Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 401
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Екатерина, можеш да пуснеш хормоните, които попадат съгласно указанията на 1ва страница в периода след менструация. АМХ също може, ако ти го искат, но без инхибин Б. Половите няма смисъл сега. А прегледът при репродуктивен е добре да е на 2-3 ден, дано сега ти се пада поне около овулация. Но ако е първичен преглед, планирай ФСХ, ЛХ и Е2 за следващия път. Успех!

# 481
Здравей, Денис! Може ли коментар за резултатите ми, 3 ден от МЦ, на 27 год. съм.
Скрит текст:

# 482
  • София
Здравей, Денис! Може ли коментар за резултатите ми, 3 ден от МЦ, на 27 год. съм.
Скрит текст:

Здравей!
Добре са. ЛХ е малко висок, но може да показва и по-ранна О.

# 483
Привет, Денис! Мога ли да помоля за коментар по тези изследвания? Попринцип съм с Хашимото- на Лтироксин 25. Благодаря предварително 🙂

# 484
  • София
Привет, Денис! Мога ли да помоля за коментар по тези изследвания? Попринцип съм с Хашимото- на Лтироксин 25. Благодаря предварително 🙂
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ показва Хипофункция на ЩЖ, но Т4 и Т3 са сравнително добре.
Консултирай се с лекар.

# 485
denis, може ли мнение? 7 ден от МЦ
П.с. с един яйчник съм, ако има значение.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 17:16 от Потребител11

# 486
  • София
denis, може ли мнение? На 25г. съм, 7 ден от МЦ
Скрит текст:
7-ми ден от МЦ е късно за тези изследвания ( ЛХ, ФСХ и Е2) и не са много показателни - не мога да преценя какво се случва ( ПКЯ/ЗФ/киста или, че скоро ще има О.?!).

# 487
Скрит текст:
7-ми ден от МЦ е късно за тези изследвания ( ЛХ, ФСХ и Е2) и не са много показателни - не мога да преценя какво се случва ( ПКЯ/ЗФ/киста или, че скоро ще има О.?!).

Ами, гинеколога ми каза да ги изследвам на 7 ден. Уж нямам ПКЯ или киста. Средата на април бях на преглед. Проблема е, че имам зацапване около овулацията и постоянно акне. Ще видим утре какво ще каже лекаря. Извинявам се за невежеството, но какво е ЗФ?

# 488
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Ами, гинеколога ми каза да ги изследвам на 7 ден. Уж нямам ПКЯ или киста. Средата на април бях на преглед. Проблема е, че имам зацапване около овулацията и постоянно акне. Ще видим утре какво ще каже лекаря. Извинявам се за невежеството, но какво е ЗФ?
Тогава, лекарката ги тълкува - тя те е гледала и на УЗ, което доста помага да се прецени какво се случва. Simple Smile
ЗФ= Задържан Фоликул

Ще чакам да споделиш, какво е нейното мнение, моля.

# 489

Скрит текст:
Скрит текст:

Тогава, лекарката ги тълкува - тя те е гледала и на УЗ, което доста помага да се прецени какво се случва. Simple Smile
ЗФ= Задържан Фоликул

Ще чакам да споделиш, какво е нейното мнение, моля.

Ще пиша. Благодаря ти!

# 490
  • София
Здравейте, може ли да помоля за разчитане на тези резултати, докато чакам становището на ендокринолога. Накратко - на 29 г. съм. от тийнейджърските години съм със СПКЯ-то, която диагноза бе поставена заради леко повишен тестостерон и нередовен цикъл. Преди 2 години забременях спонтанно след 6-7 години пиене на противозачатъчни, като овулацията ми е била на около 25 ден от МЦ (имахме един единствен контакт с ММ онзи месец). Изследванията са пуснати, за да се установи имам ли в действителност СПКЯ,  както и ИР, тъй като така и не успях да сваля кг от бременността, а и качих още без да променям кой знае какво в режима си. Слагам резултатите в скрит текст, като изследванията са правени в Бодимед на 4 ден от цикъла.

Скрит текст:

[/spoiler ]

Благодаря предварително!

# 491
Здравей, Денис.

Може ли коментар за следните резултати от днес:

Само за сравнение
Стойности на ТСХ на дата 31.03.2020 - 3.06
Стойности на ТСХ на дата 04.03.2020 - 3.86

FT3 и FT4 пускам за първи път. Благодаря.

# 492
  • София
Не съм Денис,
но ТСХ, ти е повишено, а щитовидните хормони понижени. Това на мен ми прилича на Хашимото (и моите стойности са подобни). Отиди на ендокринолог, за да ти направи ехография на ЩЗ. Отделно преди това си пусни изследвания за антитела ТАТ и МАТ, които ще дадат яснота, дали става дума за Хашимото.
Успех!

# 493

Здравей, Денис!
Моля за мнение. Преди 6 м. АМХ беше 0.32, а витамин Д беше 21 (сега е 71), витамин Б12 - 234 (сега е 417). Тези са правени на 3 ден от МЦ - днес

Тези са от 07.2019

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 18:07 от KikiSand

# 494
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис!
Моля за мнение. Преди 6 м. АМХ беше 0.32, а витамин Д беше 21 (сега е 71), витамин Б12 - 234 (сега е 417). Тези са правени на 3 ден от МЦ - днес
Скрит текст:

Тези са от 07.2019
Здравей!
Повишил се е  почти двойно (ако са същите рефер. граници, ng/ml), което е много добре, но ако може да достигнеш и 1.0 ng/ml ще е супер.
Следи и ФСХ - трябва да е под 7.0

Общи условия

Активация на акаунт