Миксер и блендер или направо робот?

• 3 326
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Смутитата от двата блендера по какво се различават, като ги сравниш? Силвър креста справя ли се с цвекло и моркови?
Гледах я точно тази нинджа.
Просто се чудя за разликата.
Имам робот на горение, с функция за блендер.  Доволна съм.  Но и блендер искам.

# 31
  • Paris, France
Има един Силвъркрест, който е трепач. Супер фино смути прави. 45 000 оборота в минута. Само каната е пластмасова и е ужасно шумен. Но качеството на смилане е страхотно. Silvercrest SC 5004.

# 32
  • София
И от двата блендера стават фини смутита. Силвър креста има лек проблем с баланса на продуктите, така че си играех със скоростта. Най-добре е да се слагат по-малки парчета. Нинджата няма проблем с големи парчета замразени плодове.
Не съм правила моркови и цвекло, но не виждам причина да не стане. Доколко фино ще стане, не знам. Китайчето е мощно и с много обороти, просто си е боклучавко.
Утре може да сложа малко цвекло в смутито си да видя дали ще се усеща. Но само в Нинджата, другия го прибрах, но както казах, май е по-мощен.

Допълвам, защото не мога да пиша нов отговор. Сложих малко цвекло и морков в смутито тази сутрин. Разби се много фино, но има разлика с вчерашното - усеща се леко зърнесто. Частичките са много малки, но ги има. Ако зеленчуците се сварят, ще бъде по-гладко. Или просто да се пренебрегне липсата на абсолютна гладкост. Или да се купи Витамикс Grinning
Смутито правих с тази чаша:   

Това е от друг блендер, подобен на моя, липсва голямата кана и е със 100 вата по-слаб. 
https://www.emag.bg/blender-2-in-1-ninja-1100w-400-ml-power-nutr … 0eu/pd/D9LW9HMBM/

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 11:29 от Silver cloud

# 33
Трябва ми миксер с пасатор и заглеждам една нинджа 3 в 1, но не мога да се ориентирам колко е много шумен. Имам един стар робот Кенууд всичко в едно, който е брутално шумен, особено сокоизтисквачката.
Та някой ако има тази машинка, моля да сподели дали е доволен:
https://www.amazon.de/dp/B0BJ2PKG8X?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title

# 34
  • София
Тази я нямам, но имам блендер Нинджа, доста е шумен. Нинджа е известна с шумните си уреди. Не знам как са другите марки обаче, може просто да е характеристика на новите уреди, които са доста мощни.
Имам такъв тип миксер от друга марка, 1200 вата е, по-тих от Нинджата, но пак си е шумен. Особено като правя фъстъчено масло ми проглушава ушите. Най-тих е един китайски блендер имитация на Витамикс. Той е и най-мощен, сигурно е свързано с характеристиките на мотора.

Общи условия

Активация на акаунт