Не ми върви с жените

• 10 678
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Но в тази тема се говори само за това, как авторът "дължи" пари на евентуалната жената, която ще го дари с любов и уют. Ако е така, направо да влиза в някой сайт за ескорти и да я вика тая жена - бързо, лесно, вкусно Simple Smile
Често бъркате грижата с това някой да ви е длъжен.

bratan, повечето съвети за това, че дължи пари са дадени поради стила на написаното от автора на темата, че едва ли не му се полага "любов, уют, красива и тиха жена, без мрънканици и какво беше там....".
Едва ли има човек, който смята, че в една нормална връзка единият дължи нещо на другия. Нещата са взаимни.

Натали - уважението, оценяването, вярността и грижата са неща, без които една връзка била просто про-форма, да кажем те са задъжителен елемент за съществуването й. Мисля, че съвсем човешките качества не бива да се слагат наравно до парите.

Прочети повече теми във форума и ще разбереш, че в много връзки и семейства ги няма тези неща.

Както казах - всеки с нуждите си. Хората сме различни и търсим различни неща, вкл. и емоции.

# 106
Цитат
Елора, Smiley
Това пак са тънки сметчици - да си с някой, защото е много амбициозен, защото има грандиозен план за бъдещето, пак нещата опират до кинти, просто тогава жената прави една инвестиция от време, преди да ги лапне Smile Ако не му се случат плановете и амбициите - бай-бай оттука, а? Smile
Я си помисли, ако той е решил да инвестира време твоята красота - след време като си отиде младостта, пак ще има бай-бай оттука Smile Даже той е в по-неизгодна позиция, защото неговата инвестиция със сигурност ще е губеща, докато твоята има шансове.

Не са тънки сметки. Подобното привлича подобно.
Не си ме разбрал. Не става въпрос да има грандиозен план.
Редки са случаите примерно чистачка на входове да се събере с ИТ специалист.
Допирни точки трябват.
Давам пример. Мъж, работещ за ниска заплата, вечно мрънка от държавата, от шефа си, но нищо не прави. Дори казва, защо да уча като нищо няма да стане. И книги не чете, защото нямало смисъл. Взимал пари назаем от всичките си гаджета.
Защо ми е да бъда с такъв негативен човек? Аз ли трябва да поема негативизма му и да го влача.
Ей тук има един 40 годишен смръдлив просяк. Живее в една разрушена сграда. Да си го взема ли според твоята логика за да докажа, че не съм меркантилна.
А ти би ли взел жената на снимката назад? Да кажем, че работи като чистачка. Или викаш ти имаш право да избираш по външен вид и професия на жената, но ние нямаме право.
Както казах с друг такъв с подобна заплата не ме е притеснявало. Защо ли? Защото ми беше добре с него, весел и позитивен човек, четящ. Ел. техник със средно образование.

# 107
Братане, пак не си разбрал какво пиша и че мнението ми е като това, което ти пишеш.
Думата ми беше за всички онези, а те, Братане, са голямата част от мъжете, които искат тиха, скромна, работеща и имотна слугиня, която хем да им свали финансово-жилищното бреме, хем да не надига много глас, хем да им сервира кафето в леглото. Нещо, което няма да ги кара да се чувстват неуспели, прости и смотани. Това им е реално определението за свястна. Е, такива женици вече са кът.
От друга страна, както казах, има я и онази група донжуани, които не търсят свястна, а попълват бройка в тефтерчето си.
Накратко 'искам свястна' = 'бягай от тоя с 200'.
Важи и за жените, разбира се, но тука авторът е мъж.

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 11:02 от Анонимен

# 108
Ти какво предлагаш?

# 109
…..а и да допълня малко за поразсъждаване......Какво точно значи "свестен/свястна"?  Винаги ми е било чудно, когато чуя за някой човек, че бил (или не бил) свестен.

# 110
Разбира се, че "са такива", то затова е този грандиозен мъжки treasure hunt за свестни жени, които дори не са някакви красавици.
Истината е, че на доста претенциите са им толкова безочливи, че сами не знаят какво искат. Или знаят, ама знаят и че много искат, поради което се опитват да си го изкарат на жените. Гледам по набори от мъжки пол на голямата щерка - 20 години и нагоре. Решил келешът, че е толкова неземен, че му се полага най-малкото мис свят. Ама освен това трябва да работи повече от него, да не очаква пари от него при евентуално съвместно съжителство, че освен всичко друго да е послушна и сгодна и да си знае мястото, щото баба му и мама му така са били и така са му казали, какъв мъж е иначе. Щерката преди време разкара един, защото се изтървал, че мама трябва да му поднася и носи закуската, така било редно. Ама иначе тръгнал с големите претенции. С кеф да му шибнеш няколко задвратника и да го пратиш на паша такова и всичките като него. Разбира се, за тая работа виновни са меркантилните кучки, не миличките момченца. Винаги парите са причина да ги зарежат, никога техния слънчев характер с псевдопатриархален уклон.

Напомни ми на Ричко-Мекичко от Вип Брадър, който номиниране жени, защото били мързеливи, не като майка му и жаба му, които всяка сутрин ставали да му правят мекички. Само че майката и бабата бяха от онзи тип с наднорменото тегло, подстрижка при кварталния бръснар и демодираните дрехи, а Ричко се оглежда за моделки.

# 111
Елора, относно просяка - не знам, това е рисково.
Според мен Сирената би го взела, ако се харесат - ще го изкъпе, ще го нагости и до другия месец вече ще си е стъпил на краката, а до година - милионер, тя знае как Simple Smile

Не, сериозно, казусът е интересен. Може клошарът да е образован и читав човек с добро сърце, но да се е пропил поради някакво сътересение в живота и да са го обрали роднини. Жените обичат благата да идват на готово, затова това би бил някакъв много рядък сценарии, достоен за филм. Иначе баш богаташи с жени камериерки и чистачки има колкото щеш, само се разрови из биографиите им.

Аз обаче не разбрах за коя жена става дума във втората част на мнението ти (може би някоя потребителка е пуснала снимка и я е изтрила), но аз лично не бих бил с някой, към който не съм привлечен. Тук дори не е въпрос на избор. И не, не говоря за някакви неземни красавици, а съвсем нормален човек, отговарящ на базови стандарти за хигиена, излъчване и външен вид. Има го и това, твърде красиви и сексапилни хора да бъдат отблъскващи поне за мен.

# 112
В химията има едно основно правило, което важи и за живота, а именно „подобни се разтварят в подобни“. Олио с вода не можеш да смесиш. Същото се отнася и за хората в ментален аспект.

# 113
Братане, пак не си разбрал какво пиша и че мнението ми е като тов, което ти пишеш.
Думата ми беше за всички онези, а те, Братане, са голямата част от мъжете, които искат тиха, скромна, работеща и имотна слугиня, която хем да им свали финансово-жишищното бреме, хем да не надига много глас, хем да им сервира кафето в леглото. Нещо, което няма да ги кара да се чувстват неуспели, прости и смотани. Това им е реално определението за свястна. Е, такива женици вече са кът.
От друга страна, както казах, има я и онази група донжуани, които не търсят свястна, а попълват бройка в тефтерчето си.
Накратко 'искам свястна' = 'бягай от тоя с 200'.
Важи и за жените, разбира се, но тука авторът е мъж.

Често виждам тук да определят разбрани и уравновесени жени , полагащи грижи и за домакинството, като робиня, слугиня , балък и не знам какво. Доста странно ми изглежда, ама вие си знаете. Явно са други ценностите в днешно време.

# 114
Не, Иване, не са се променили ценностите, тук жаргонът е просто такъв.
Сигурен съм, че Гал би направила с най-голямо удоволствие една вкусна пилешка супа на любимия и би измила съдовете после. Само че за пред хората трябва да е корава и да смята такива слугински неща за недопустими Wink

Със сигурност в много връзки има дисбаланс в домашните задължения и единият е по-мързелив от другия. Това се отработва при желание до едно определено време.

# 115
Аз да дам опростена дефиниция - всичко истинско на тоя свят е просто и може да се обясни и на дете.
Та, "свестен човек", по принцип - мъж, жена, без значение, е този, на когото може да се разчита, че няма да те издъни, да те зареже, който може да ти помогне, когато е нужно, върши си работата и не драматизира, че това му тежи, спазва си обещанията, не прави от мухата слон, не се сърди, не е скандалжия. Ей-такива, прости на глед нещица, които по принцип не следва да тежат на нормалния възрастен индивид да съобрази поведението си с тях.
Лично на мен също свестните хора ми допадат и мога да съжителствам само с такива. Не е ненормално и човекът тук да си търси такъв партньор. Напротив - в реда на нещата си е. Но има доста хора, които пък не могат да оценят такъв човек, когато го намерят. Понеже той рядко бива шумен и парадиращ с качествата си.
...
Освен предложенията ми за уют от вчера, те си остават, разбира се, бих препоръчала на автора да потърси и в сайтове за запознанства. Нищо лошо няма, дори напротив - изборът там е по-голям, отколкото предлага една тясна среда, особено в по-малък град. Наскоро позната се омъжи за човек, когото намери точно на такова място.

# 116
По случайност ми попадна книга на Кобилкина. Та там едната от курсистките, надута бизнесдама,  била пратена да говори с просяка пред входа. Оказал се изпаднал бивш учител и рецитирал Шекспир. Надутата бизнесдама била възхитена от човека. Оказало се, че жена му взела имотите и го изгонила.
Всички обичат благата да им идват наготово и без да си дават зор, не само жените. При жената обаче е много видимо, когато сама си е платила благата и не цепи басма на всеки случаен ел муньо, който се мъчи да се присламчи. Предполагам се дължи н това, че някак се очаква жените да са готови на всичко да се обзаведат с мъж и дете и да припадат по всеки, който се завърти наоколо и има вид да ги ощастливи и осмисли живота им с дете. И когато този мъж, бидейки ел муньо, бъде отрязан, става драма.

# 117
Аз да дам опростена дефиниция - всичко истинско на тоя свят е просто и може да се обясни и на дете.
Та, "свестен човек", по принцип - мъж, жена, без значение, е този, на когото може да се разчита, че няма да те издъни, да те зареже, който може да ти помогне, когато е нужно, върши си работата и не драматизира, че това му тежи, спазва си обещанията, не прави от мухата слон, не се сърди, не е скандалжия. Ей-такива, прости на глед нещица, които по принцип не следва да тежат на нормалния възрастен индивид да съобрази поведението си с тях.
Лично на мен също свестните хора ми допадат и мога да съжителствам само с такива. Не е ненормално и човекът тук да си търси такъв партньор. Напротив - в реда на нещата си е. Но има доста хора, които пък не могат да оценят такъв човек, когато го намерят. Понеже той рядко бива шумен и парадиращ с качествата си.
...
Освен предложенията ми за уют от вчера, те си остават, разбира се, бих препоръчала на автора да потърси и в сайтове за запознанства. Нищо лошо няма, дори напротив - изборът там е по-голям, отколкото предлага една тясна среда, особено в по-малък град. Наскоро позната се омъжи за човек, когото намери точно на такова място.

Ето едно страхотно мнение, с което само мога да се съглася на 100 % и да адмирирам.

# 118
Относно пилешката супа...веднъж чух реплика - искам като кажа "направи супа", да я направиш.

Е не. Мога, обичам...но ако е поднесено така, няма да я направя, няма и да съм с човека. Самата реплика издава кофти подмолност в характера и склонност към контрол, а това е патология. Свестните хора също така обичат да виждат, че им се гласува доверие. Опитите за контрол отвращават.

А иначе - да, женската роля е да направи супа. Мъжката обаче - от какво пиле ще е, по скалата между Градус и Poulette de Bresse.

# 119
Често виждам тук да определят разбрани и уравновесени жени , полагащи грижи и за домакинството, като робиня, слугиня , балък и не знам какво. Доста странно ми изглежда, ама вие си знаете. Явно са други ценностите в днешно време.
Ама аз не говоря за разбрани жени. Говоря за тъпи жени, които търпят скандали и неоснователни претенции от страна на мъж, който по никой начин не ги превъзхожда, но се надува, защото е... мъж.
То има и разбрани и уравновесени мъже, които си бачкат, хранят семейство и не се оплакват, че жената ги използва, ама... Нали.

Общи условия

Активация на акаунт