Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 317
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Здравей Денис, дали ще може коментар на изследванията ми. Не знам дали пролактина не е такъв защото не успях да спя снощи почти.

# 436
Здравейте,
имам въпрос към Денис, и предварително благодаря!
Приемам фемостон като ХЗТ, изпила съм керемидените хапчета и от 3 дни пия жълтите. Бях на преглед - вагинален ехограф и ми казаха, че съм в овулация, до дни ще се спука фоликулът. Въпросът ми е:
Скрит текст:
ако пробваме да забременея, има ли шанс ако продължа с жълтите хапчета, и може ли да започна да пия само дуфастон. /четох, че възможността за забременяване с фемостон като ХЗТ е минимална, защ. те били като противозачатъчните

# 437
  • София
Здравейте,
Приемам фемостон като ХЗТ, изпила съм керемидените хапчета и от 3 дни пия жълтите. Бях на преглед - вагинален ехограф и ми казаха, че съм в овулация, до дни ще се спука фоликулът. Въпросът ми е:
Скрит текст:
ако пробваме да забременея, има ли шанс ако продължа с жълтите хапчета, и може ли да започна да пия само дуфастон. /четох, че възможността за забременяване с фемостон като ХЗТ е минимална, защ. те били като противозачатъчните

Здравей!
Не мога да отговоря ( не е правилно да давам подобни съвети) - консултирай се с лекар.

# 438
  • Пеликания
Здравей,
на 3-ти ден са пуснати. fT3 много ли е високо и какво означава?
Благодаря предварително.

# 439
Денис, може ли коментар? Simple Smile
Благодаря!

Здравейте,Момичета!
Може ли коментар относно тези резултати? Simple Smile
Благодаря!

# 440
Здравейте,
Скрит текст:
Аз също съм на фемастон от 3 м,предния месец попитах моят лекар дали потиска овулацията,отговори ми ,че не,тъй като е имала много случай в които е имало бременност при приема на фемастон,но аз до момента не съм си засичала да имам ову поради високото фсх

# 441
Здравейте,
Скрит текст:
Аз също съм на фемастон от 3 м,предния месец попитах моят лекар дали потиска овулацията,отговори ми ,че не,тъй като е имала много случай в които е имало бременност при приема на фемастон,но аз до момента не съм си засичала да имам ову поради високото фсх
Да не спамим, само ще кажа, че на преглед с вагинален ехограф при мен се установи, че съм в овулация.
Ходих за цитонамазка, но гинеколога предложи да направи и ехограф.

# 442
  • София
Здравей,
на 3-ти ден са пуснати. fT3 много ли е високо и какво означава?
Благодаря предварително.
Скрит текст:
Здравей!
Пролактинът е висок.
Т3 е висок и показва Хиперфункция на ЩЖ. Нямаш Хашимото.
Трябва да се консултираш с Ендокринолог.

Денис, може ли коментар? Simple Smile
Благодаря!
Скрит текст:
Здравейте,Момичета!
Може ли коментар относно тези резултати? Simple Smile
Благодаря!
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 - нисък, показват че си с Хипофункция на ЩЖ. Нямаш Хашимото.
При опити за бебе, ТСХ трябва да е под 1.0 - консултирай се с Ендокринолог от клиника по репр. медицина.

# 443
Здравейте, може ли коментар за тези резултати? Направени са на 4-ден от МЦ (понеже 3-тия ден от МЦ беше почивен ден), благодаря предварително.    

# 444
  • София
Здравейте, може ли коментар за тези резултати? Направени са на 4-ден от МЦ (понеже 3-тия ден от МЦ беше почивен ден), благодаря предварително.   
Скрит текст:

Здравей!
Добре са. ФСХ е малко висок, но може да е инцидент.
Следи го - идеалното съотношение е 1:1 ( ЛХ:ФСХ точно на 3-ти ден от МЦ)

# 445
Здравей, Denis,

От 6 месеца приемам инофолик комби, от два месеца вит. B12, D +K2. Последният месец включих и Витекс и вит. Е.

Днес пуснах хормони и виждам, че пролактина е доста завишен. Според теб има ли шанс да е заради някои от добавките.
Скрит текст:
Изследването на 3ти ден от М, от днес:

От преди 6 месеца:

Извинявам се, ако въпроса е глупав. Март месец имах неуспешна инсеминация, като приемай 5 дни фемара, след това инжекция хориомон и 12 дни дуфастон.  Този месец цикъла подрани с 3 дни. Благодаря ти, предварително. Flowers Rose

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 14:34 от Пълнолуние

# 446
Благодаря, Денис! Следващия месец ще ги пусна пак

# 447
  • София
Здравей, Denis,

От 6 месеца приемам инофолик комби, от два месеца вит. B12, D +K2. Последният месец включих и Витекс и вит. Е.

Днес пуснах хормони и виждам, че пролактина е доста завишен. Според теб има ли шанс да е заради някои от добавките.
Скрит текст:
Изследването на 3ти ден от М, от днес:

От преди 6 месеца:

Извинявам се, ако въпроса е глупав. Март месец имах неуспешна инсеминация, като приемай 5 дни фемара, след това инжекция хориомон и 12 дни дуфастон.  Този месец цикъла подрани с 3 дни. Благодаря ти, предварително. Flowers Rose
Здравей!
Не е от добавките, те са само от полза, но в случая, не са достатъчни, защото имаш по-сериозни проблеми ( които,  с малко повече воля, лесно се коригират/контролират) .
Пролактинът е висок ( трябва да е около 300),  имаш и ИР + висока КЗ на гладно  ( трябва режим на хранене, спорт, добавки, медикамент).
ЛХ е висок, Е2 също - показват ПКЯ.
АМХ е висок - от ПКЯ.

За Пролактина - провери андрогените, може някои от тях да са високи ( напр. Андростендион, Тестостерон - той често се повишава и при ИР... ). Трябва да се консултираш и с лекар.

# 448
Благодаря ти, Денис. Преди 5 месеца ходих на ендокринолог и според Начев нямам ИР. Правих и обременяване с глюкоза.
Скрит текст:

Освен за TSH-то, което явно заради М беше завишен, според него друго всичко е наред.

Репродуктивната ми лекарка, според нея след като имам цикъл и овулация, значи нямам ПКЯ.

Ще си запиша час при ендокринолог пак.

# 449
  • Близко съм
Денис,здравей бих искала да те попитам на 11 трябваше да ми дойде, но не дойде и вървя май,че този месец ще мина без МЦ, преди да посетя гинеколог да види къде е проблемът, трябва ли нещо да изследвам предварително преди да я посетя АГ. Приемах 3 месеца инфолик комби предписан от ендото, и мин.месец го спрях поради завишени два хормона, но този месец май оставам без МЦ. Не знам дали не е от него,но поради тази ситуация в държавата евентуално на 5 май мога да посетя АГ или да изчакам и др месец дали ще дойде?! Какво би ме посъветвала? Благодаря много.

Общи условия

Активация на акаунт