Пътят на честта - тема 6

• 37 312
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
Дали не е съкратено от “Аделина” примерно?

# 286
У нас, ако има една реална и съществуваща жена с рождено име Ада, аз ще си обръсна главата.

Записвай си час във фризьорския салон. 😃

проф. Ада Иванова Байнова

# 287
  • Там,където се събуждам щастлива.

Едно нещо само не видях да сте коментирали. Когато Калата пита Керита дали Мартинчо имал телефон, тя отговори "Неее, не искам да се облъчва от толкова малък!" Ето тук вече много се хилих.........

И кое така те разсмя? Нямането на телефон или причината да няма?

# 288
У нас, ако има една реална и съществуваща жена с рождено име Ада, аз ще си обръсна главата.

Записвай си час във фризьорския салон. 😃

проф. Ада Иванова Байнова
Ужас! Joy
https://youtu.be/DwDXrtEQpEo?t=45

# 289
  • София

Бръсни, щото във Фейсбук намерих за 10 секунди няколко АдИ Grinning

# 290
Точа бръснача... Weary

# 291
  • София
А за мен-всички деца в ОЖ. Едно няма да говори нормално.
В ОЖ едното е дете на Милошев и на главната сценаристка, а другото на главната сценаристка и Рачков - те имат право и да сричат дори 🤣

# 292

Бедна ти е фантазията какви имена има.
Направо Ада ще ти се стори доста приятно име на фона на останалите.

( най-прясното от днес - Кензинио)

# 293
  • София
В този сериал незнайно защо хората, които трябва уж да будят съчувствие, са най-противни...
Кера става все по-противна. Сега като започне да си пада по Калоянчо - там сигурно ще се самобичува като Сайлас от "Шифърът на Леонардо". Всичко при нея или е една безкрайна мъка, или ги върши нещата като Уондъруоман, средно нЕма.
Калоян - голям бизнесмен, пък всички го ментят, откъдето го хванат. Аз оставам с впечатлението, че Калата не е много наясно, че всички тия л*йна идват от Киро Християнина. Жена му и тя го направи на гламав и въобще - как толкова наивен мъж е станал такъв магнат?!
Киро Христиенина - мутра с вид на пудел. Сексуален хищник с енергията на нокторезачка. Главорез с амбицията на кенче бира. Нямам думи.
Ада, която сега трябва да я съжаляваме, че Киро й е утрепал мъжа - противна до немай къде...

# 294
Аз съм родена през социализма, мисля, че имало някакъв контрол над имената , моя позната са искали да я кръстят Симона  , но после имаха проблеми и я прекръстиха Симеона по принуда.  Та Ада , родена в ония времена , много се съмнявам да е достоверно. Освен , ако не е съкратено от Аделина , Адриана , тн.

# 295
По пътя на честта аз не видях Керка да срещна трудност.Нанесе се при приятелката си.Тя и намери работа.Къде са трудностите не видях.Стана виден счетоводител.Пускат я от работа,не видях никакви проблеми при нея,кърши ръце,прави се на по-ниска от тревата.Колко провинциалисти могат да се похвалят за моментално назначаване на възлова позиция?

# 296
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз съм родена през социализма, мисля, че имало някакъв контрол над имената , моя позната са искали да я кръстят Симона  , но после имаха проблеми и я прекръстиха Симеона по принуда.  Та Ада , родена в ония времена , много се съмнявам да е достоверно. Освен , ако не е съкратено от Аделина , Адриана , тн.

Обаче и изключения е имало. Аз съм едно от тях. Имам име, което никой няма от моето поколение и от поколенията преди мен, след 1944. Забранено име е било, защото се е свързвало с враговете на властта по това време. Майка ми, обаче, е изкарала всички извън нерви, защото е стояла в болницата много по-дълго време от нужното и накрая са я пуснали с името, тъй като е нямало как да я държат с бебето повече. Така че и други изключения е имало.

# 297
Да имало е, права си. Предполагам и от региона и от служителите е зависело от части.
Помня, че дори и да е западно ( разбирай упадъчно ) име, ако намериш партизанка или борец против фашизма с това име , ще ти позволят да си кръстиш детето така.

# 298
  • София
По пътя на честта аз не видях Керка да срещна трудност.Нанесе се при приятелката си.Тя и намери работа.Къде са трудностите не видях.Стана виден счетоводител.Пускат я от работа,не видях никакви проблеми при нея,кърши ръце,прави се на по-ниска от тревата.Колко провинциалисти могат да се похвалят за моментално назначаване на възлова позиция?
Аааа, не така. За първата ѝ седмица в София, щяха да ѝ окрадат багажа на автогарата, мутри да я бият на улицата, ограбиха я в метрото, опитаха се да я отвлекат с такси и изнасилят, унижаваха в кол център и заля шефа си с кафе. Ще каже човек, че е попаднала не в София, а нейде в гетото по време сухия режим.

А що се отнася до имената по време на соц-а, имам колега, който се казва Ален. На Ален Делон. С ударение на Е. Отначало не искали да го запишат, но майка му казала: Ми тогава го запишете Ален (с ударение на А). Simple Smile)

# 299
Да имало е, права си. Предполагам и от региона и от служителите е зависело от части.
Помня, че дори и да е западно ( разбирай упадъчно ) име, ако намериш партизанка или борец против фашизма с това име , ще ти позволят да си кръстиш детето така.
Точно така! Една позната е родена през 1978 и се казва Стела. Майка ѝ разправяше, че са ѝ направили проблем в болницата, ама тя подготвена - озъбила им се, че и на Димитър Благоев дъщерята се казва Стела и подвили опашки.
Иначе такива странни имена(странни, не западни и упадъчни имам предвид) съм срещала, че се чудя с кой акъл тия майки така са нарекли децата си!

Общи условия

Активация на акаунт