Пътят на честта - тема 6

• 37 019
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
Представям си да отиде наш Митю, лъхащ на бъчва при някоя действителна социална служителка, която по цял ден си дреме на бюрото и да й покаже снимка на лошата майка, която говори с друг мъж! И тя тутакси ще се втурне да разпитва и разследва от къдя на къдя наша Кера си позволява да говори с чужд мъж, ми не зе арния Митю?!?
Да го хваща Кера под ръчичка и бегом обратно, щото нали топла вода само у Царево има. 😂😂😂

# 586
Това, което ми се стори нереално при разпитите от страна на социалната беше липсата на всякаква загриженост към самотната майка. Нали именно на такива като Кера трябва да помага държавата? В
Скрит текст:
ижда чист, подреден дом, добре гледано, макар и тъжно дете ( как няма да е тъжно, след като наскоро е загубило баща си?), детегледачка - която е педагог, с достатъчно внушителен вид и изказ, свестни хора, които обясняват как Кера се бори със живота....и единственото, което й идва отвътре е да я третира като престъпник. Отделно, че не знам доколко има правомощията да ходи да си вре носа на работното й място примерно. И всичко това на базата: казал-рекъл от някакъв роднина, който сигурно отдалеч вони на алкохол, но  на когото трябва да му се вярва безрезервно защото...?
Отделно, че Димитър ако толкова искаше да навреди на Кера, можеше да измисли далеч по-брутални провинения, в който да я обвини и които повече хващат дикиш пред социалните.

Цялата философия, по която работят социалните служби, не е закрила на майката, а следване (уж) интереса на детето и поставянето му над всичко, особено с последните промени в законодателството. Като това не е само у нас.
Както много добре знаете, и сега съществува практика държавата вместо да помага на бедни родители отнема децата и ги настанява в приемни семейства, на които плаща добри за нашия стандарт суми, вместо да подпомогне дори наполовина биологичните родители.

# 587
  • София
Хайде поне да си говорим за сериала, а не глупости за социалните.
Аз лично съм имала около 5 интервюта с тях, като нито едно не е проведено без една-две седмици предварителни уговорки.

# 588
# 589
  • София
Леле, тая го е смачкала! Целия екип купонясва, а той....

# 590
Егати чехъла!

# 591
Ами тъжно е... Да си ритнеш сам столчето под краката като друг ти е окачил въжето и да се гордееш с това. На парти сте, ама друг път!

# 592
За някои са глупости, други са наясно, че не всичко в живота се изчерпва само от личния му опит. При спешен сигнал са длъжни да се отзоват в рамките на денощие.
Нахлуването в офиса беше пресилено, но иначе дори и личните лекари са длъжни да предоставят информация не само на държавните социални органи, но и на частните доставчици на социални услуги.
Чета, че как ли нямало да повярват социалните служби на някой, вонящ на алкохол. Митачето се беше подготвил предварително за срещата, но не това е най-важното.
В държавната администрация нямат право да откажат разглеждане на жалба, защото някой вонял на алкохол или не вдъхвал доверие. Има служби, които са заринати от жалби, сиигнали, оплаквания от полуграмотни или видимо луди хора, някои пишещи жалби буквално ежедневно, но служителите са длъжни да се отзоват и започва едно масово хабене на човешки и времеви ресурси в извършване на проверки, писане на протоколи и жалби и т.н.
Правя това последно уточнение по темата с оглед оценка на достоверността на някои случки от сериала.

# 593
  • Варна
Както много добре знаете, и сега съществува практика държавата вместо да помага на бедни родители отнема децата и ги настанява в приемни семейства, на които плаща добри за нашия стандарт суми, вместо да подпомогне дори наполовина биологичните родители.
Къде е тая практика??? Не съм чула за нито един подобен случай. Ако беше така нямаше да остане ни едно циганче с родителите си, моля ви, откъде ги измисляте тези сценарии???
Да, в държавните служби нямат право да откажат да разглеждат сигнал, но имат правото и дори задължението да вкарат малко мисъл, а не по дифолт да приемат, че подателят на сигнала е ангелче, а ответникът - престъпник.

# 594
Къде е тая практика??? Не съм чула за нито един подобен случай. Ако беше така нямаше да остане ни едно циганче с родителите си, моля ви, откъде ги измисляте тези сценарии???
Започвам да си мисля, че живеем на различни планети. Толкова случаи има, някои се обсъждаха по телевизията, имаше дискусии относно целесъобразността да се дават пари на приемните семейства, вместо да се подпомагат биологичните родители. Има и закони в край на сметка. Случаите за насилие не ги слагам в тази графа, защото те с подпомагане не се решават с пари.

# 595
  • Варна
Не съм чела подобен закон и не съм чула подобен случай. Това, че държавата предпочита да отнеме децата от родителите и да ги даде в приемни семейства е лъжа и искам да ми посочиш в кой закон го пише. Напротив, министри и специалисти се изредиха да уверяват, че дете се отнема в краен, много краен случай и ролята на държавата е да подпомага семейството на детето, а не да го отнеме. Тая богатата държава верно ли някой мисли, че предпочита да дава пари за семейна грижа като може детето да си остане в семейството??? Изобщо глупостите, които се тиражираха относно Стратегията за детето не мисля изобщо да коментирам повече, тук темата е съвсем друга. Сори за оффа.

# 596
Това, което ми се стори нереално при разпитите от страна на социалната беше липсата на всякаква загриженост към самотната майка. Нали именно на такива като Кера трябва да помага държавата? В
Скрит текст:
ижда чист, подреден дом, добре гледано, макар и тъжно дете ( как няма да е тъжно, след като наскоро е загубило баща си?), детегледачка - която е педагог, с достатъчно внушителен вид и изказ, свестни хора, които обясняват как Кера се бори със живота....и единственото, което й идва отвътре е да я третира като престъпник. Отделно, че не знам доколко има правомощията да ходи да си вре носа на работното й място примерно. И всичко това на базата: казал-рекъл от някакъв роднина, който сигурно отдалеч вони на алкохол, но  на когото трябва да му се вярва безрезервно защото...?
Отделно, че Димитър ако толкова искаше да навреди на Кера, можеше да измисли далеч по-брутални провинения, в който да я обвини и които повече хващат дикиш пред социалните.

Цялата философия, по която работят социалните служби, не е закрила на майката, а следване (уж) интереса на детето и поставянето му над всичко, особено с последните промени в законодателството. Като това не е само у нас.
Имам си някаква представа, и то доста прясна, как работят социалните. Да, действително старанията им са ориентирани главно в посока грижа за детето. Но веднага да се впрегнат със все усилия въз основа на един-единствен сигнал, не ми се струва никак реално. Разбирам, да имаше намесен интерес от влиятелен човек, подплатен с много пари, ами то на Марти впиянчения чичо...

# 597
  • тук, на мястото си
Представям си да отиде наш Митю, лъхащ на бъчва при някоя действителна социална служителка, която по цял ден си дреме на бюрото и да й покаже снимка на лошата майка, която говори с друг мъж! И тя тутакси ще се втурне да разпитва и разследва от къдя на къдя наша Кера си позволява да говори с чужд мъж, ми не зе арния Митю?!?
Да го хваща Кера под ръчичка и бегом обратно, щото нали топла вода само у Царево има. 😂😂😂

Ами я си представи тоя наш Митю да дава една пачка, която на нищо не лъха и тогава виж служителката как и къде нахлува и разпитва, а какъв роман пише после - върви го доказвай или отричай.

# 598
  • Варна
Може, ама пачки не видяхме да се веят. За разлика от Киро Митьо мина само на юнашко доверие Mr. Green

# 599
Не съм чела подобен закон и не съм чула подобен случай. Това, че държавата предпочита да отнеме децата от родителите и да ги даде в приемни семейства е лъжа и искам да ми посочиш в кой закон го пише. Напротив, министри и специалисти се изредиха да уверяват, че дете се отнема в краен, много краен случай и ролята на държавата е да подпомага семейството на детето, а не да го отнеме. Тая богатата държава верно ли някой мисли, че предпочита да дава пари за семейна грижа като може детето да си остане в семейството??? Изобщо глупостите, които се тиражираха относно Стратегията за детето не мисля изобщо да коментирам повече, тук темата е съвсем друга. Сори за оффа.
Предвид болднатото всякакви аргументи са безсилни. Също така според министри няма корупция, ние цъфтим и връзваме.
Скрит текст:
Според официална статистика обаче, 2000 деца са изведени от семействата им през 2018 година, по данни от АСП. Не твърдя, че е било без основание, но в случаите, когато рискът за детето е в следствие на икономически фактори, е по-добре парите да се дадат на биологичните родители. 728 лв. на месец получава едно професионално приемно семейство за едно дете. Предполагам, че биологичните родители биха се задоволили и на половината.
То тая богата държава и верно ли някой мисли, че може да остави деца без лечение и да държи научни работници на 600-700 лв. заплата, докато се харчат пари за глупости и се раздават социални помощи на поразия, ама се случва, нали?
Относно законите - има си лекс.бг, има си и гугъл. При внимателен прочит ще разберете кое е "глупости".
И все пак погледнете поне Закона за социалните услуги, Закона за закрила на детето и множеството поздакоонови нормативни актове.
Е, Митьо беше много убедителен и кОлтурен. Все пак има и международен бизнес - трафик на мигранти Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 16:16 от bashtatko

Общи условия

Активация на акаунт