Слънчеви юнски късметчета 2020 ТЕМА 3

• 23 399
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Извинявайте,  но примерите, което давате за сэпоставка с пренатестовете ме поразяват. Как може да си пускате изследвания само при оплаквания?  Знаете ли, че обикновено при първа симптоматика на някое по-сериозно заболяване,  то е в доста напреднал стадий и лечението е многократно по-трудно.  Изследвам си доста често хормони, кръв,  урина, влагалищен секрет.... Спин,  сифилис,  хепатит доста по-рядко, но също се изследват.... Това се казва елементарна здравословна култура. Ако пренатестът беше безплатен,  дали нямаше да си го правите или пак щеше да и излишно, ако човек няма притеснения?! Не искам да се заяждам,  но малко примерите ви са изумителни.... Честно!

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 09:19 от bonibon_

# 211
  • Варна
И последно за тестовете:
Когато решиш да правиш такъв тест се подписва договор, който има юридическа стойност в случай, че “нещо стане или фалират и материалите са отишли на кино”.   
Не мисля, че някой здравомислещ човек би дал повече от 1000 лева без да има какъвто и да в документ удостоверяващ това.
И така, ако не дай си Боже нещо стане с пробата всеки може да си търси правата законово 😉
Мисля, че наистина трябва да я приключим темата “за и против”, съжалявам но повечето мнения, които чета против са лишени от всякаква достоверност и са основно лични мнения и теории на вероятността “ами ако”.
Помислете си за момичетата, на които им се НАЛАГА да направят такъв тест и потърсят и прочетат мнение, че пробата им може да се загуби или отива в Китай... 😔
Излишно е...

# 212
Иначе, аз за пренаталния тест съм се насочила към Veracity, който се прави в лабораториите на Бодимед.
Говорих преди няколко дена с клона им тук, в Стара Загора, и ми обясниха всичко.
Казаха, че преди взимане на кръвта има 30мин попълване на данни и документи. Искат ми и официален документ, че следящият ме АГ е информиран, че ще си правя този тест и дава съгласие.
Чакам сега да мине скрининга, защото ако се установи някакъв проблем изобщо може да не се стигне до това изследване.

# 213
Аз не съм категорично против или за  ,но въпреки този договор и т.н. преди няма и седмица по бтв   в сутрешния блок  коментираха за фалирала такава фирма и хората се  жалваха че нито маретиала  им се знае под какъв номер  е , нито парите някой ще им върне или дори др фирма да ги поеме  за да не им се изгуби мариала а да го съхранят. Не слагам вс под общ знаменател но в България това не е достатъчно  развито не е сигурно . И не бих си направила дори и да е безплатно , това не е като болестите които изброихте, хормони, кръв,  урина това е една ли не като сутрин  да станеш и да си направиш кафе.  Да не се случва на никой, дай Боже на всички здрави деца.

# 214
Anichka, мисля че бъркаш за новините. Даваха за фалирали фирми за съхраняване на стволови клетки, което няма нищо общо с лабораториите, които правят пренатална диагностика.
Недейте да всявате излишна паника с измислени доводи. Наистина, в групата може да има момичета, които се нуждаят от тези тестове. Не е нужно да четат невярна информация за “фалирала фирма за пренатален тест”.

# 215
Извинявам се, аз съм в грешка за стволови клетки имах в предвид  .за самия тест не съм категорично  против още повече че ако има някакви съмнения.  Малко обърках двете неща още веднъж извинете .

# 216
  • Sofia, Bulgaria
Ех момичета размътих водите в темата с мнението си за теста. Не съм целяла това. Просто според мен, никой по никакъв начин не може да ни даде гаранция, че децата ни ще се родят здрави и няма да боледуват. Съществуват многобройни опасни заболявания, който не са свързани с генетиката и разните синдроми. Природата си знае работата. Не се паникьосвайте излишно. Та това е един от най-хубавите моменти в живота ви. За момичетата без симптоми, с първата бременност нямах абсолютно никакви неразположения. Така че е нормално. Преди нея имам мисед в 9г.с. , беше спряло развитие още в 5г.с отново без никакви симптоми. За това живейте си живота, хранете се добре, почивайте си, глезете се сега ви е паднало. Вместо да сте черногледи си представяйте малкото човече и как се справяте с него. Информирайте се за кърмене, захранване, как се облича новородено през лятото, що е то колики и никнене на зъби, ей такива работи все приятни 😁

# 217
Момичета, пт снощи кмам болки тип менструални в яйчниците. Не са мкого силки. Около датата на Ц съм. Мислите ли, че е нормално? Пия но шпа и се надявам днес да отшумят.

# 218
Мисля че е абсолютно нормално , спокойно , знам че около датата е нормално да има болки

# 219
И на мен ми се е случвало. Дано бързо да отминат.
Аз днес хич не съм в настроние за работа, иска ми се само да се метна на дивана и да гледам филми цял ден.

# 220
  • Варна
Добро утро!
Аз вече толкова се планирах покрай тези неща, които чета, че днес ще ходя на извънреден преглед да видя дали всичко е наред.
От два дни ми няма абсолютно нищо, снощи дори не ставах да пишкам. Гърдите не ме болят. В 8с и 3д съм и е рабо да отшумяват симптоми. Сърцето ми е свито. Ще пиша после Simple Smile

# 221
Добро утро!
Аз вече толкова се планирах покрай тези неща, които чета, че днес ще ходя на извънреден преглед да видя дали всичко е наред.
От два дни ми няма абсолютно нищо, снощи дори не ставах да пишкам. Гърдите не ме болят. В 8с и 3д съм и е рабо да отшумяват симптоми. Сърцето ми е свито. Ще пиша после Simple Smile
Сподели после и аз съм така пък вече съм почти в 11та с. И съм по същия начин ❤ Бъди спокойна

# 222
Да и аз се притесних! Но след 3 дни съм на БХС и ще гледам да се разсейвам до тогава.

Лимонче, пиши после!

Момичета, на 5 декември ще има безплатен курс за бременни в Пловдив. Дали някоя мама мисли да ходи? За да не го пиша с мои думи, направо ще ви го копирам:

Лектор: Благовеста Костова – Алианс на българските акушерки

Тема: Първи грижи за новороденото
• Необходими покупки
• Уроци по къпане
• Обработка на пъпен остатък

Посещенията са БЕЗПЛАТНИ с предварително ЗАПИСВАНЕ ТУК: http://---shoretner923-2OoYI0D

Място на събитието: Пловдив, Ресторант Кухнята На Рая, площад Централен 1 (на гърба на Концертна зала)

# 223
Момичета,
Медицината е една от най-бързо развиващите се науки,благодарение на нея качеството и количеството на живот значително са повишени.До преди 80-90 години хора са измирали от инфекции и рани,само защото не е бил открит антибиотика.Днес за нас това е нещо елементарно.В тази връзка-не отричайте иновациите в медицината като нещо съмнително и ненужно,щото едно време бабите ни на полето били раждали и всичко било наред.Ами не,не е било!Криели са и болните си деца,които са се раждали....
БХ е теория на вероятностите,но ДНК тестовете отговарят с ДА или НЕ и са напълно безопасни,без риск за майката и бебето.И ще кажете ,че е безмислен??При положение,че мога да взема решение в 12г.с. ,евентуално,недай си боже,да прекъсна бременност поради проблем,дали няма да е в хиляди пъти по-добре,отколкото да правя амниоцентеза чак в 16г.с.(най-рано) и тогава да прекъсвам бременност??Да не говорим,че може да е и чак в 20г.с.Някоя от вас влизала ли е в темата на майките преминали през това??И не,не са на 40год,има и на 20 и на 25 и 30....Знаете ли какво представлява "процедурата" в толкова късен етап?
Е,сега нека някой ми каже,че са пари на вятъра и поредния "номер" на съмнителни фирми...
И не говорим само за спокойствие,а за здраве и превенция на майката,за да може да се действа на време и щетите за организма и да бъдат минимизирани.

Съжалявам за грубия пост,но смятам че като модерни жени трябва да бъдем информирани и да се възползваме максимално от иновациите на времето,в което живеем.Пожелавам на никоя от нас да не се налага да правим тестове и всичко да е наред,но нека имаме едно наум,за нас си е.

# 224
Bubbly,
Не знам как те свърта да седиш спокойно ,при положение,че ти е казала че няма сърдечен ритъм и измерва сакчето с 1 седмица по-малко.Второто жълтъчно мехурче ти е най-малкия проблем! Предполагам,че във Вита си отишла при прехвалената Кълвачева,но там има страхотни доктори,при които горещо препоръчвам да отидеш-Д-р Томи Попмарков,Д-р Иван Крумов.В база 1 работят и събота и неделя,при Крумов бях в събота,когато моето сакче се отлепи преди 3 седмици.Часове се записват лесно и бързо!Влез в сайта на Вита и си избери ден и час,приложението е много удобно направено.Отивай,не чакай!
П.П.Утрогестан се прилага вагинално,защото е в пъти по-усвояем и щадящ за организма!
Очаквам да разкажеш какво става с теб и стискам палци❤

Бих искала да препоръчам и аз Д-р Попмарков от АГ Света София или бившата Тина Киркова. Той не работи във Вита или поне аз не знам.
Благодарение на този Доктор съм бременна, той ми откри проблем, който никой друг не можа да види и го отстрани. Само три месеца след операцията бях бременна и съм в тази група Simple Smile пълна с толкова прекрасни мами.
Стискам палци всичко да е наред Bubbly и ако искаш мога да ти дам телефон на Доктор Попмарков.

Общи условия

Активация на акаунт