Не ми върви с жените

• 10 672
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Това пак са тънки сметчици - да си с някой, защото е много амбициозен, защото има грандиозен план за бъдещето, пак нещата опират до кинти, просто тогава жената прави една инвестиция от време, преди да ги лапне Simple Smile Ако не му се случат плановете и амбициите - бай-бай оттука, а? Smile

Да, но като го пооусучат и софистицират (чудесна дума), си мислят, че няма да се усетиш.

# 121
Често виждам тук да определят разбрани и уравновесени жени , полагащи грижи и за домакинството, като робиня, слугиня , балък и не знам какво. Доста странно ми изглежда, ама вие си знаете. Явно са други ценностите в днешно време.

Иване, домакинството се състои от двама души /понякога и повече, имайки предвид децата/. Всеки има определен принос за семейството. Да почистиш и сготвиш не е голяма драма, важи и за двамата.
Когато и двамата ходят на работа, за да има пари за семейството, се очаква, че и двамата ще си помагат за домакинските задължения - ако единият приготви вечерята, другият ще простре....примерно.

Много зависи и от начина, по който се случват нещата. Както се спомена по-назад, ако ми се каже със заповеден тон, точно никога няма да стане.....

# 122
Относно пилешката супа...веднъж чух реплика - искам като кажа "направи супа", да я направиш.

Всъщност очаквах Кечъра да се включи out of nowhere с вметките за насилниците и психопатите Smiley Очевидно и тази тема няма да е пощадена Simple Smile

# 123
Това пак са тънки сметчици - да си с някой, защото е много амбициозен, защото има грандиозен план за бъдещето, пак нещата опират до кинти, просто тогава жената прави една инвестиция от време, преди да ги лапне Simple Smile Ако не му се случат плановете и амбициите - бай-бай оттука, а? Smile

Да, но като го пооусучат и софистицират (чудесна дума), си мислят, че няма да се усетиш.
Чудесна дума е, да Joy
Сега, на Сирената мненията наистина ми идват понякога в повече, но... Дори да не катерят кариерно и заплатено, винаги си личи кога на някои хора може да се разчита, или не може. Едно е да не драпаш нагоре. Друго е хем да не драпаш, хем да мрънкаш,  другите да са ти виновни, да завлишаш хора със заеми, да искаш безплатни услуги, да гониш стандарт не като за доходите ти.
Ми да, бай-бай ще му кажа на такъв. Какво, трябва да завлече и мен, за да не изляза меркантилна ли?

# 124
То точно това е насилник и влудител - не някакво чудовище, а всеки ден на дребно да чофка, да не може да се отпуснеш.

Впрочем домакинските способности много зависят как е организиран домът чисто физически, а това става с пари. Мен ако ме опнат на някоя соц кухня с кофти уреди, няма да мога да правя 80% от нещата, които мога сега, при това бързо и с гарантирани резултати.

# 125
Не знам какъв е жаргонът, но знам, че дунчо лежи на дивана, че бил на работа, а жената да наготви , изпере, почисти и оправи децата за училище, с уроци, домашни ,дрехи ,че и кутии  за храна някъде носят.А и тя иска   дунчо като се прибере да се залови в нещо, картофи да обели поне или прахосмукачката да хване.Каквото реши да свърши и да не  я чака и  да пазарува.Все за нещо става и той.Тя си знае  работата, но не е само нейна-един човек може да  заспи с две намазани филии.Цяло семейство - не.Тя ако е изморена  и скапана, не е свястна.Той може да е изморен, да полежи , да се надумка  и да  очаква  и обслужване в леглото , да му свалят напрежението.
Тя  може да  търчи  и след полунощ да уреди къщата и   семейството, че  е домакинята.Пък може и  заплатата и да е  над неговата.
А , и да е красива.
Това са очакванията.
Той с биреното коремче и плешивата тиква е неоценен от меркантилницата, иска пари.

# 126
Их, като каза прахосмукачка, трябва да прегледам офертите за роботите, че котката ми се скубе за световно.
Ето, даже с това ще улесня бъдещия кандидат, отпада му едно домакинско задължение. Само ако имаше и робот за бърсане на прах...

# 127
  • Насред хаоса
Ами ценности, Борянче. Някои реват, че били се променили ценностите. Ама са се променили явно само при жените, защото вече мнозина не щат да са многомашиннички на работа и у дома, докато на благоверния му стига само да работи навън, че да се пише неучастващ в домакинството, щото се е преуморил. То затова на някои мъже им пречи това - при тях "ценностите" са бетон, не са мръднали от векове, даже при доста от младите са още по-изразени, отколкото при дъртите - сякаш са ги възпитавали в среда с ислямски разбирания към жените. Стига само да видиш темите в СО.
Кукумицинка, ама ако го питаш Ричкото що не е като дяда си, преди да сравнява готовността на моделки да му правят мекички с баба му и мама му, ще те гледа като недопържена мекица насреща. Та можем да поспорим и по въпроса кой кого смята за длъжен.

