Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 377
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Здравей Денис, може ли да кажеш какво мислиш за тези хормони. Правени са на 3 ден от цикъла, на 40 г. съм и правим опити за бебе.

# 466
  • София
Здравей Денис, може ли да кажеш какво мислиш за тези хормони. Правени са на 3 ден от цикъла, на 40 г. съм и правим опити за бебе.
Скрит текст:
КЗ е висока - има вероятност да си с ИР - добре е да направиш обременяване с глюкоза.
ФСХ е висок, АМХ и Инхибин В са ниски - показват доста намален ЯР - не трябва да губиш никакво време.

# 467
Много благодаря, Денис! Да, имам ИР

# 468
Много благодаря, Денис! Да, имам ИР

Приемате ли нещо за ИР или хранителен режим?

# 469
Здравейте!
Имам нужда от съвет. МЦ трябваше да започне утре (02.05.), но очевидно ще подрани. Днес след 15часа се появи зацапване и силни болки, очевидно ще ми дойде тази вечер.
Искам да си пусна хормоните от първа страница  LH, FSH и E2. Ще бъде ли късно в понеделник сутрин (04.05.)? Не мога да преценя дали понеделника ще се брои за 3ти или 4ти ден, т.к. реално все още не е започнала същинската М... или да чакам до следващия месец...  
Благодаря предварително 😊
Редактирам: М започна в 19:00ч.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 19:55 от LittleCattley

# 470
Понеделник ти е трети ден. Идеално е!

# 471
Добро утро,

извинявам се предварително, ако въпросът ми е глупав. Та, когато на 3-5 ден от МЦ изследваме половите хормони FSH, LH и Естрадиол, показанията, които се получат, за конкретния МЦ и яйчник, от който яйцеклетката ще се отдели, ли се отнасят или като цяло с процесите на МЦ в половата система на жената?

Питам, защото миналия месец правих изследвания на половите хормони на 4-ти ден от мц (ляв яйчник) и резултатите бяха супер, но преди 2 месеца имах пропусната овулация от десен яйчник, и не стана ясно каква е причината за нея (дали има проблем или е от нормалните пропуски, които се случват на всеки няколко цикъла).

Не знам дали успях да си формулирам мислите правилно, но се надявам на някаква обратна връзка.

Благодаря и хубав ден на всички Simple Smile

# 472
  • София
Добро утро,
извинявам се предварително, ако въпросът ми е глупав. Та, когато на 3-5 ден от МЦ изследваме половите хормони FSH, LH и Естрадиол, показанията, които се получат, за конкретния МЦ и яйчник, от който яйцеклетката ще се отдели, ли се отнасят или като цяло с процесите на МЦ в половата система на жената?
Скрит текст:
Питам, защото миналия месец правих изследвания на половите хормони на 4-ти ден от мц (ляв яйчник) и резултатите бяха супер, но преди 2 месеца имах пропусната овулация от десен яйчник, и не стана ясно каква е причината за нея (дали има проблем или е от нормалните пропуски, които се случват на всеки няколко цикъла).

Не знам дали успях да си формулирам мислите правилно, но се надявам на някаква обратна връзка.

Благодаря и хубав ден на всички Simple Smile
Здравей!
ФСХ, ЛХ и Е2 ( изследвани на 3 ден от МЦ) дават информация за яйчниковата функция като цяло, за ЯР и биологичната възраст на жената, за текущия МЦ (какво да се очаква - дали ще има О. и  т.н.), може да дават информация и за миналия МЦ ( ако се е образувал ЗФ/киста, напр.), както и да се правят предположения за някои състояния/заболявания/симптоми напр. ПКЯ, ЕМ и т.н.

# 473
Благодаря за отговора, Денис Simple Smile

Аз се притеснявам, защото преди 2 месеца имах задържан фоликул/киста по неизяснени причини - спука се сам и ми дойде на 40 ден, след това си правих изследвания на половите хормони на 4 ден от МЦ, бяха много добри и не се видя нищо притеснително (по думи на АГ, а и тук ги бях пускала и имаше положителна обратна връзка). Сега наред е отново десния яйчник, който беше със задържания фоликул и не знам дал изследванията от миналия месец имат отношение към него - т.е. дали щом са били ок и сега всичко би трябвало да е ок.

Нещо не мога да си проследя овулацията, от там ми идва и цялото питане Simple Smile

# 474
  • София
Скрит текст:

Аз се притеснявам, защото преди 2 месеца имах задържан фоликул/киста по неизяснени причини - спука се сам и ми дойде на 40 ден, след това си правих изследвания на половите хормони на 4 ден от МЦ, бяха много добри и не се видя нищо притеснително (по думи на АГ, а и тук ги бях пускала и имаше положителна обратна връзка). Сега наред е отново десния яйчник, който беше със задържания фоликул и не знам дал изследванията от миналия месец имат отношение към него - т.е. дали щом са били ок и сега всичко би трябвало да е ок.

Нещо не мога да си проследя овулацията, от там ми идва и цялото питане Simple Smile
Как се опитваш да я проследиш?
О. в домашни условия се проследява с тестове за О. + измерване на БТ+ изследване на Прогестрон и Е2 на 7 ден след предполагаемата О.
Другият вариант е с УЗ (ФМ) - няколко поредни МЦ + изследване на Прогестрон и Е2 на 7 ден след предполагаемата О.

ФМ= #Фоликулометрия

# 475
Скрит текст:

Как се опитваш да я проследиш?
О. в домашни условия се проследява с тестове за О. + измерване на БТ+ изследване на Прогестрон и Е2 на 7 ден след предполагаемата О.
Другият вариант е с УЗ (ФМ) - няколко поредни МЦ + изследване на Прогестрон и Е2 на 7 ден след предполагаемата О.

ФМ= #Фоликулометрия

Последните два цикъла овулацията беше следена с УЗ, този месец ще пробвам с тестове вкъщи.... и ще видим какво ще стане Simple Smile

# 476
Здравейте,
моля за мнение при тези стойности (на 4-ти ден от цикъла) мога ли да очаквам О. този месец
На 31 години съм,  с доказана поликистоза.

# 477
  • София
Здравейте,
моля за мнение при тези стойности (на 4-ти ден от цикъла) мога ли да очаквам О. този месец
На 31 години съм,  с доказана поликистоза.
Скрит текст:
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи и си показват, че си с ПКЯ, но, дали ще има О., няма как да се предвиди по тези изследвания.
Не показват да има ЗФ/киста, но това не означава, че 100% няма, .... ако има, това създава проблем на О. ( т.е. може и да няма такава).

# 478
Благодаря, Денис!

# 479
Здравейте,скоро имам час при  репродуктивен специалист.за жалост утре ми е 7ми ден на МЦ-късно е за обичайните хормони и антимюлеровия,нали Sad
Имам стари,от 7 месеца и ми се искаше да дам по-пресни,но лабораторията в нашия град не работеше.

Общи условия

Активация на акаунт