Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 340
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря ти, Denis. Flowers Tulip  Ще се ходи на ендокринолог, за да му изпишат лекарства. Има и влошена морфология на СГ, която вероятно е резултат от ИР.

# 421
Здравейте!
Поради затруднената обстановка се налага на своя глава да си направя изследвания, а след това да намеря и читав ендокринолог. Не е свързано с бебе.
Какви хоромони ще ме посъветвате да си пусна, имам напрежение в гърдите, косопад, умора, студените крайници са от обездвижване най вероятно. Това напрежение е от месец два. Намалява към края на цикъла и веднага започва пак. Имах лек световъртеж за около седмица. Нощни изпотявания от няколко години зимно време пак около цикъл. Самия цикъл е доста оскъден също от години. На 35 съм.
Щитовидната  и надбъбречни са добре. Няма изменение на лабораторните резултати.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 09:42 от orchid77

# 422
  • София
Здравейте!
Поради затруднената обстановка се налага на своя глава да си направя изследвания, а след това да намеря и читав ендокринолог. Не е свързано с бебе.
Какви хоромони ще ме посъветвате да си пусна, имам напрежение в гърдите, косопад, умора, студените крайници са от обездвижване най вероятно. Това напрежение е от месец два. Намалява към края на цикъла и веднага започва пак. Имах лек световъртеж за около седмица. Нощни изпотявания от няколко години зимно време пак около цикъл. Самия цикъл е доста оскъден също от години. На 35 съм.
Щитовидната  и надбъбречни са добре. Няма изменение на лабораторните резултати.
Благодаря!
Здравей!
Всички базови хормони, посочени на 1 стр. + теста за ИР и ако искаш, без АМХ и Инхибин В (макар че те дават представа за състоянието на ЯР).
Хормоните се тълкуват заедно.

# 423
А естроген и тестостерон? И заглъхването на ухо свързано ли е с хормоните?

# 424
  • София
А естроген и тестостерон? И заглъхването на ухо свързано ли е с хормоните?
Какво за тях? ( естроген и тестостерон)

За захлъхване на ухото - не. Консултирай се с кардиолог, УНГ, алерголог, невролог ... там някъде трябва да се търси причината.
При промяна в атмосф. налягане - също може да се получи заглъхване на ушите.

# 425
Здравей, denis.

Вчера си пуснах изследвания, пкк, урина и реших да си пусна и homa index, понеже съм с инсулинова резистентност и исках да я проверя, понеже от няколко месеца не съм.

Не спазвам някакъв режим на хранене, ограничила съм бързите въглехидрати, старая се да избягвам сладкиши, но понякога си позволявам черен шоколад (в деня на изследването хапнах 1 ред черен шоколад към 16 ч.).
КГ свалям трудно, за сравнение миналата година свалих за 3 месеца 11 кг, тази година за същия период не мога и 1, като начина ми на хранене не е много различен, липсва и спорт.

Та, към въпроса:
излезе хома индекса, резултат:
глюкоза: 5,17 (3,3 - 6,00)
инсулин: 6,70 (3,0 - 25,0)
НОМА: 1,53

за сравнение, резултати от края на м. декември:
глюкоза: 5,19 (3,60 - 6,10)
инсулин: 13,27 (2,60 - 25,0)
НОМА: 3,06

Според теб възможно ли е да е някаква грешка, толкова нисък НОМА индекс не съм имала никога, дори и когато спортувах ми беше около 2,3
Благодаря!

# 426
  • София
Здравей, denis.
Скрит текст:
Вчера си пуснах изследвания, пкк, урина и реших да си пусна и homa index, понеже съм с инсулинова резистентност и исках да я проверя, понеже от няколко месеца не съм.

Не спазвам някакъв режим на хранене, ограничила съм бързите въглехидрати, старая се да избягвам сладкиши, но понякога си позволявам черен шоколад (в деня на изследването хапнах 1 ред черен шоколад към 16 ч.).
КГ свалям трудно, за сравнение миналата година свалих за 3 месеца 11 кг, тази година за същия период не мога и 1, като начина ми на хранене не е много различен, липсва и спорт.

Та, към въпроса:

Според теб възможно ли е да е някаква грешка, толкова нисък НОМА индекс не съм имала никога, дори и когато спортувах ми беше около 2,3
Благодаря!
Здравей!
Резултатите ти са много добри - означават, че си овладяла ИР и успяваш да я контролираш. Браво!
Продължавай със същия режим на хранене.
За да сваляш кг, трябва да си на отрицателен калориен баланс - преразгледай храненето си.
ПП.
Ако се съмняваш, че е грешка - повтаряш изследването.

# 427
Здравей, denis.

Та, към въпроса:

Благодаря!

Моля те, кажи ми какво ядеш, защото аз съм с толкова ограничения, спортува, слаба съм и на изследване излезе Хома 3,94,а Инсулин на гладно 15 при норма до 9.Вече си мисля да не е било грешка

# 428
  • София
Скрит текст:
Здравей, denis.

Та, към въпроса:

Благодаря!
Моля те, кажи ми какво ядеш, защото аз съм с толкова ограничения, спортува, слаба съм и на изследване излезе Хома 3,94,а Инсулин на гладно 15 при норма до 9.Вече си мисля да не е било грешка
За да намалиш инсулина - трябва много да ограничиш въглехидратите.

На протеиново хранене съм - от една страна, защото спортувам редовно и доста тежко, от друга, за  да си запазя колагена в тялото - най-вече лицето Simple Smile и защото освен ИР имам и хипофункция на ЩЖ - за нея както и за тренировките ми трябват и въглехидрати.
Около 50%  ми е протеина ( от храна и добавки), 20% мазнини и 30% въглехидрати.
За моя енергоприем това е, като кол-во:
200 грама протеин
100 грама въглехидрат
30 грама мазнини
............ ( или това са около 1500 ккал/дн.)
Протеина ми е от месо, пилешки дроб, извара, сирене, яйца, нахут ...
Въглехидрат от плодове и зеленчуци
Мазнините - са си от някои храни или допълнителни при термичната обработка + авокадо, кокосов орех, сусам, фъстъци
Приемам по 50 грама (средно) протеин на прах, защото не успявам да си го набавя от храна ( да е чист без да добавя мазнини, напр.)
Имам закуска с 250гр. извара всеки ден - всичко друго е различно, в зависимост от това, какво ми се яде.
Не ям:
картофи, ориз, леща, боб, брашно (хляб, спагети, пица, кус-кус ...), захар, риба - не повече от един път в месеца ( инсулиногенна), кисело и прясно мляко ( ползвам кокосово мляко), зеле, карфиол, броколи, брюкселско ( които много обичам), грах и т.н.
От плодовете - само боровинки, ягоди, къпини, малини
Най-общо е това

# 429
Здравей Денис, пуснах си тсх контролно 45 дена след като си вдигнах дозата на еутирокс. Мисля че съм я уцелила. А също и профилактично вит.Д. Според теб имам ли нужда от доп.прием на вит.Д? Целя забременаване.

# 430
  • София
Здравей Денис, пуснах си тсх контролно 45 дена след като си вдигнах дозата на еутирокс. Мисля че съм я уцелила. А също и профилактично вит.Д. Според теб имам ли нужда от доп.прием на вит.Д? Целя забременаване.
Скрит текст:
Здравей!
Да, ТСХ е добре - при следващи контроли го изследвай заедно с Т3 и Т4 ( те също са много важни... дори по-важни от самия ТСХ - той е само като контролен маркер/параметър за функцията на ЩЖ)
За вит. Д - да, може да го приемаш, добре е да стигне нивата 70-80, защото е важен и за репр. с-ма

# 431
Благодаря Денис! А колко мг вит.Д е препоръчително да пия според тези резултати?

Скрит текст:
Здравей!
Да, ТСХ е добре - при следващи контроли го изследвай заедно с Т3 и Т4 ( те също са много важни... дори по-важни от самия ТСХ - той е само като контролен маркер/параметър за функцията на ЩЖ)
За вит. Д - да, може да го приемаш, добре е да стигне нивата 70-80, защото е важен и за репр. с-ма

# 432
  • София
Благодаря Денис! А колко мг вит.Д е препоръчително да пия според тези резултати?
Скрит текст:
Скрит текст:
Здравей!
2-3000МЕ/дн, не повече

# 433
Здравейте!
За пръв път си пускам изследвания за щитовидната жлеза на своя глава, просто така профилактично. Според вас как са резултатите? Благодаря!
Скрит текст:

# 434
Здравейте,Момичета!
Може ли коментар относно тези резултати? Simple Smile
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт