Не ми върви с жените

• 10 696
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В общи линии Щрек е доказателство, че не е проблем, че си зелен и уродлив. Автора още не е срещнал неговата семпла, уморена, красива и бездетна полвинка.

# 91
Е, то, всеки си има цена, bratan-е. Wink Може да не е точно парична, ама, все пак...
Откъде мислиш, че идва популярната дамска фраза, която и аз много обичам и често използвам: "Знам си цената!"?
А на въпрос, подобен на твоя, винаги може да му отговори с: "Толкова, колкото ти не можеш да изкараш, дори да се трепеш цял живот!" – сигурно предположението ми за изрепчване не звучи особено оригинално, но при мъжете финансите са Ахилесова пета и много ги боли, като ги удариш именно там. Така че дори да му върне някоя неособено духовита реплика, важното е, че ще го жегне и подразни. Peace Всъщност, тя още с въпроса за заплатата ще го е направила.

Е, това звучи малко инфантилно Simple Smile
Бях на стаг парти (не в България) и една стриптизьорка каза подобна фраза на един от компанията ни, като преди това му танцува гола за 30 евро. Smiley

Ясно е, всеки иска лесен, удобен и задоволен живот, на аз ако бях жена на мен самата философия и достойнство нямаше да ми позволяват да се търгувам като стока и да завися от някой. Затова винаги съм гледал малко с насмешка такива жени със скрит ценоразпис, които уж "не са такива". Разбира се, че "са такива", то затова е този грандиозен мъжки treasure hunt за свестни жени, които дори не са някакви красавици. Няма лошо, всеки може да бъде какъвто си иска и да гони различни цели, аз не съдя, просто това е добре да се знае, за да не стават недоразумения - той виж искал някоя неземна красавица, а тя му се качила на главата после.

Sunshine-rainbow-lollipop, подкрепям те в мнението ти, според мен той ще занижи критериите и ще намери не перфектната, а подходящата.

Gal, не съм съгласен, че всичко е толкова роботско. Хората понякога просто си пасват и това им допада, без да правят някакви съотношения красива-богат, млада-стар и т.н. Не всичко е материална свинщина, има си и хора, просто харесват отсрещната личност и някак си живеят щастливо без някакви тънки сметки и далавери. Вярно, голяма рядкост, но аз лично благородно завиждам на такива.

# 92
Първо трябва да си промени мисленето, после да си търси "половинката".
Освен ако не е пълна комплексарка, не мисля, че някоя ще си го причини.
Много жени осигуряват "любов и уют" на мъже, които пък им осигуряват други удобства - пример сем. Гущерови, сем. Пеевски и т.н.

# 93
... на мен самата философия и достойнство нямаше да ми позволяват да се търгувам като стока и да завися от някой. Затова винаги съм гледал малко с насмешка такива жени със скрит ценоразпис, които уж "не са такива" ....

Вярно, Брат(ан), и мен на моменти ми звучи като зарзават, който се продава на пазара.
Извинявам се, не визирам ничие мнение, просто такива са ми асоциациите с това "нямаш толкова пари" ...

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 10:07 от Doppel T

# 94
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Хайде де - изгризахте му месата, оставете го човека поне по кости да си ходи! Smiley

Който го е страх от мечки, да не ходи в гората!
 Наистина, преди да бъдеш с един човек, и да го опознаеш, няма как да разбереш дали е "твоя" човек. И аз не съм толкова слаба, колкото му се иска на мъжа ми, и той не е толкова висок ( не че е гном, 175 см. е Simple Smile ) или толкова прибран, колкото ми се иска на мен, но през годините сме си показали и доказали, че можем да разчитаме един на друг, да се подкрепяме и т.н.

# 95
Не винаги цената е в пари. Понякога - да..... Зависи кой какво търси.

# 96
Natali, за какво друго говориш? Аз лично не схванах догадката ти.

# 97
Братане, точно, че е голяма рядкост.
Всеки иска и гони свястна. Ама и хубава, добра домакиня, с добра работа, с добра заплата. Винаги в изискванията присъстват тези материални неща.
Ами съжалявам, но такива жени, че и балъчки да са, вече рядко се намират и със сигурност не се връзват на рефрена 'искам свястна жена'. В главата им изниква мисълта 'тоя кой знае каква бройка е забил с това клише и сега мен се мъчи да забие. Никакво уважение няма към жените'.
В една друга тема писах, ако вложа във визия, то не е, за да се фука с мен някакъв с голфче. Важи и за работата - не съм учила и не съм си намерила добра работа, за да помагам на някакъв бедняк да си покрие сметките в съжителство.

# 98

Братане, този път съм съгласна с теб Laughing
Няма перфектни, има подходящи.
Всеки си има кусури, просто ако харесваш някого, ще го приемеш и с недостатъците му.
Беше пуснал тема за точните числа. Точно това ми направи грозно впечатление в описаната жена. Тънките сметки, колко трябва да изкарва евентуалния партньор.
А не дали го харесва или не.
Защото ако водещото ти в избора са парите, за мен  това е меркантилност.
Харесвала съм първоначално мъже с високи доходи, опознавала съм ги и откривам, че всъщност въобще не са читави хора и съм прекратявала. И не ме интересува, че изкарва 20 000 на месец, защото ми е противен като човек заради определени действия и мислене.
После харесах човек със заплата 1000 лв. Ама там други неща станаха.
И не ми е толкова важно като се запозная с някого колко взима, а какви са му плановете.
Срещала съм мъже с ниски доходи, които първоначално харесвам, но са страшни мрънкалници и нищо не правят да се развиват.

# 99
Natali, за какво друго говориш? Аз лично не схванах догадката ти.

Когато една жена каже, че си знае цената, не винаги става въпрос за пари.
Някои жени искат уважение, оценяване, вярност, грижа. Неща, които някои мъже не могат да осигурят, колкото и да са пълни банковите им сметки.

Други жени пък струват....пари! Те си личат и без да питаш.

# 100
според мен темата не е пързалка, а е съвсем реална. Отговорите също са доста искрени. Харесват ми.

# 101
Дано авторът чете, нищо че не пише. Темата е много ценна.

# 102
  • Насред хаоса
Разбира се, че "са такива", то затова е този грандиозен мъжки treasure hunt за свестни жени, които дори не са някакви красавици.
Истината е, че на доста претенциите са им толкова безочливи, че сами не знаят какво искат. Или знаят, ама знаят и че много искат, поради което се опитват да си го изкарат на жените. Гледам по набори от мъжки пол на голямата щерка - 20 години и нагоре. Решил келешът, че е толкова неземен, че му се полага най-малкото мис свят. Ама освен това трябва да работи повече от него, да не очаква пари от него при евентуално съвместно съжителство, че освен всичко друго да е послушна и сгодна и да си знае мястото, щото баба му и мама му така са били и така са му казали, какъв мъж е иначе. Щерката преди време разкара един, защото се изтървал, че мама трябва да му поднася и носи закуската, така било редно. Ама иначе тръгнал с големите претенции. С кеф да му шибнеш няколко задвратника и да го пратиш на паша такова и всичките като него. Разбира се, за тая работа виновни са меркантилните кучки, не миличките момченца. Винаги парите са причина да ги зарежат, никога техния слънчев характер с псевдопатриархален уклон.

# 103
"Цената" не са само парите, а ако щеш произход и цивилизационни натрупвания. Той може да иска жени, които са от друга прослойка. БГ обществото още не е толкова разслоено, но все още има много различни начини на живот. И се оказва, че качествата, които той търси, са присъщи за друг тип живот и цената е да може да се впише - не само финансово, но и донякъде мисловно и като поведение. Макар че и това е риск, защото жената винаги ще изпитва неприязън, ако усеща, че мъжът е с по-"долен" произход.

# 104
В една друга тема писах, ако вложа във визия, то не е, за да се фука с мен някакъв с голфче. Важи и за работата - не съм учила и не съм си намерила добра работа, за да помагам на някакъв бедняк да си покрие сметките в съжителство.

Това доста често го срещам във форума като изказване. Първо, говориш, че търсиш някой стабилен, който да се грижи за теб финансово, а после - не искаш да му помагаш финансово ти.

Първо, ти искаш от партньора ти да прави това за теб, което ти няма да направиш за него (???). Няма логика и справедливост в това, аз лично не бих позволил някой да се опре на мен, ако знам, че аз не мога да се опра на него. Помисли над това.

Второ, къде отива идеалната опция и двамата да имате доходи да се грижите за себе си и да отделяте и за децата си? Не е задължително единия да виси на врата на другия, особено когато и двамата работят - дори и за малко пари, тук-там компромис, ще се сработят.

Елора, Smiley
Това пак са тънки сметчици - да си с някой, защото е много амбициозен, защото има грандиозен план за бъдещето, пак нещата опират до кинти, просто тогава жената прави една инвестиция от време, преди да ги лапне Simple Smile Ако не му се случат плановете и амбициите - бай-бай оттука, а? Smile
Я си помисли, ако той е решил да инвестира време твоята красота - след време като си отиде младостта, пак ще има бай-бай оттука Simple Smile Даже той е в по-неизгодна позиция, защото неговата инвестиция със сигурност ще е губеща, докато твоята има шансове.

:
Когато една жена каже, че си знае цената, не винаги става въпрос за пари.
Някои жени искат уважение, оценяване, вярност, грижа. Неща, които някои мъже не могат да осигурят, колкото и да са пълни банковите им сметки.
Други жени пък струват....пари! Те си личат и без да питаш.
Натали - уважението, оценяването, вярността и грижата са неща, без които една връзка била просто про-форма, да кажем те са задъжителен елемент за съществуването й. Мисля, че съвсем човешките качества не бива да се слагат наравно до парите. Но в тази тема се говори само за това, как авторът "дължи" пари на евентуалната жената, която ще го дари с любов и уют. Ако е така, направо да влиза в някой сайт за ескорти и да я вика тая жена - бързо, лесно, вкусно Simple Smile
Често бъркате грижата с това някой да ви е длъжен.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 10:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт