Изследване на ХОРМОНИ – 20 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 42 787
  • 737
  •   1
Отговори
# 510

Здравейте,
Може ли мнение..
Изследванията са направени преди 3 дни, тъй като Мц ми е нередовен и този месец липсва..няма Б..имам един кюретаж октомври месец
С поликистозни яйчници съм и нередовен Мц..сега съм на дуфастон зс да предизвикаме Мц, тъй като целя Бременност..
Изписаха ми Фемара на 3ден От Мц
И от 16ден утрогестан вагинално
На 8 и 13 ден фоликуметрия
И от 12ден всеки ден тест за О

# 511
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
Може ли мнение..
Изследванията са направени преди 3 дни, тъй като Мц ми е нередовен и този месец липсва..няма Б..имам един кюретаж октомври месец
С поликистозни яйчници съм и нередовен Мц..сега съм на дуфастон зс да предизвикаме Мц, тъй като целя Бременност..
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ ( респ. СПКЯ).
Прогестерона е висок - трябва да провериш 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ... има вероятност да е висок, защото и Тестостерона е висок при теб.
Изследвай също ДХЕА и Андростендион.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ... при следваща контрола изследвай и Т3 ( това е активния хормон за тялото - клетки, органи...)
Направи обременяване с глюкоза ( тест за ИР) - ако не е правено, защото може това да е причина за отклоненията които имаш при андрогените.
Трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Няма страшно, всичко това, може да се коригира - трябва ти добър лекар ( специалист).

# 512
Скрит текст:
Здравейте,
Може ли мнение..
Здравей!
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ ( респ. СПКЯ).
Прогестерона е висок - трябва да провериш 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ... има вероятност да е висок, защото и Тестостерона е висок при теб.
Изследвай също ДХЕА и Андростендион.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ... при следваща контрола изследвай и Т3 ( това е активния хормон за тялото - клетки, органи...)
Направи обременяване с глюкоза ( тест за ИР) - ако не е правено, защото може това да е причина за отклоненията които имаш при андрогените.
Трябва да се консултираш с Ендокринолог.
Няма страшно, всичко това, може да се коригира - трябва ти добър лекар ( специалист).

Имам изследван Инсулин + трикратен с глюкозс-в норма са..благодаря за отговора

# 513

Здравейте, някакво мнение за тези резултати? 🙂

# 514
  • София

Здравейте, някакво мнение за тези резултати? 🙂
Добре са

# 515
Благодаря Денис 😍

# 516
Денис, аз мога ли да попитам за моите изследвания?Пусках пак КЗ и инсулин, понеже преди 2 месеца той излезе 15.Пия инозитол и фолат.След 2 месеца резултата е :
Биохимия
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Глюкоза       5.28       mmol/l     3.3-6.0   

Хормони   
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод   
Инсулин       4.30       uU/ml     3,0-25,0 uU/ml   

Кортизол       10.10       ug/dl     сутрин между 7.00-9.00ч. 3.7-19.4 ug/dl; след обяд между 15.00-17.00ч. 2.9-17.3 ug/dl)   

Интересува ме кортизола дали е добре.Знам, че трябва да се проследи циркадния ритъм, но в нашият град не правят изследване от слюнка, а само плазма.Освен това не можеше и следобеден да пусна, защото в 14.00 пробите тръгват кам София...Четох че около 10 бил нормалната му концентрация в кръвта, но също така други са на мнение, че трябвало да бъде сутрешният към горна граница и следователно бил нисък.
Благодаря предварително.

# 517
  • Близко съм
Да и мен ме интересува за кортизола, смятам да го изследвам месеци наред имам много лош сън отвратителен с мнго чести пробуждания. Денис, според теб кой е най-достоверен? Защото го правя без предписание от лекар, а виждам че в лабораторията предлагат сутрешен и следобеден не пише как със слюнка или венозно, и отделно има само венозно и само със слюнка но той е събиране на материал вкъщи сутринта и на обед.

# 518
Да и мен ме интересува за кортизола, смятам да го изследвам месеци наред имам много лош сън отвратителен с мнго чести пробуждания. Денис, според теб кой е най-достоверен? Защото го правя без предписание от лекар, а виждам че в лабораторията предлагат сутрешен и следобеден не пише как със слюнка или венозно, и отделно има само венозно и само със слюнка но той е събиране на материал вкъщи сутринта и на обед.

Доколкото знам най-достоверен е слюнка, ама тук не правят

# 519
  • София
Денис, аз мога ли да попитам за моите изследвания?Пусках пак КЗ и инсулин, понеже преди 2 месеца той излезе 15.
Скрит текст:
Пия инозитол и фолат.След 2 месеца резултата е :
Биохимия
Глюкоза       5.28       mmol/l     3.3-6.0   

Хормони   
Инсулин       4.30       uU/ml     3,0-25,0 uU/ml   

Кортизол       10.10       ug/dl     сутрин между 7.00-9.00ч. 3.7-19.4 ug/dl; след обяд между 15.00-17.00ч. 2.9-17.3 ug/dl)   

Интересува ме кортизола дали е добре.Знам, че трябва да се проследи циркадния ритъм, но в нашият град не правят изследване от слюнка, а само плазма.Освен това не можеше и следобеден да пусна, защото в 14.00 пробите тръгват кам София...Четох че около 10 бил нормалната му концентрация в кръвта, но също така други са на мнение, че трябвало да бъде сутрешният към горна граница и следователно бил нисък.
Благодаря предварително.
Според мен са добре.
Овладяла си и ИР.
Кортизолът е доста зависим от КЗ и Инсулина. Когато КЗ е по-висока потиска Кортизола.
Консултирай се с Ендокринолог.

# 520
  • Стара Загора
Благодаря ,denis! Другата седмица имам консултация с друг ендокринолог и ще си направя и ОГГТ. Ще пиша, когато имам резултати. Simple Smile

# 521
Здравей,  Денис!
Би ли погледнала тези изследвания. Правени са на 2-3 ден (по-скоро на 2-ри ден с нормално кървене). За съжаление в нашия град лабораторията не работи в събота. Не знам само защо още не е излязал 17ОН Прогестерона??!

# 522
Денис,може ли да погледнеш,7 дни след положителен тест за овулация,даже е над горната граница за лутеална фаза.Толкова борба и стимулации,плача от щастие.Нали я е имало?

# 523
  • София
Здравей,  Денис!
Би ли погледнала тези изследвания. Правени са на 2-3 ден (по-скоро на 2-ри ден с нормално кървене). За съжаление в нашия град лабораторията не работи в събота. Не знам само защо още не е излязал 17ОН Прогестерона??!
Скрит текст:
Здравей!
ДХЕА е висок, трябва да се консултираш с Ендокринолог.
ЛХ и ФСХ са малко високи и може да загатват проблем с ЯР - добре е да се проверят АМХ и Инхибин В.

Денис,може ли да погледнеш,7 дни след положителен тест за овулация,даже е над горната граница за лутеална фаза.Толкова борба и стимулации,плача от щастие.Нали я е имало?
Скрит текст:
Супер е!
Дано и да е станало.
Стискам палци и ще чакам новини Peace

# 524
А тест кога да напрявя

Общи условия

Активация на акаунт