НОЕМВРИЙСКОТО дете се чуди: "Що е гърне?"

• 10 720
  • 279
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ей 20 пъти и все не мога да постна...
Казах ли ви че си изрусих косата? МНого съм готина, но снимки няма. Още съм в преходен период (жълтея), но мисля скоро да издам попфолк албум.

# 196
Юка, при нас се получава нещо подобно - става неспокоен когато не съм наблизо. Баща ми го е пазил 3-4 пъти и казва, че в момента в който вляза в апартамента детето престава да мрънка и се успокоява, ставал различно дете. Вечер е по същия начин във времето за бащи и синове, въпреки че татко му и батко му много го занимават и  тримата се заливат от смях, и измислят си разни игри и за секунди да го оставят без занимавка и почва да мрънка и така докато вляза в стаята. В такива моменти не мога да убедя баща му, че това дете през деня си е играло в леглото до мен и аз съм работила на спокойствие.  Друго съм забелязала от първите му дни също, когато ме заболи силно коремът(а това вече осми месец се случва) и той изплаква. Тази привързаност никак не ми харесва обаче, дано е до време.

# 197
  • София
Юка, моята госпойца е мноооого привързана. Баща и е старо куче, но е неспособен да я укроти, когато мен ме няма. Вместо да намалява кърменията, тя ги увеличава, само и само да я гушкам. Както написах спи при нас на леглото нощем (хайде чакам категорични мнения box) и забелязвам, че като се размрънка само протяга ръчичка, опипва ме и заспива с въздишка на облекчение. Смятам да не обръщам внимание и да не предприемам никакви действия, защото опита ми показва, че това е само период и насилването води до задълбочаване на проблема (ех че хубаво го казах). Така е с почти всички деца в определен период.

а колко може да продължи този период - ние сме така вече почти 4 месеца - то бива, бива период ама почвам да си мечтая да си спи в неговото легло....

а това с привързаността го има и при нас - бях чела в една книжка пишеше - "7-9 месец детето започва да плаче щом майка му излезе от стаята" явно е нормално за възръстта. А при нас след пътуването ни дребния толкова свикна да го носят баби и дядовци на ръце, че сега е просто ужасен все идва при мен опитва се да се покатери и като не стане ме дърпа за панталона и пищи и реве докато не го гушна и това по цял ден Shocked

# 198
Хайде пък аз да се оплача!Елица отново е болна Sad Казвам отново, защото за този месец за втори път е с мн.висока температура-до 39.6 CryВчера ходихме на лекар и казаха зачервено гърло, което просто не ми е ясно как се е получило!Според лекарката просто имало такива деца, които по-лесно се разболяват и за съжаление мойта хубавица май ще се окаже от тях.За 9 месеца е боледувала вече 4 пъти, от които веднъж беше доста сериозно и даже пи и антибиотик!А аз бях убедена, че като я кърмя ще я предпазя!Да ама не-явно кърмено или не, зависи си от имунната система на детето!Всеки път като е болна и се чувствам така сякаш аз не я гледам добре или нещо бъркам, че съм я изнежила или и аз не знам какво Cry Знам, че това са неща, които не зависят от мен, но въпреки това ми е гадно.Тя плаче и киселее, аз рева с нея, татко й се изнервя от нашия дует и въобще сме отчайваща картинка..........Но ще ни мине, и на нея, и на мен   Confused

# 199
Дуду, горките вие! Много ти съчувствам, Малик беше много дълго време болен - от една настинка на грип, та до перфорирано тъпанче, и се чувствах ужасно. И виновно. Много е гадно. Сега аз съм болна и се моля да не го заразя, че ми дойде нанагорно. А ти си знаеш де, че нямаш никаква вина. Успокоявай се с мисълта, че всеки прекаран инфект подсилва имунната система на детето. Бързо оздравяване и  spoko

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 14:53 от Сердика

# 200
Дуду, дано бързо да се оправи. А това, че се разболява често може и от зъбките да е. Нали им отслабва имунитета, когато растат зъби. Ти не си виновна. Правиш най-доброто за нея.
Повече няма да споменавам за нашето хранене, че явно само конфликти създавам. Ще пробвам нещата, които сте ме посъветвали. Мерси на всички.
Поля, много е пораснал Поло. И какъв е сериозен и замислен само. Голям сладур. Grinning

Последна редакция: ср, 26 юли 2006, 16:20 от buba_katinka

# 201
дуду, дано бързо й мине на мъничката. стискам палци.  Praynig много е трудно да си спокойна в такъв момент.
аз вчера ударих без да искам крачето на катето в столчето за хранене. и какъв рев му дръпнах само.  тя като се удари ми е жал. а сега аз я ударих. вярно неволно, ама се чувствах виновна цял ден  Cry

# 202
Юка, кофти. На теб ти е станало обаче по-гадно, отколкото на нея сигурно. И честит ти нов ник Laughing

# 203
Благодаря ви много за съчувствието, момичета!Тези от вас, чиито бебета вече са боледували знаят колко е ужасно, особено първият път!Тогава ти се струва, че целият свят е върху теб и нищо друго няма значение освен това, че бебето ти е болно и ти си почти абсолютно безпомощен да му помогнеш!Но окуражаващото е, че като че ли се свиква-и сега съм доста разстроена, но е нищо в сравнение с първия път!
Сердика, желая ви късмет Малик да не се разболее;ако го кърмиш, не спирай защото си болна, от това няма да се разболее, дори за него ще е по-добре!
Юка, не се обвинявай, че си я ударила-случва се на всеки, който е денонощно с детето.Аз няколко пъти съм чуквала главата на Елица, не е приятно, но за щастие не се стигало до сериозни инциденти.А и сезонът на сериозните падания тепърва предстои, трябва да свикваме Wink  

# 204
Здравейте и от мен!
Аз пак съм тук. Попътувахме, поплажувахме и се напочивахме. Ходихме с тати до Гърция, без малчовците. Беше страхотно. Кратко, но супер освежаващо за изнервената ми душа. После всички заедно- мама, тати, Дари и Ивко отидохме в Котел да подишаме чист въздух. Отрази им се благотворно на дечицата ми. Иво започна да хапва с апетит и да отваря уста без излишни кадърми. После малко на плаж към Приморско и отпуската на тати свърши.
Ето и малко снимчици: от Гърция http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=9538&AlbumId=61160
                                и от Котел
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=9538&AlbumId=61161
                                от последния месец
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=9538&AlbumId=61169
Вече сме си у дома. Тити, разходка в морската?
Дуду съжалявам, че малката е болна. До болка ми е познато това с болестите, та чак не ми се говори на тази тема. Дано скоро оздравее.
Ивчо има 4 зъба и 4 са на път да се покажат тези дни.
Налага се да почвам работа през октомври, а исках да гледам Ивче по-дълго, но обстоятелствата го налагат, уви.
Хайде чао засега и целувки на бебешките дупета!

Последна редакция: чт, 27 юли 2006, 16:44 от annito

# 205
Дуду, изследваха ли ви гърлен секрет? Да не би бактерии да са причината? newsm78 Много често се случва така, особено при малките. Говорете с док да ви пусне изследване.

# 206
Дуду, изследваха ли ви гърлен секрет?
Ако до петък сутринта все още има температура, лекарката каза да я заведа на контролен преглед и вероятно тогава ще й пусне изследвания.Но защо точно гърлен секрет, с него какви заболявания се откриват-ангина или нещо по-сериозно?

# 207
Дуду, ти нали писа, че е с висока Т и зачервено гърло. Изказах предположение, че причината може да са бактерии някакви. С гърления секрет се установява има ли ги, какви са и в какво количество. Може и друго да се установява с това изследване, но аз само толкова знам.

# 208
  • Gabrowo->Sofia
annito , какви са тия дребни снимки, очила ще ме накараш да сложа от любопитство  Grinning
ех, dudu разбирам те, дано не се наложат изследвания и контролни прегледи....Ванката до сега не е боледувал, но от вчера е с температура, днес май и на разтройство ще го докара....иначе нищо му няма (освен, че нещо не лапа така лакомо както обикновено), ако утре сутрин е пак така и ние сме на контролен преглед.

# 209
не зная как се е получило, това чудо с малките снимки. ще го коригирам, но довечера, защото Иво се не трае и ще ходим на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт