НОЕМВРИЙСКОТО дете се чуди: "Що е гърне?"

• 10 733
  • 279
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Simple Smile мерси за комлиментите Wink но не съм с толкова стегнат корем (къде го видиахте) просто съм слаба, може би за това така изглежда иначе за спорт (освен носене на бебе) ме мързи - е последните 2 седмици се засрамих от вашите писания и почнах с Синди гимнастиката, но ефект още няма, а и покрай пътуването пак спрях, от утре пак ще я почвам.

А за киселото - може и да не е полезно, но не е и толкова фатално и аз и мъжът ми по една или др причина сме отгледани на кисело мляко (то по-точно айрян) и сме си ОК, та не изпадайте в крайности.

Юка - за мен бабите са си баби, а на моето дете майка му е една - АЗ. По този въпрос спор нямеме, бабите си ни му викат "баба" или "бабе", титлата "мама" си е само за мен Wink
и по зъби четох сте ни настигнали...ние сме в щастлива почивка, засега няма нови Wink

Последна редакция: вт, 25 юли 2006, 14:31 от bubu_to

# 136
Мале, аз съм много лоша мама. Давам по една кофичка кисело мляко, и зрънчо, но по малко и солети. А вече 4 ден яде на обед пилешка пържола печена на скара и хляб. Ами като не иска друго, а реве гладна. кажете как да я накарам да прояде полезните за нея неща и ще го направя. Аз пробвах с всичко познато, но уви - ефект никакъв. Стиска, уста и върти глава. Крайна степен рев и се задавя.
Ами Юка, аз щях да дигна скандал. Детето си има майка и това съм аз. Точка.

# 137
Цитат на: ukadreams тук е мястото да ви питам- [b
имате ли баби, които искат да им се казва мама  [/b] #Cussing out
Мисля, че това е отвратително!Детето си има само една майка и това си ти-никакви стари майки, мами Станки и т.н.Не позволявай да говори така на детето, защото ще го свикне и после няма да можеш ти да го накараш да я нарича бабо!Не мога да разбера-не се ли радват, че имат внучета, та не желаят да ги наричат бабо?!Много ме дразнят,ей! #2gunfire

# 138
А вече 4 ден яде на обед пилешка пържола печена на скара и хляб.

поне недей на скара да печеш пържолите. Метни ги във фурната.
Бубе, що не пуснеш една тема питанка в някой от двата форума за захранване?/по-добре в адаптетата/. Не е възможно детето да не иска никакво пюре или никаква каша, изобщо, бебешки храни.

# 139
  • София
Бубе - та пилешко на скара за мен си е ок - месото може да е варено или печено, та лошо няма(вярно че за фурна съм чела, но ...), няма да я измъчваш гладна да стой заради някакви пюрета я. А зрънчо и аз чат-пат давам, солети избягвам, че се задавя, иначе обикновенни бисквите редовно хрупа...и не смятам, че такива неща те правят лоша майка. Все пак не му даваш шоколад и кола нали? Wink
Уффф как не ми се пипва нищо днес да чистя...мързеееллллл

# 140
Тити, възможно е. Мислех да пусна тема, ама като се сетя как ще ме оплюят и се отказах. И без това се притеснявам денонощно от това нашето хранене. Направо все ми е свито в стомаха. Но после си викам по-добре да яде нещо, отколкото нищо. Ама знам ли. А защо не на скара? Я кажи каква е разликата.

# 141
дуду, аз вече тука пети ден почти съм на път да й вдигна мерника. дори свекър ми й прави забележка да престане. тя обаче на мен ми вика- ама аз не нарочно, така ми идва. от своя страна аз всеки път казвам- кейти, къде е баба, какво прави баба, кажи здравей на баба  Laughing сигурно й става лошо.
ама и тя моята свеки си  е една, има повече тоалети в гардероба и повече къси поли от мен. а не й отива, ама хич, защото е и леко пълна и да не ви казвам.
онзи ден като ходихме да резервираме ресторанта, аз си тръгнах по дънковата пола и блузка, на опашка, без грим. имайте предвид, че ресторанта е съвсем до нас и не е с дрес код  Mr. Green а свеки- само й липсваше шапката с пера. едни коприни, едни гримове, цикламено червило  Crazy
не е лошо да се поддържа и гласи жената, ама някак си не й отиват на годините тези тоалети.
хайде пооплюх я. явно ми се събра много тези дни. утре си отиваме и ще си почина.
бубе, мисля че при скарата от дима се отделят някакви токсини ли беше, що ли. ако я правиш обаче на електрическа скара, може би няма проблем. но не става ли по-сухо месото.

