Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 397
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
Bubbly,
Не знам как те свърта да седиш спокойно ,при положение,че ти е казала че няма сърдечен ритъм и измерва сакчето с 1 седмица по-малко.Второто жълтъчно мехурче ти е най-малкия проблем! Предполагам,че във Вита си отишла при прехвалената Кълвачева,но там има страхотни доктори,при които горещо препоръчвам да отидеш-Д-р Томи Попмарков,Д-р Иван Крумов.В база 1 работят и събота и неделя,при Крумов бях в събота,когато моето сакче се отлепи преди 3 седмици.Часове се записват лесно и бързо!Влез в сайта на Вита и си избери ден и час,приложението е много удобно направено.Отивай,не чакай!
П.П.Утрогестан се прилага вагинално,защото е в пъти по-усвояем и щадящ за организма!
Очаквам да разкажеш какво става с теб и стискам палци❤

Бих искала да препоръчам и аз Д-р Попмарков от АГ Света София или бившата Тина Киркова. Той не работи във Вита или поне аз не знам.
Благодарение на този Доктор съм бременна, той ми откри проблем, който никой друг не можа да види и го отстрани. Само три месеца след операцията бях бременна и съм в тази група Simple Smile пълна с толкова прекрасни мами.
Стискам палци всичко да е наред Bubbly и ако искаш мога да ти дам телефон на Доктор Попмарков.

От съвсем скоро Д-р Попмарков работи и във Вита!Понеже ми се наложи спешен преглед и влязох в сайта им да си избера доктор и час за събота,го видях,но той не дава дежурства в събота.Страхотен доктор!Преди 2 години попаднах на него!😊

# 226
  • Plovdiv, Bulgaria
Plamъche това е точно до работа, но не знам дали бих могла да  отсъствам и тогава, защото и предния ден имам излизане. Макар че темата за мен не е нова, бих пробвала да ида някой ден на някакво такова събитие, просто от любопитство какво толкова казват, и дали се припокрива с моите виждания.
С малкия не съм ходила на курсове и пр.  Не обичам да ми се казва "това трябва да стане по този начин, онова по онзи", нито децата да се слагат под един знаменател. (примерно сина ми седна на 7м, не на 6 както пише в книгите, не съм го насилвала да сяда по-рано, само защото трябва на 6м да е седнал).  Не знам защо съм останала с впечетлението, че по такива събития едва ли не казват как за всички трябва да е еди как си. Може и да греша разбира се, за някой сигурно са полезни, след като се правят често Simple Smile
Аз лично съм на мнение, че всички деца са различни, винаги съм се водила по сина ми и това ми е било в голям плюс за отглеждането му Simple Smile
Отклоних се де, та на това събитие сигурно няма да мога да ида, но на някое друго може. Тъкмо ще е повод и за по едно кафе Wink

# 227
Уникално , толкова е сладичко, и аз чакам моя на 5ти декември с нетърпение ❤
Много сладко наистина Simple Smile
И аз съм на 5-ти декември в Марковс и нямам търпение. Heart
Скрит текст:
Bubbly,
Не знам как те свърта да седиш спокойно ,при положение,че ти е казала че няма сърдечен ритъм и измерва сакчето с 1 седмица по-малко.Второто жълтъчно мехурче ти е най-малкия проблем! Предполагам,че във Вита си отишла при прехвалената Кълвачева,но там има страхотни доктори,при които горещо препоръчвам да отидеш-Д-р Томи Попмарков,Д-р Иван Крумов.В база 1 работят и събота и неделя,при Крумов бях в събота,когато моето сакче се отлепи преди 3 седмици.Часове се записват лесно и бързо!Влез в сайта на Вита и си избери ден и час,приложението е много удобно направено.Отивай,не чакай!
П.П.Утрогестан се прилага вагинално,защото е в пъти по-усвояем и щадящ за организма!
Очаквам да разкажеш какво става с теб и стискам палци❤

Бих искала да препоръчам и аз Д-р Попмарков от АГ Света София или бившата Тина Киркова. Той не работи във Вита или поне аз не знам.
Благодарение на този Доктор съм бременна, той ми откри проблем, който никой друг не можа да види и го отстрани. Само три месеца след операцията бях бременна и съм в тази група Simple Smile пълна с толкова прекрасни мами.
Стискам палци всичко да е наред Bubbly и ако искаш мога да ти дам телефон на Доктор Попмарков.

От съвсем скоро Д-р Попмарков работи и във Вита!Понеже ми се наложи спешен преглед и влязох в сайта им да си избера доктор и час за събота,го видях,но той не дава дежурства в събота.Страхотен доктор!Преди 2 години попаднах на него!😊
Аз ходя в МЦ Вяра при него и той ще ми следи бремеността. Страхотен е наистина, внимателен, любезен, професионалист, ох много си го обичам аз този Доктор, на него дължа бремеността си и се радвам, че случайно попаднах при него.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 13:47 от AnMary

# 228
Криси , ще се радвам да се видим на по кафе някой път дори и без повод.
Аз още се чудя за курса. Не съм решила дали да ходя. Предполагам, че и по-нататък ще има пак. Интересно ми е какво ще кажат. Всичко ми е толкова ново и непознато...

# 229
  • Варна
Здравейте! Относно симптомите - днес съм точно 9+0г.с. При мен напрежението и болезнеността в областта на гърдите започна да намалява, сега само зърната са ми много чувствителни. Обонянието ми е като на хрътка все още. Grinning Гади ми се по цял ден, но все още не съм повръщала. Simple Smile Относно пишкането - по-често си е (с първата бременност не беше така), но вечер гледам да не пия вода преди да си легна и за сега не съм ставала до тоалетната. Сутрин обаче се събуждам от такъв порив. Днес даже още в 06:05. Simple Smile Трябва да ходя да си правя и изследвания и не знам ако има и тест на първа урина (май има) как ще устискам до лабораторията. Sad В тази връзка - знаете ли дали примерно мога да си взема проба в контейнерче още в нас и да си го занеса в лабораторията? А ако може - до колко време мога да в държа в контейнера?

# 230
Да попитам на някои  случвало ли се е да го боли  комера на някое място но като набито,натъртено  на допир тъй като вчера ме болеше от едната страна сега от другата близо до пъпа и първо си мислех че може онзи ден като бях пазарувала и от тежката чанта без да се усетя  докато съм вървяла да съм натъртила мястото  но сега вече ми е съмнително.

# 231
Инвизибъл, за урината зависи какво ще правиш. Обикновеното изследване не изисква стерилна урина. Стерилната урина е необходима при посявка, за да се установи дали има инфекция и какъв е патогена. За стерилна урина не трябва да си пила вода и да си пишкала. Можеш да си вземеш контейнерче от аптеката. Сутринта преди да пишкаш, се измиваш хубаво с вода и сапун и тогава пишкаш в контейнера. Можеш да съхраняваш до 2 часа. А ако ще ходиш за обикновени изследвания, няма нужда да се стискаш. Даже и вода не са ми забранявали на мен.

Аничка, може да е от разтягането на сухожилията, които държат матката. Мен от време на време също ме придърпва и наболява на различни места. Дори в последно време усещам и едно напрежение над пъпа. Все едно е мускулна треска.

# 232
Здравейте момичета,
виждам, че се разразила бурна дискусия относно пренаталните тестове.

Ще ви дам моя опит.
Първа бременност на 38г, БХС за Даун риск 1:60, направо не знаех къде се намирам. Амниоцентеза в 19г.с. и чакам 10 дена резултат, не се обаждат от националната генетична лаборатория и това е. Аз полудявам, филми всякакви, звънят накрая - здраво момче. 11 дена бях в тотален стрес.
Сега втора бременност, на 41г съм. Обещах си, че няма да си причинявам предната глупост и направих пренатален тест в 10+4. Здраво момче. Чувствам се прекрасно, долкото се чувства една бременна, изобщо не ги мисля тези 1300лв, които съм похарчила.
Имаме винаги избор. Парите се изкарват и се харчат, важното е да сме здрави и спокойни сега.
Хубав черен петък ви желая!

# 233
Включвам се и аз по въпроса с урината, понеже преди няколко дни си правих изследване на стерилна (което никога преди не съм правила, а на обикновената, всичко си е било ОК досега).
Поводът за това изследване беше, че 2-3 дни наблюдавах розови парцалчета в урината (1-2 бр, около 1-2мм) и то само веднъж вечерта. Обадих се на АГ и тя ми каза да пусна стерилна като ми обясни как става, но аз от притеснение забравих Grinning
Та купих си контейнерче на другия ден и на регистратурата ми казват, че урината трябва да е първа сутрешна. Моята беше трета, без да съм яла или пила нещо и бяха минали 2ч от първото ми ходене.
Момичето на регистратурата ми обясни, че е хубаво да се вземе средната доза, т.е пишкаш малко извън контейнерчето и после в него. Направих каквото ми казаха и освен стерилна си пуснах и 8 елемента + седимент (води се ОХИ + седимент) и зачаках резултати. На следващия ден бяха готови - в обикновената не се откриват бактерии (имам 3-4 левкоцити и 1-2 еритроцити) НО в стерилната изненада - Ентерококи - микробно число по-голямо от 10 на 5 степен!
Никога не съм имала проблеми, парене, сърбеж и такива неща.. (или може би не съм ги отчитала?) само където си признавам, че пия много малко вода - на ден ако ми се съберат 500мл. пак е добре. На работа шишето е всеки ден с мен, но рядко се случва да го изпия цялото.
Ще се чуя днес с АГ да каже какво правим с тия коки.. Надявам се бързо да ги разкарам.
Иначе аз съм си все така добре, спя си добре... абе въобще малко ми е кофти да пиша че се чувствам добре, а вие тук да се мъчите с гадене и повръщане по цял ден ... А имам още 17 дни до преглед Expressionless
От всичко изписано, хубавата новина е, че тези парцалчета не съм ги засичала след като дадох пробата урина Simple Smile
Редактирам се: Каквото и да каже АГ, мисля да пусна още един път стерилна, този път направена както трябва, защото съм чела не малко истории, че при тези изследвания стават грешки много често. Вече ще преценя дали да е в друга лаборатория или не.

Лимонче, чакам и аз с останалите за добри резултати днес Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 11:04 от Didi_26

# 234
Няколко cутрини кaто cи издухвaм ноca имaм доcтa кръв ,кaк миcлите товa нормaлно ли е . По принцип cъм c ниcко кръвно и cегa дaже е 100 нa 60 aко имa нещо общо де.

# 235
Didi, и за ще пускам урина другата седмица, да видим как е положението.
На мен ми дадоха специално контейнерче от Бодимед, да си взема пробва в нас и да им я занеса. Вътре в него има нещо като малки бели капки по стените. Но не разбрах дали ще ми правят изследване на стерилна или на обикновенна, че и аз много се обърках.
Иначе, от днес спирам напълно Дуфастона и ми е малко притеснено, дали няма да се получи някакво зацапване.
Моят преглед е след цели 11 дена и направо не ме свърта на едно място.
Симптомите ми понамаляха, вече се храня по-спокойно без да ми се гади толкова. Все още ми се повдига от идеята да ям месо.
Притеснява ме, че не усещам някаква драстична разлика в рамера на коремчето. Вярно е малко по-твърдо на допир, но освен това няма нищо друго различно. Изобщо не ми личи, ама изобщоооооо! Sad
А като гледам в интернет, жените в 11 седмица какви коремчето показват.... мале, мале.

# 236
  • Варна
Всичко с бебето, слава Богу е наред. Там е и му тупка сърчицето! Heart
Днес сутринта си записах час при първият лекар, който имаше час за днес като целта ми беше само да видя дали всичко е наред.
Попаднах на някаква лекарка, пред която се направих,че това ми е първият преглед за установяване на бременност. Тя ме прегледа, каза че всичко е наред, после ми каза, че съм имала киста (за която моята АГ не ми е казала нищо), ама това не било опасно, защото можела да се пукне от самосебе си - трябвало да се следи. Като цяло всичко, което ми каза не ме притесни, защото съм решила да не си размивам мозъка с различни мнения и препоръки и да слушам само моята лекарка. Тя на следващият ми преглед ще каже дали има киста или не.  А днес тази лекарка ми изписа утрогестан и ношпа. Нямам кървене или болки, но ми ги изписа. каза,че всички бременни ги пиели... Много странно ми стана. Моята АГ ми каза да пия ношпа само ако ме боли корема, а за утрогестан изобщо не сме говорили. Май е масова практика да се изписва ей така за по-сигурно. Всеки си има начин по който процедира с бременните. Просто много голям контраст между тези две мнения на лекарите при които съм била. От следващият път ще си ходя само при моята и дано не ми се налага повече да посещавам други!
Относно всичко, което се пише тук в групата, аз си мислих и реших да се оттегля за известно време. Спирам следенето, защото не ми влияе добре на този етап. Надявам се ме разбирате Simple Smile Такива неща за мисед аборти, спрели симтоми, прокървявания и т.н не са за мен. Просто прекалено много го преживявам, а знам че не е добре нито за мен нито за бебето в момента. По-напреде, живот и здраве, след 12-та седмица, когато вече съм малко по-сигурна и спокойна ще се включа пак. До тогава ви казвам чао и успех на всички Simple Smile

# 237
  • Varna, Bulgaria
Момичета, мисля за известно време да спра да следя форума. От няколко дена само негативни отговори. То не бяха загуби, спорове за изследвания и размахване на пръст видиш ли колко страшно може да стане и да ти правят аборт в 20 г.с. И без това съм с три предишни неуспешни бременности, не ми се иска да се натоварвам толкова. От толкова негативни новини и аз се филмирах сутринта, че нямам симптоми - гърдите спряха да ме болят, гадене имах само от витамините и ги спрях, болки в кръста нямам и т.н.  На преглед бях в понеделник и всичко върви отлично и само два дена след това съм в някаква паника. Мисля да вляза пак след няколко седмици, когато ще обсъждаме по-позитивни теми. Успех за сега на всички и до скоро.

# 238
Лимонче, много се радвам за теб и че всичко с бебето е наред!
Не проумявам защо изписват лечения без симптоми, но не съм лекар. На мен нищо не са ми давали.

Аз също го обмислях това с оттеглянето, наистна последните страници за тестове, аномалии, загуби в последните месеци ми дойдоха малко в повече (съчувствам наистина на всички, преминали през това, но понякога не знаеш какъв страх може да отключи такава история в някой от четящите). И дори аз, дето съм голямо перде и пропускам всичко покрай ушите си, се понапрегнах, а това е абсолютно ненужен стрес и за мен, и за бебето.

# 239
Здравейте и от мен. И аз също ще спра за няколко седмици,че и аз във вторник бях на преглед и всичко е наред,но тези лоши новини и на мен ми влияят много зле. Sad Надявам се от тук нататук само на положителни новини за всички ни!

Общи условия

Активация на акаунт