате и да летите на доктор.Минала съм през много и сега съм се отпуснала и само хубави неша са ми в главата.
И аз като чета лоши неща го приемам зле.
Дано всички да стигнем до финал и само за хубави неща да пишем вече.😊😊😊

# 250
  • Sofia, Bulgaria
Боцкане или все едно някой те дърпа, разтягане на сухожилията, преместване на болката ту в ляво ту в дясно все едно в яйчниците, всичките са нормални. Като се вдигне по-нагоре и си направи място в корема спират болките и се появяват вече към средата на 9м. едни прерязвания ниско,съответно е от теглото на бебе, плацента и води, а пък и вече се подготвя да излиза и е с главата надолу. Мале честно сега като си припомням усещането и ми става смешно. Ходех като патица с типичния разкрач и имах чувството, че главата на бебето ахаааа и се е показала отдолу:joy:
П. С. сега се сетих и за болката в органите ти, като расте бебче и притиска. При мен се случваше все нещо от дясно да натиска и мн болеше, ама си гъделичках корема там където е бебето за да се помести малко 😁

# 251
Аз искам да попитам тези от вас, за които не е първа бременност или просто са по наясно, коя болка ниско в корема се счита за нормална? От време на време усещам пробождания ниско долу и се притеснявам.взимам но шпа, а онзи ден бях на лекар, не мога през 2 дена да ходя.

Kaylinnn, аз съм с втора бременност и бих казал, че двете нямат нищо общо! Болките, за които ти ми говориш ми приличат на контракции на матката, които са често срещани и за тях се приема но шпа, за да успокои матката! Може да са свързани и с нарастването на матката или да идват от червата! Нормално е да чувстваш различни  усещания в долната част на корема и стига болката да не е режеща, силна и нетърпима, няма какво да те тревожи!

# 252
  • София
и аз имам дискомфорт, но не му давам особено значение. Ако трябва да съм честна не помня как се класифицират контракциите, дори и тях не помня от първото бременеене Rolling Eyes
Лежа си , гледам приятни филмчета, чета книжки, планирам подаръци и украса за Коледа. Това ми е любимия празник , нямам търпение и планирам ли.. планирам Simple Smile В озон има много хубави намаления на книжки и пъзели, ако на някой му трябват.
Въпреки че съм по-малко с 5кг , корема си ми е напред, а сложа ли бременните дънки все едно съм 6 месец, затова гледам блузите да са ми широчки.

# 253
Здравейте и от мен. Повечето само ви чета, но като някой други мами и аз мисля да се оттегля за известно време от форума. Влязах с идеята споделяне на информация, но напоследък и аз почнах много да се напрягам излишно. Определено мисля, че негативните коментари са повече от положителните. Съжалявам, но щом започнах да искам да ми стане лошо, дори за малко, само и само симптом да имам, значи не е добре работата.. По-нататък надявам се сме се поуспокоили всички, и живот и здраве пак да се "видим"

# 254
Момичета,  напускам темата ви. Днес загубихме пулса и на второто бебе.

Желая ви спокойна бременност!  Бъдете здрави и вие,  и бебенцата ви 🍀

Общи условия

Активация на акаунт