Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Денис, може ли коментар и за моите резултати Simple Smile

# 496
  • София
Ще помоля и за моите. 🤗

# 497
  • София
Здравейте, може ли да помоля за разчитане на тези резултати, докато чакам становището на ендокринолога.
Скрит текст:
Накратко - на 29 г. съм. от тийнейджърските години съм със СПКЯ-то, която диагноза бе поставена заради леко повишен тестостерон и нередовен цикъл. Преди 2 години забременях спонтанно след 6-7 години пиене на противозачатъчни, като овулацията ми е била на около 25 ден от МЦ (имахме един единствен контакт с ММ онзи месец). Изследванията са пуснати, за да се установи имам ли в действителност СПКЯ,  както и ИР, тъй като така и не успях да сваля кг от бременността, а и качих още без да променям кой знае какво в режима си. Слагам резултатите в скрит текст, като изследванията са правени в Бодимед на 4 ден от цикъла.

Скрит текст:

[/spoiler ]

Благодаря предварително!
Здравей!
ТСХ е висок, трябва да падне под 2.0 ( трудно се свалят кг., когато Хипофункцията на ЩЖ не е овладяна - а тя е и причина за по-бавния метаболизъм и омазняването).
Имаш високи нива на андрогените - причина ИР, но може  да има и проблем с НбЖ - това, лекар го преценява.
Инсулинът ти е висок, КЗ на гладно също  е много висока  - трябва да вземеш мерки, защото това много ти вреди ( на здравето, като цяло).
Имаш много сериозен дефицит на вит. Д - толкова сериозен, че калцият е започнал да се отделя от костите, но по-добре се консултирай с лекар - ортопед, той трябва да прецени и може да се наложи да се приема и Калциева формула ( заедно с вит.Д + К)
Ще чакам да споделиш какво е неговото мнение, моля.

ПП. Провери серумните нива на В12 и ФК

Здравей, Денис.
Скрит текст:
Може ли коментар за следните резултати от днес:

Само за сравнение
Стойности на ТСХ на дата 31.03.2020 - 3.06
Стойности на ТСХ на дата 04.03.2020 - 3.86

FT3 и FT4 пускам за първи път. Благодаря.
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 нисък - имаш Хипофункция на ЩЖ и е желателно да вземеш мерки.
ТСХ е хормон и е нормално да варива, но каквито и да са стойностите, след като е над 2,0 е Хипофункция на ЩЖ.

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 21:31 от denis.

# 498
  • София
Благодаря! Очаквах положението да е сериозно, но не чак толкова. Ще пиша, разбира се!

# 499
  • София
Здравейте,
моля за мнение и за моите изследвания, тъй като съм много объркана и не знам как да ги тълкувам, а скоро на ендокринолог не се очертава да отида. Това са резултите от 3 изследвания, правени в рамките на 3 месеца. Очевидно, че нещо рязко се е променило, но не мога да разбера, дали е към добро (предвид повишените до оптимални стойности щитовидни хормони и чувствително намалените антитела ТАТ и МАТ) или към лошо ( покачилият се доста ТСХ). Такива хормони Т3 и Т4 не съм имала никога, откакто си ги меря периодично, не много често през последните 10 години). По-скоро са били като от първото изследване от 30.01.2020. Денис, ти ми изтълкува хормоните от преди 3 месеца, а какво мислиш сега? Не пия хормон.

Тези са от днес, 8.05. в Кандиларов:

Тези са от Рамус, отпреди месец:

И от Кандиларов от 30.01.2020, които са консултирани с ендокринолог:

Да допълня, че между първото и третото изследване се подложих на доста сериозна диета - 2 месеца елиминираща и до този момент следвам АИП - диета. Отслабнах доста драстично - 6 кг., без да съм имала наднормено тегло и в момента съм 52 кг. (170 см.) Най - притеснителният ми симптом, с който се боря от години е обилното нощно изпотяване. В момента също е във вихъра си:(. Появява се зимата между ноември и април-май и после изчезва. Не мога да разбера на какво се дължи и какви още изследвания е добре да направя, за да си сглобя картината. Четох, че може да се дължи на дефицит на Б12 ( моят беше ок.300 - на долна граница, в момента го пия от две седмици насам) или по мнение на съфорумките от Хашимото -темата, на нощни хипоглекимии. Ама тогава защо само зимата?Ендокриноложката нищо не ми каза:(. Могло да бъде по много причини, но не било типично за хашимото:(. Аз прочетох из нета, основно от американски източници, че е често срещан симптом.
Вит. Д3 ми беше 31( долна граница), за два месеца успях да го вдигна до 45.
Благодаря ти за помощта и отделеното време предварително! И респект за това, което правиш за жените в нужда!

Последна редакция: сб, 09 май 2020, 00:16 от Skiorche

# 500
Здравейте,
моля за мнение и за моите изследвания, тъй като съм много объркана и не знам как да ги тълкувам, а скоро на ендокринолог не се очертава да отида. Това са резултите от 3 изследвания, правени в рамките на 3 месеца. Очевидно, че нещо рязко се е променило, но не мога да разбера, дали е към добро (предвид повишените до оптимални стойности щитовидни хормони и чувствително намалените антитела ТАТ и МАТ) или към лошо ( покачилият се доста ТСХ). Такива хормони Т3 и Т4 не съм имала никога, откакто си ги меря периодично, не много често през последните 10 години). По-скоро са били като от първото изследване от 30.01.2020. Денис, ти ми изтълкува хормоните от преди 3 месеца, а какво мислиш сега? Не пия хормон.

Тези са от днес, 8.05. в Кандиларов:

Тези са от Рамус, отпреди месец:

И от Кандиларов от 30.01.2020, които са консултирани с ендокринолог:

Да допълня, че между първото и третото изследване се подложих на доста сериозна диета - 2 месеца елиминираща и до този момент следвам АИП - диета. Отслабнах доста драстично - 6 кг., без да съм имала наднормено тегло и в момента съм 52 кг. (170 см.) Най - притеснителният ми симптом, с който се боря от години е обилното нощно изпотяване. В момента също е във вихъра си:(. Появява се зимата между ноември и април-май и после изчезва. Не мога да разбера на какво се дължи и какви още изследвания е добре да направя, за да си сглобя картината. Четох, че може да се дължи на дефицит на Б12 ( моят беше ок.300 - на долна граница, в момента го пия от две седмици насам) или по мнение на съфорумките от Хашимото -темата, на нощни хипоглекимии. Ама тогава защо само зимата?Ендокриноложката нищо не ми каза:(. Могло да бъде по много причини, но не било типично за хашимото:(. Аз прочетох из нета, основно от американски източници, че е често срещан симптом.
Вит. Д3 ми беше 31( долна граница), за два месеца успях да го вдигна до 45.
Благодаря ти за помощта и отделеното време предварително! И респект за това, което правиш за жените в нужда!

И аз се потя нощем, но не всяка нощ.. Имам проблем с инсулинова резистентност. И аз съм слаба и имам Хашимото... Ще следя какво ще ти отговорят

# 501
Здравейте, откриха ми вътрематочен миомен възел и докато окончателно се ориентирам към конкретен специалист, реших да проверя в каква каша са хормоните ми. Предстои ми цикъл така че половите ще почакат до 3 ден и останалите вече по реда им, ако успея да засека О. Опитвахме 7 месеца, от които в поне 4 успяхме да сме близо до О. според БТ, но нищо не се получи. Мислех, че има проблем с О., но до коментар на овулацията не се стигна изобщо след откритието на възела. Прилагам и въпросните изследвания, с надеждата Денис да изкаже мнението си 🤗

# 502
Здравейте ! Може ли мнение за изследванията ми . На 30г съм правени са на 2 ден от МЦ .
Tsh 1.75
Prolactin 295.4 (125-635)
Lh 7.33 (2.4-12.6)
Fsh 8.65(3.4-12.5)
Estradiol 52.69(45.4-854)

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 17:04 от Anele89

# 503
  • Стара Загора
Denis, може ли коментар на новите ми резултати. 17-OH прогестерон е пуснат на 4ти ден от МЦ, но първия ден ми дойде по- късно през деня. Знам, че той леко се завишава след 3ти ден нататък.

Другите 2 са пуснати 1 седмица след МЦ.

Последното ми изследване на тестостерон беше декември месец и показа 1,36 nmol/ l при реф. стойности 0,29- 1,67nmol/l.
Имам още един въпрос. Мисля да си направя ОГГТ, въпреки че според ендокринолога нямам нужда. Кръвната захар и инсулина са в норма, HOMA- index 1,3. Трябва ли нещо по- специално да направя, освен препоръките за ядене на въглехидрати предишните дни. Не приемам никакви лекарства в момента.
Благодаря!

# 504
  • Пловдив
Денис, ако се предполага, че липсва О кога следва да се пусне прогестерон?

# 505
Денис,на 10 Май бях в овулация.Добре ли е този резултат от днес?

# 506
  • София
Здравейте ! Може ли мнение за изследванията ми . На 30г съм правени са на 2 ден от МЦ .
Tsh 1.75
Prolactin 295.4 (125-635)
Lh 7.33 (2.4-12.6)
Fsh 8.65(3.4-12.5)
Estradiol 52.69(45.4-854)
ЛХ и ФСХ са високи - може да е инцидент, но по-добре провери ЯР.
Другите са добре

Denis, може ли коментар на новите ми резултати. 17-OH прогестерон е пуснат на 4ти ден от МЦ, но първия ден ми
Скрит текст:
дойде по- късно през деня. Знам, че той леко се завишава след 3ти ден нататък.

Другите 2 са пуснати 1 седмица след МЦ.

Последното ми изследване на тестостерон беше декември месец и показа 1,36 nmol/ l при реф. стойности 0,29- 1,67nmol/l.
Имам още един въпрос. Мисля да си направя ОГГТ, въпреки че според ендокринолога нямам нужда. Кръвната захар и инсулина са в норма, HOMA- index 1,3. Трябва ли нещо по- специално да направя, освен препоръките за ядене на въглехидрати предишните дни. Не приемам никакви лекарства в момента.
Благодаря!
17ОН Прогестерон е добре, но Андростендион и ДХЕА са високи.
Може причина да е и инсулина, добре е да направиш обременяване с глюкоза.
Инсулин и КЗ  се изследват в 7:30 до 7:45 ч, там някъде, ако ти е възможно.
Трикратно:
0 мин. ( Инсулин + КЗ)
пиеш глюкоза
на 60 мин. ( Инсулин + КЗ) ... и след това, отново, на 120 мин ( Инсулин + КЗ)
Обади се преди това в лабораторията и попитай как протича изследването, трябва ли да си носиш глюкоза и т.н.
Между отделните пробовземания - да си в покой, да не се движиш много.

Денис, ако се предполага, че липсва О кога следва да се пусне прогестерон?
Не се изследва - ако няма О. няма и Прогестерон.
При съмнение за О., обаче, Прогестерон ( + Е2, защото тълкуването е по-точно) се изследва на 7 ден, след предполагаемия ден на О.

Vessy9595
Отговорих ти - някъде.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 15:30 от denis.

# 507
Здравейте,може ли мнение за тези два хормона?
Аг-то каза,че ЛХ й се струва малко ниско,но на този етап не изписа нищо.
Изследването е правено в овулат.фаза,на 2ри ден от положителен тест за О.На прегледа фолукула (16мм.) все още не се беше спукал.

Тсх от днес 1,74. С Хашимото съм от 11 години и го следя периодично.За щастие сега е перфектно.
Цел на изследванията са забременяване.
Благодаря ви!

# 508
Здравей, Денис
Може ли коментар и по моите изследвания 🤗 писах по назад, но може и да си го пропуснала. Благодаря 🙂

# 509
  • София
Здравейте,може ли мнение за тези два хормона?
Аг-то каза,че ЛХ й се струва малко ниско,но на този етап не изписа нищо.
Изследването е правено в овулат.фаза,на 2ри ден от положителен тест за О.На прегледа фолукула (16мм.) все още не се беше спукал.
Скрит текст:
Тсх от днес 1,74. С Хашимото съм от 11 години и го следя периодично.За щастие сега е перфектно.
Цел на изследванията са забременяване.
Благодаря ви!
Според мен, Е2 е нисък, но дано да се повиши още, а ЛХ, спрямо това Е2, пък е висок и може да създаде проблем на О.
При един фоликул, с размер 18мм, и с годна за оплождане яйцеклетка в него   - Е2 трябва да е 250-300 pg/ml.

Да, ТСХ е Ок., но следи и Т3 и Т4 - те също са много важни.

Здравей, Денис
Може ли коментар и по моите изследвания 🤗 писах по назад, но може и да си го пропуснала. Благодаря 🙂
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 е нисък и показват, че си с Хипофункция на ЩЖ ( Т3  е добре - показва че тялото, засега, успява да компенсира това).
Нямаш Хашимото.
При желание и опити за бебе, още преди зачеването, е желателно, ТСХ да се държи под 2.0, дори и под 1.0 ( идеалния вариант), защото след зачеване, ТСХ бързо скача и времето за корекция носи риск за ембриона и самата бременност.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 17:34 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт