Пътят на честта - тема 6

• 37 253
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Mediterraneo
На мен, като живееща доскоро в дълбоката провинция, сравнително често ми се налагаше да пътувам до София. Случвало се е с часове да вися на жп и автогарата. И всякакъв градски транспорт съм ползвала. Никога не съм се почувствала като малка кибритопродавачка. Толкова преекспонирано прилючение на бедното селянче в Столицата, че чак нереално!

Калоян- велик бизнесмен, собственик на строителен концерн, идеалист, радетел за честност. И всъщност нищо повече от съвременна мутра! Къде е неговата чест всъщност? Губи се и тя по трасето.
Честта на жена му няма да я коментирам, тя не заслужава ничие внимание нито като образ, нито като актьорско присъствие.
Мързи ме да ги изреждам всички, вървящи по тоя дълъг път на честта- то не са Маруси, Жакита, Митьовци, че и Симона и свекъра...

# 436
Мда, като се замисля - един честен няма там...

# 437
На мен, като живееща доскоро в дълбоката провинция, сравнително често ми се налагаше да пътувам до София. Случвало се е с часове да вися на жп и автогарата. И всякакъв градски транспорт съм ползвала. Никога не съм се почувствала като малка кибритопродавачка. Толкова преекспонирано прилючение на бедното селянче в Столицата, че чак нереално!

Калоян- велик бизнесмен, собственик на строителен концерн, идеалист, радетел за честност. И всъщност нищо повече от съвременна мутра! Къде е неговата чест всъщност? Губи се и тя по трасето.
Честта на жена му няма да я коментирам, тя не заслужава ничие внимание нито като образ, нито като актьорско присъствие.
Мързи ме да ги изреждам всички, вървящи по тоя дълъг път на честта- то не са Маруси, Жакита, Митьовци, че и Симона и свекъра...
Аз съм имала пътувания от София към "дълбоката провинция" и не съм се чувствала като цивилизацията да стъпва в средновековието!

# 438
И какво значи градивно и аргументирано да критикуваме? Зрители сме, сериалът е правен за нас, всяко мнение е аргумент и би трябвало да е значимо. Ако имат желание могат много да извлекат от теми като тази. В началото се тюхкахме за недосмилиците, сега сме го обърнали на майтап и прекрасно се забавляваме.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 22:59 от Emi_55

# 439
Приятно ми е да чета и споделям становището си.Забавлявам се,а не искам да отговарям на такива дълбокомислени въпроси на Калинка като че ли съм пред прокурор ,за да давам разсъждения,аргументи и заключения.

# 440
🙂даа , Калинка ни търси сметка , защо не оценяваме дълбочината на това произведение.
В началото , мислех, че се майтапи.

# 441
  • София
Най-нереалистичната ситуация беше, как пуснатият под гаранция Митьо (човек с досие) пуска общ сигнал до социалните и те, със скоростта на линейка се отзовават да разпитват детето сам само (без присъствието на родител, все едно Кера е хваната на местопрестъплението да го пребива от бой, например), като междувременно са разпитали и в училището.
И не само това, ами и наричат Кера "настойник"... Ъ?! Няма нужда от висше образование, за да знаеш от обща култура разликата между майка (родител) и настойник. Да не говорим за внушението, че видиш ли, майката едва ли не няма право да закъснява, да се вижда с мъже, да излиза с приятели и т.н.

Варвам, че в следващата серия тая глупост със сигнала ще бъде разчистена от сценария. Единственото обяснение за поведението на социалната би било, ако покажат Димитър да дава солиден подкуп. Но пак до никъде не може да доведе това, защото родителски права се отнемат изключително рядко, при супер тежки случаи, и то съвсем не еднолично от някаква чиновничка.

Много по-реалистично щеше да е да изнудват по някакъв начин Кера със здравето на Начо (или подобна емоционална линия). И така да се мъчат да я накарат да се върне, щото нали е добра душа.

# 442
Както се казваше в един виц: травма от детството ми е какво е искал да каже лирическият герой! 😁 А Калинка иска обяснения...

# 443
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, моля ти се, разкажи ни как са автогарите отвъд океана, а нас ни остави да вярваме на очите си и не ни обяснявай, че не разбираме живота си.

Нямам представа как са отвъд океана.
Крадци, просяци, смущаващи типове има навсякъде в София.
Това, че аз се оправям и чувствам ок на нови места не важи за доста мои приятели, които идвайки от малък град/ село имат друго усещане за нещата.
Във всеки филм и сериал има недостоверни неща. Разликата е дали сме запознати с всичко, което се показва.

Дани, не говоря за дълбочина. Не очаквам такава от сериал. За дълбочина гледам филм или чета книга. Другото е за отпускане след дълъг и изморителен ден. Мога да посоча неща, които можеха да са другояче (според моето виждане), но не бих си позволила плюене заради плюенето. Това, обаче, става норма. Плюят доста познати по държавата, а са в пълна неспособност да погледнат по-далеч от плюнката...Общество. Какво да се прави!

# 444
Според мен Фуча ни мисли за много тъпи и за това така подчертава и преекспонира, току-виж да не остане някой от нас неразбрал. Иска да покаже как селянчето стъпва на автогарата и колко е стресирано, ама щот сме тъпи и не разбираме-дай да го направим хард.

Ми така де, тя умна, ние не, хубаво да ни го обясни.

Иначе сериозно. Някой по-горе беше казал, че когато си име и имаш претенция за водещ телевизионер, нещата трябва да са изпипани. Подкрепям това мнение.

Ама..за комедия става. И за приспивателно също.

# 445
  • София
Kalinka
София е обикновен  европейски град. Когато се събудиш на гарата в Паиж с една раница на гърба и ти се налага да се ориентираш и оправяш там, или те оставят в Лондон и нямаш никакво време за адаптация мислиш ли, че е лесно, но дори там не  изглежда толкова идиотско и зловещо, колкото автогаричката в София.. Ако си глупав и в Царево ще ти е трудно. Сценарните кратери ли не виждаш или не разбираш как се държи сюжетна линия. Определено не убиват човек в 1 -2 епизод, в 30 полицая казва ба мааму нищо не знаем и в 50 изведнъж разкриват евентуално убиеца. Няма как да държиш 10 сюжетни линии в 45мин. серия. Айде погледай малко сериали и тогава пиши въпроси от рода какво му е на този.. Нета е пълен с качествени продукции. Съвет от мен - никога не гледай хубавите филми с дублаж. 300 страници са изписани по темата, четете, а не очаквайте някой да седне да ви убеждава. колко тъп е сериала. Харесвайте си го никой не ви пречи. Къде по-лоши неща се харесват на доста хора.

# 446
  • Там,където се събуждам щастлива.
Автогаричката в София е всъщност треторазряден вид автогара и изглежда доста  неприветливо, въпреки уж по-новата сграда.
Всъщност можеха да снимат в подлеза под гарата, където вечер е ужас. Щеше да е наистина супер достоверно.

# 447
Или сериалът е правен за малоумни или за да се подиграват със зрителя. Затова и коментарите тук са в същия тон. Тоест сериалът се подиграва с нас, а ние с него.

# 448
Завиждате и злобеете вие, че не сте оправни като Керича с едната ръка да бъркате маджа, а с другата на пръсти да смятате тримесечни бюджети на холдинг за милиони. И вА е яд, че не сте си 'зели  честен и добър мъж като Калата. За туй е мечта, 'щото има да си мечтаете. 😝

Тя даже не го е взела Калата, няма и да го вземе. Ще го забърка повече в проблемите си и ще си тръгне. Тя се държи любезно, но няма никакво желание да се посближат.

# 449
Чела съм 'Сексът и комунизма' на Фучеджиева. Какво да ви кажа - толкова си може - колкото в сериала. Не знам кой я набеди за талант.

Общи условия

Активация на акаунт