Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 314
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Денис,здравей бих искала да те попитам на 11 трябваше да ми дойде, но не дойде и вървя май,че този месец ще мина без МЦ, преди да посетя гинеколог да види къде е проблемът, трябва ли нещо да изследвам предварително преди да я посетя АГ. Приемах 3 месеца инфолик комби предписан от ендото, и мин.месец го спрях поради завишени два хормона, но този месец май оставам без МЦ. Не знам дали не е от него,но поради тази ситуация в държавата евентуално на 5 май мога да посетя АГ или да изчакам и др месец дали ще дойде?! Какво би ме посъветвала? Благодаря много.
Кои хормони са ви били завишени и от Инофолик ли е било това?

# 451
  • Близко съм
Не не са ми били завишени от инофолика, ендото ми го изписа,защото са завишени Adrostendiona и 17 он прогестерона. И затова приемах 3 месеца инофолик комби , сега трябваше да ги пускам профилактично но МЦ няма ..

# 452
  • София
Благодаря ти, Денис. Преди 5 месеца ходих на ендокринолог и според Начев нямам ИР. Правих и обременяване с глюкоза.
Скрит текст:

Освен за TSH-то, което явно заради М беше завишен, според него друго всичко е наред.

Репродуктивната ми лекарка, според нея след като имам цикъл и овулация, значи нямам ПКЯ.

Ще си запиша час при ендокринолог пак.
Да, добре е да потърсиш и второ мнение,  защото при едното изследване Инсулина е висок (9.0), при другото ( теста с обременяване с глюкоза) - също показва, че нещо не е както трябва -> КЗ на 60 мин. е по-ниска ( въпреки приема на глюкоза)  от тази на гладно и на 120мин?!
Спази ли условието, за пълен покой, през цялото време?!

Скрит текст:
Денис,здравей бих искала да те попитам на 11 трябваше да ми дойде, но не дойде и вървя май,че този месец ще мина без МЦ, преди да посетя гинеколог да види къде е проблемът, трябва ли нещо да изследвам предварително преди да я посетя АГ. Приемах 3 месеца инфолик комби предписан от ендото, и мин.месец го спрях поради завишени два хормона, но този месец май оставам без МЦ. Не знам дали не е от него,но поради тази ситуация в държавата евентуално на 5 май мога да посетя АГ или да изчакам и др месец дали ще дойде?! Какво би ме посъветвала? Благодаря много.
Здравей!
Може да изследваш всички хормони, за които няма условие да се изследват в точно определени дни на МЦ ( 3-ти ден от МЦ, 7-ми ден след  О. и т.н.) - те ще помогнат на лекаря да прецени къде е проблема, след като те види и на УЗ.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 20:42 от denis.

# 453
Да, спазих условието за покой. Чаках си пред кабинета и не мърдах. До колкото разбрах Начев гледа измеренията на 0та минута и след това инсулина на 120тата минута. Т. е не гледа измерванията на 60тата. Но така или иначе половинката се оказа с ИР и ще започваме хранителен режим. Ще потърся мнение още от някой лекар и пак ще пусна Homa индекс.

Благодаря ти, че помагаш Flowers Rose

# 454
  • Близко съм
Скрит текст:
Благодаря ти, Денис. Преди 5 месеца ходих на ендокринолог и според Начев нямам ИР. Правих и обременяване с глюкоза.
Скрит текст:

Освен за TSH-то, което явно заради М беше завишен, според него друго всичко е наред.

Репродуктивната ми лекарка, според нея след като имам цикъл и овулация, значи нямам ПКЯ.

Да, добре е да потърсиш и второ мнение,  защото при едното изследване Инсулина е висок (9.0), при другото ( теста с обременяване с глюкоза) - също показва, че нещо не е както трябва -> КЗ на 60 мин. е по-ниска ( въпреки приема на глюкоза)  от тази на гладно и на 120мин?!
Тоест,ако правилно съм те разбрала освен TSH,F3,F4,MAT TAT МОГА ДА изследвам и хормоните в които няма значение деня от мц или само  първите 4-ри,защото нали прочетох че само за тях не важи условието да има менструация.

Скрит текст:
Здравей!
Може да изследваш всички хормони, за които няма условие да се изследват в точно определени дни на МЦ ( 3-ти ден от МЦ, 7-ми ден след  О. и т.н.) - те ще помогнат на лекаря да прецени къде е проблема, след като те види и на УЗ.
[/quote]

# 455
  • София
aloevera_
Да, точно така Peace
Ako все пак, не си сигурна за някой хормон - пиши и питай ( за да не даваш пари на вятъра).

# 456
  • На село
Здравейте! Коя лаборатория в София бихте ми препоръчали за изследване на хормони? Двоумя се между Бодимед (ул. Позитано) и Цибалаб (Централната лаборатория). До този момент никога не съм си изследвала хормони, а сега са ми назначени за изследване ФСХ, ЛХ, Е2, ТСХ, Пролактин и Прогестерон.

# 457
Привет,

бърз въпрос: ако всички стойности на половите хормоните са ок (FSH, LH, Пролактин, Тестостерон), цитонамазка е ок, и от преглед при АГ всичко видимо от половите органи е ок, единствено ТСХ е с по-висока стойност, но се свали до стойности около и под 2 - дали нередовния месечен цикъл ще се "саморегулира" и ще бъде налице благоприятна среда за забременяване?

Благодаря Simple Smile

# 458
  • София
Здравейте! Коя лаборатория в София бихте ми препоръчали за изследване на хормони? Двоумя се между Бодимед (ул. Позитано) и Цибалаб (Централната лаборатория). До този момент никога не съм си изследвала хормони, а сега са ми назначени за изследване ФСХ, ЛХ, Е2, ТСХ, Пролактин и Прогестерон.
Цибалаб  или Кандиларов ( провери за ваучери, пакети)

Привет,
бърз въпрос: ако всички стойности на половите хормоните са ок (FSH, LH, Пролактин, Тестостерон), цитонамазка
Скрит текст:
е ок, и от преглед при АГ всичко видимо от половите органи е ок, единствено ТСХ е с по-висока стойност, но се свали до стойности около и под 2 - дали нередовния месечен цикъл ще се "саморегулира" и ще бъде налице благоприятна среда за забременяване?

Благодаря Simple Smile
Здравей!
Само високият ТСХ, едва ли е причина за нередовния МЦ.
Дай да видим хормоните.

Дори всичко да е Ок. с прегледа и хормоните, пак може да има нещо, което да е пречка за зачеване - напр. запушени яйчникови тръби или по-високи антиспермални антитела и т.н.
( не искам да те плаша - само отговарям на въпроса)

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 14:41 от denis.

# 459
Привет,
бърз въпрос: ако всички стойности на половите хормоните са ок (FSH, LH, Пролактин, Тестостерон), цитонамазка
Скрит текст:
е ок, и от преглед при АГ всичко видимо от половите органи е ок, единствено ТСХ е с по-висока стойност, но се свали до стойности около и под 2 - дали нередовния месечен цикъл ще се "саморегулира" и ще бъде налице благоприятна среда за забременяване?

Благодаря Simple Smile
Здравей!
Само високият ТСХ, едва ли е причина за нередовния МЦ.
Дай да видим хормоните.

Дори всичко да е Ок. с прегледа и хормоните, пак може да има нещо, което да е пречка за зачеване - напр. запушени яйчникови тръби или по-високи антиспермални антитела и т.н.
( не искам да те плаша - само отговарям на въпроса)
[/quote]

Изледванията са на 04.03 - жена, 25 г. на 19 ден от МЦ

07.03 - 22 ден от МЦ

Оказа се, че този месец овулация не е имало, имаше киста, която забави идването на следващия цикъл (обща продължителност на цикъла за месеца - 40 дни)

31.03 - изследване на 4ти ден от МЦ

Доказана овулация на 12-13 ден от МЦ, в момента е 27 ден и от 5 дена имам ПМС симптоми.

Това са изследванията ми към момента, приемам Еутирокс 0.25 мг и витамин Д.

# 460
  • София
Скрит текст:

07.03 - 22 ден от МЦ
Скрит текст:
Оказа се, че този месец овулация не е имало, имаше киста, която забави идването на следващия цикъл (обща продължителност на цикъла за месеца - 40 дни)

Скрит текст:
Доказана овулация на 12-13 ден от МЦ, в момента е 27 ден и от 5 дена имам ПМС симптоми.

Имаш високи нива на желязото - ако приемаш добавки с желязо трябва да ги спреш, защото е токсично и може да ти навреди ( причинява смърт на клетки и органи, грубо казано)
ТСХ е висок, трябва да е под 2.0, дори под 1.0 при опити и желание за дете.
Пролактинът е висок - трябва да е около 250. Може да е от по-високите нива на ТСХ?! - лекар трябва да прецени.
Имаш  дефицит на вит. Д и В12
ДХЕА е висок - трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Е2 е висок, може да е от по-високите нива на андрогените - лекар трябва да прецени.

# 461
Скрит текст:

07.03 - 22 ден от МЦ
Скрит текст:

Скрит текст:

Имаш високи нива на желязото - ако приемаш добавки с желязо трябва да ги спреш, защото е токсично и може да ти навреди ( причинява смърт на клетки и органи, грубо казано)
ТСХ е висок, трябва да е под 2.0, дори под 1.0 при опити и желание за дете.
Пролактинът е висок - трябва да е около 250. Може да е от по-високите нива на ТСХ?! - лекар трябва да прецени.
Имаш  дефицит на вит. Д и В12
ДХЕА е висок - трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Е2 е висок, може да е от по-високите нива на андрогените - лекар трябва да прецени.

Денис, много благодаря за разчитането.

Желязо не приемам под форма на добавки - само чрез храна, може би трябва да огранича приема на определени храни, богати на желязо.

Мога ли да помоля за малко повече информация относно DHEA-S. На някои места чета, че подпомага забременяването, в други - че пречи. От какво се завишава и дали има начин за естественото му понижение т.е. без прием на медикаменти.

Ще се радвам ако някоя дама е имала проблем с високо DHEA-S и сподели своя опит.

Хубава вечер от мен Simple Smile

# 462
Скрит текст:

Скрит текст:

Денис, а на какво може да се дължи това?
При моето обременяване имах подобен резултат
Скрит текст:
КЗ 0 - 5.43
КЗ 60 - 5.11
КЗ 120 - 4.59

Инсулин 0 - 10.0
Инсулин 60 - 59.2
Инсулин 120 - 31.5
но никой не ми обясни, просто ми се каза, че имам ИР, хапчета, режим и т.н.

# 463
Здравей Денис,

Можеш ли да коментираш този резултат от изследване на НК клетки

# 464
Здравей, Денис! Правих изследвания днес, 8ми ден след овулация. Виждам, че е висок пролактина. Той е контрола след месец по половин на седмица Достинекс и после 3 седмици почивка. Пак ще си го продължа, но според теб има ли овулация?

Общи условия

Активация на акаунт