# 128
Забравих да питам Ричковци де са им бизонските кожи и  мамутите...

# 129
Да, то няма лошо в домакинстването, ако това е приоритетът, но проблемът е, когато има и много други очаквания, като се иска жената навсякъде да огрее. Ако може да ходи на работа и да изкарва половината бюджет, а вечер, като се върне, и в почивните дни, да запретне ръкави, да изчисти, да сготви, да оправи децата... Или, ако е в майчинство, тъй и тъй си е по цял ден вкъщи, да се хване на някоя дистанционна работа или да лепи торбички, че да изкара някой лев. Да се погрижи за фигурата си чрез някакъв спорт и икономична диета, но да не е нещо, изискващо финанси и освобождаване на време и ангажименти по дома и децата. Ей тъй, да мята краката на някое видео от ютюб, докато хвърля по едно око на детето или на манджата в печката. Да се поддържа, но ако може за 5 лева подстригване, боядисване, маникюри, епилиране и т.н. сама вкъщи, докато наглежда децата. Маски да си прави домашни, да си купува козметика за по 2-3 лева... Да не говорим, ако трябва да включи в програмата и четене на книжки. И вечер, разбира се, да се раздава сексуално, след като е приключила с изкарването на пари, домакинстването, разкрасяването и пр.

Друг е въпросът, че понякога се разбират да си стои вкъщи жената, да създава уют,  да гледа децата, да покрива логистиката, докато мъжът ходи на работа, и след години жената е зарязана, обикновено заради по-интересно, че от стоене вкъщи е станала скучна, и се оказва в много тежко положение след години неработен и липса на жилище. Като обикновено не става дума за някакъв лукс, Шанел и Диор, а скромен живот, жената често дори не си купува кой знае какви дрехи и не пръска пари за разкрасяване, защото нали никъде не ходи. Просто по-евтина опция на детегледачка, чистачка и т.н.

# 130
Елора, относно просяка - не знам, това е рисково.
Според мен Сирената би го взела, ако се харесат - ще го изкъпе, ще го нагости и до другия месец вече ще си е стъпил на краката, а до година - милионер, тя знае как Simple Smile

Не, сериозно, казусът е интересен. Може клошарът да е образован и читав човек с добро сърце, но да се е пропил поради някакво сътересение в живота и да са го обрали роднини. Жените обичат благата да идват на готово, затова това би бил някакъв много рядък сценарии, достоен за филм. Иначе баш богаташи с жени камериерки и чистачки има колкото щеш, само се разрови из биографиите им.

Аз обаче не разбрах за коя жена става дума във втората част на мнението ти (може би някоя потребителка е пуснала снимка и я е изтрила), но аз лично не бих бил с някой, към който не съм привлечен. Тук дори не е въпрос на избор. И не, не говоря за някакви неземни красавици, а съвсем нормален човек, отговарящ на базови стандарти за хигиена, излъчване и външен вид. Има го и това, твърде красиви и сексапилни хора да бъдат отблъскващи поне за мен.

Лично аз съм отблъсквала мъже, ако ми смърдят.
Аз съм чистоплътна и държа и партньора да е такъв.
Трябва да съм луда за да се хвана с вмирисан мъж.
И отново категоризираш хората. Всички жени ли според теб са меркантилни и обичат благата да идват наготово?
Реалността е друга.
Снимката беше изтрита.
Ето я
Скрит текст:

Самия ти имаш претенции, когато решаваш да имаш връзка с една жена, нали? Писал си, че не харесваш пълни жени. Твое право, няма да споря.
И си писал, че едва ли не ти се гади от големи кореми и дори не би пипнал и бременната си жена.
Защо тоз двоен аршин? По това, което пишеш съдя, че си повърхностен, но отказваш това право на жените  Laughing
А повечето богаташи, които са взели жени чистачки и камериерки са просто комплексари с мания за надмощие, които предпочитат жената да е от по-долна класа, без пари и образование. Така се контролира по-лесно. Вероятността за любов е рядка.

# 131
Няма нищо лошо в домакинстването. Стига да е по желание и да не ти тежи.

Аз домакинствам вкъщи, обичам да създавам уют за себе си и любимите си хора. Все пак домът ми е моето най-любимо място, ако там не си го направя да ми харесва, къде? Шетам си, мия си чинии без миялна, прахосмуча и каквото се сетите. Не се чувствам слугиня, нито втора категория жена. Нито пък мъжът ми има някакви изисквания към домакинството, готвенето и тем подобни. Определено не съм от жените, които си затварят устата, така че и сгодна не съм винаги.
И си се тачим, уважаваме, готвим заедно често, но аз не обичам да ми се пречкат много около домакинстването. Имаме свободно време, нямаме малки деца, така че може би това балансира битовизмите и не пречи на никого.

# 132
Оф, аз пък точно традиционното домакинстване хич не го обичам. Гледам да изменям и оптимизирам каквото мога. Засега още не съм постигнала като за начало да не се цапа. Обаче това традиционно домакинско "политване с парцала" не го мога и това е. Нито после ми е гот, просто ме боли всичко и не ме радва "чиста къща". Затова правя зоново микрочистене, където и когато мога, ако много ме дразни.

Ама виж примерно ако е някой муньо, може така да държи контрола. Да иска нещата да се правят по някакъв трудоемък начин примерно, или с кофти препарати и техника. И да иска да се прави с ентусиазъм.

Иначе повечето мъже, които сега позакъсняло търсят идеална, може би са виждали майките си преди десетилетия. Това наистина бяха жени, които малко или много са държали всичко под контрол. На работа с опънатите дрехи, после къщата под конец. Е, къпането не всеки ден, да не се цапа банята, и манджите не са кой знае какво, ама като за времето си - тип топ.

# 133
Така е, те всички самотни мъже над 40 са перфектни....
Ако бяха перфектни, дали щяха да са самотни?

# 134
Аз перфектни хора не знам да има  Laughing
Ако има - значи е Бог.

Общи условия

Активация на акаунт