# 142
бубе, ами както юка казва - дим, въглища, алабала. А ти не казвай какво й даваш, че наистина ще те вдигнат на балон. Електрическа скара - това може би да, нямам представа. Аз под скара разбирам - скара. бира-скара Simple Smile

# 143
  • София
а днес като ходих да купувам някакви пюрета за обяд видях май на семлер бяха бурканче вътре с.....кюфтета - от пуйка, след 6-тия месец пишеше #Crazy бяха колкото за супа топчета - какво ли ще ги прави едно 6-месечно бебе тези кюфтета....и това беше нямаше друго в бурканчето - чисти кюфтаци....

# 144
Е, ами аз в апартамента я пека на електрическа. То остава на 2м тераса барбекю да сложа.
Тити, ами едва ли някой ще ми помогне. Тя докторката вдигна ръце и каза каквото яде да давам. Само да яде нещо.
Юка, ами не става сухо. Аз пържолите само на скара ги ям. Другите не са ми вкусни. Ако се е метнала на мен. Знам ли?
Аз пробвам с всичко. Ако и хареса отваря уста и яде. Ако не след първото опитване я затваря и край. И само хленчи, че е гладна.

# 145
бубе, ти как я даваш храната- на парченца ли или я пасираш. пробвала лиси да даваш като вивита- задушени зеленчуци, но на парченца.

# 146
  • София
Юка,абе да си призная и майка ми вика"маме".Ами постоянно правя забележко,но тя казва,че не го прави нарочно.Още не може да свикне с "бабо".Но според мен не опира до годините,понеже казваш че не си ги признават.незнам де,не вярвам да го прави нарочно.Майка ми е на 40години,наистина доста млада майка си имам,та явно и тя се гордее с това,но мисля че по-голяма гордост би било да си казва че е баба.Абе дразнещо е ,но вече 8 мес.не мога да променя това ooooh!
Пикника-ако беше среща щях да дойда да ви видя,но сме проблематични с пикници.Не може да спи другаде освен в нас,а така знаете няма и как да яде,ако дойдем.
Бубе,и на мен ми е странно,как нищо не яде.Макар логично  децата да предпочитат зрънчовци,солети такива сладости.Може би ако не си била предлагала,нямало е малката да има този избор.
Кристи с по месец ми е отказвал храна,но не съм замествала с такива храни.Просто изчаквах,докато не ги прояде...

# 147
тук съм, ама вече не ми се дискутира по темата за храните.
ето снимки. тъкмо ги пратих на мама и се сетих, че това няма как да предизвика дискусии, та и тук пускам  Mr. Green
http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=50982
бубу, мече - супер сте.
маминка и разновидности - не бих поощрила подобно обръщение. и на свеки по име казвам. не дава вид, че се сърди. но и да дава все тая. лиготии не понасям. но и нашите родители доближават и подминават 60-те. маме би било странно да казват.

# 148
привет
Супер бързо изписвате темичките.
 За храната- Яна яде сирене само овче обаче. Попарката страшно и харесва. За кисело мляко след година и три месеца каза докторката. Аз и не бързам още я кърмя. Бисквити и солети яде без проблем. Пържоли още не и давам  Wink

На гърнето я слагам още откакто направи 6 месеца и половина. Както казва Майчето -"доволна съм"  Laughing
 Ето малко снимки и от нас

http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=7205&AlbumId=60407

# 149
геййй, тук има велики снимки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт