Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 690
  • Мнения: 69
Скрит текст:
Здравей Денис, това е изследването на майка ми тя е на 46 години, дали според теб всичко е наред?
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 показва, че е с Хипофункция на ЩЖ. Трябва да ги изследва отново, заедно с Т3 и да се консултира с Ендокринолог. Няма Хашимото.
Ако има възможност е добре да изследва и реверсивния Т3 (rT3) - една от причините за това несъответствие.
Ще чакам да пишеш какво е казал лекаря, моля.
Благодаря ти Денис, а дали може коментар ина мойте от днес?

# 691
  • Мнения: 2



Здравейте. На 20 години съм и имам лек косопад и повишено окосмяване по тялото. Първо изследвах
Скрит текст:
репродуктивни хормони, а след седмица направих и пакет Щитовидна жлеза, като повторих пролактина по съвет на гинеколожка, която посетих. Според нея яйчниците ми са здрави и нямам поликистоза. Може ли коментар на изследванията ми?
Здравей!
Пролактинът е висок - трябва да е около 250.
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ.
ТСХ е висок, показва че си с Хипофункция на ЩЖ ... понякога това е причина за по-високия Пролактин.
Тестостеронът е висок - направи тест за ИР, изследвай и останалите андрогени - ДХЕА, Андростендион, 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ)... и ако трябва потърси и второ мнение, защото ти трябва лекар, който да определи къде точно е проблема.
ПП.
Дори и да нямаш ПКЯ, след като си с висок тестостерон и хипофункция на ЩЖ, това си е СПКЯ ... и това не трябва да те плаши, то ти е важно за да се определи, къде точно е проблем и да се лекуваш адекватно (правилно).

Благодаря много за отговора! Simple Smile Според теб нужно ли е да изследвам прогестерон на 7ми ден след овулация, защото се пада утре?

# 692
  • София
  • Мнения: 30 024
Скрит текст:
Здравей Денис, това е изследването на майка ми тя е на 46 години, дали според теб всичко е наред?
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 показва, че е с Хипофункция на ЩЖ. Трябва да ги изследва отново, заедно с Т3 и да се консултира с Ендокринолог. Няма Хашимото.
Ако има възможност е добре да изследва и реверсивния Т3 (rT3) - една от причините за това несъответствие.
Ще чакам да пишеш какво е казал лекаря, моля.
Благодаря ти Денис, а дали може коментар ина мойте от днес?
Скрит текст:
В12 може да е и по-висок, трябва да е на горна граница.
Другите са добре.


Скрит текст:
Здравейте. На 20 години съм и имам лек косопад и повишено окосмяване по тялото. Първо изследвах
Скрит текст:
репродуктивни хормони, а след седмица направих и пакет Щитовидна жлеза, като повторих пролактина по съвет на гинеколожка, която посетих. Според нея яйчниците ми са здрави и нямам поликистоза. Може ли коментар на изследванията ми?
Здравей!
Пролактинът е висок - трябва да е около 250.
ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ.
ТСХ е висок, показва че си с Хипофункция на ЩЖ ... понякога това е причина за по-високия Пролактин.
Тестостеронът е висок - направи тест за ИР, изследвай и останалите андрогени - ДХЕА, Андростендион, 17ОН Прогестерон ( на 3 ден от МЦ)... и ако трябва потърси и второ мнение, защото ти трябва лекар, който да определи къде точно е проблема.
ПП.
Дори и да нямаш ПКЯ, след като си с висок тестостерон и хипофункция на ЩЖ, това си е СПКЯ ... и това не трябва да те плаши, то ти е важно за да се определи, къде точно е проблем и да се лекуваш адекватно (правилно).

Благодаря много за отговора! Simple Smile
Според теб нужно ли е да изследвам прогестерон на 7ми ден след овулация, защото се пада утре?
Да, ако имаш възможност, изследвай Прогестерон и Е2

# 693
  • Мнения: 448





Здравей, Денис!
Скрит текст:
МОже ли коментар на изследванията ми, че има още доста време до часа ми при док.
Здравей!
АМХ показва тенденция на намаляване функцията на яйчниците - консултирай се със специалист по репр. медицина... защото под 1.0 ng/ml си е НЯР ... не трябва да губиш време.
Другите са добре.
Благодаря, Денис!
Отдавна се консултираме с репродуктевен док. и  се подготвяме за ин витро. АМХ всъщност ми се е увеличил от последния път. Бях притеснена, че след операцията може да е спаднал още, но бях приятно изненадана.

# 694
  • Мнения: 55
Здравейте. Аз бях писала на denis, но все още нямах готови всички изследвания. Днес излязоха и ще й бъда много благодарна, ако може да ги погледне и да ми каже какво говори цялата картинка. Благодаря предварително! Пускани са 4ти ден (на 1вия имах само зацапване късно вечерта и не бях сигурна от кога да броя, пък и АГ беше казал 3-5 ден. Чак след това прочетох тук, че е добре да са на 3-ти ден, но се надявам да можете да ми кажете каква е общата картинка.











denis, благодаря от сърце за вниманието и готовността да ни помагаш!

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 22:31 от aLeXaNd

# 695
  • Мнения: 4
Здравей Денис, ендокринологът ми пусна останалите хормони (направени на чист ден).

FT4 свободен тироксин   0.910ng/dl   0.700-1.480   
FT3 свободен трийодтиронин   2.930pg/ml   1.880-3.180   
MAT микрозомални антитела   0.17IU/ml   0-5.61   
TAT тиреоглобулинови антитела   1.23IU/ml   0-4.11

TSH-то от предния път: 1.372mIU/ml   0.350-4.940   (2ри ден от цикъла)

Остава ми само 170 прогестерона, но ще чакам точно 3ти ден.

Благодаря!

Май моите са изпуснати (извинявам се, ако не са). Дали ще може коментар, denis.

# 696
  • Мнения: 9

Може ли да ги изкоментирате на 4 ден лт МЦ са правени, благодаря!

# 697
  • Мнения: 51
Искам да попитам - този прогестерон много ли е нисък :
Прогестерон/Progesteronе       7.340       nmol/L     M<0.159-0.474; фол.ф. 0.181 - 2.84;ов.ф. 0.385 - 38.1; лут.ф.5.82 - 75.9;постменопауза:<0.159 - 0.401
Изследван е на 8-ми ден от овулация, която съм установила с тестове и БТ над 37 градуса.

# 698
  • София
  • Мнения: 30 024
Скрит текст:
Здравей Денис, ендокринологът ми пусна останалите хормони (направени на чист ден).

FT4 свободен тироксин   0.910ng/dl   0.700-1.480   
FT3 свободен трийодтиронин   2.930pg/ml   1.880-3.180   
MAT микрозомални антитела   0.17IU/ml   0-5.61   
TAT тиреоглобулинови антитела   1.23IU/ml   0-4.11

TSH-то от предния път: 1.372mIU/ml   0.350-4.940   (2ри ден от цикъла)

Остава ми само 170 прогестерона, но ще чакам точно 3ти ден.

Благодаря!
Май моите са изпуснати (извинявам се, ако не са). Дали ще може коментар, denis.
TSH, T3 и Т4 трябва да се пускат заедно, защото се тълкуват заедно и защото това са хормони и могат да варират.
По време на М.,  ТСХ е физиологично по-нисък и не е много обективен.
Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ, Т3 е добре - показва, че въпреки по-ниските нива на Т4 се конвертира и доставя на тялото важния (за тялото) Т3 хормон... но това, с годините може да "изтощи" ЩЖ  ( това, като информация да го имаш предвид)
Нямаш Хашимото ( но самата Хипофункция на ЩЖ, може да го отключи след време, ако не се вземат мерки - не искам да те плаша, но ако имате в рода си болни от Автоим. заболявания, риска при теб  е по-голям)


Скрит текст:
Може ли да ги изкоментирате на 4 ден лт МЦ са правени, благодаря!
Добре са.
ФСХ е малко висок, но може да е от годините - ако си над 35 или причината да е в това, че са изследвани на 4-ти ден от МЦ ( а не на 3-ти).
ЛХ, ФСХ и Е2 трябва да се пускат на 3 ден от МЦ и е по-добре да е на 2-ри, отколкото на 4-ти
ПП.
И без това изследванията са скъпи, не разбирам защо давате пари на вятъра?! дали този или следващия МЦ, нещата няма да се променят кой знае колко - по-важно е резултатите да са максимално точни и обективни.


Искам да попитам - този прогестерон много ли е нисък :
Прогестерон/Progesteronе       7.340       nmol/L     M<0.159-0.474; фол.ф. 0.181 - 2.84;ов.ф. 0.385 - 38.1; лут.ф.5.82 - 75.9;постменопауза:<0.159 - 0.401
Изследван е на 8-ми ден от овулация, която съм установила с тестове и БТ над 37 градуса.
Да, много е нисък и показва, че не е имало О.
БТ може да се повиши също при киста/ЗФ ... при теб поне е ЛУФ.
Може и да си болна?! ( грип, настинка, зъб...) ако си била на плаж - също
Прогестерон + Е2 са по-показателни за това какво се случва и задължително се изследват точно на 7-ми ден след предполагаемата О.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 07:44 от denis.

# 699
  • Мнения: 1
Здравейте,
Предваиртелно благодаря за вниманието, което ще отделите. Моля за коментар относно половите хормони, които не мога да разчета.

На 34 г. съм, резултатът е правен в 3-ти ден от цикъла.
В началото на годината забременях, но ембрионът (заченат за близнаци) спря да се развива в 6 г.с. и абортирах.
Този цикъл е трети след аборта.

TSH излседване правя, понеже го следя. Пия Метизол 2 седмици, но няма никаква промяна, все си е 0.0.
Правих излседване на TSH антитела и не е Базедова болест.

Хома индекс 1.04.
Глюкоза 5.00
ТАТ ми е много завишен.
FT3 Над норма
FT4 в горна граница
Вит. D под норма, B12 е ниско
и за тях пия добавки.

Всички други показатели са добре. Стремя се да се храня здравословно и да спортувам, въпреки, че сега е по-трудно, заради хиперфункция на ЩЗ (TSH 0, FT3 над норма). Нямам нарушения на Месечния цикъл.

Според лекари имам възел.. токсичен аденом (20 мм) и един каза да помисля за операция. Още съм в търсене на кадърен лекар, понеже чух всякакви диагнози и в общи линии сама се изследвам, следя и търся лекари. Имам час за поредния ендокринолог вече и в София, но чак за м. август. От Бургас съм иначе.

Сама си назначих изследване на полови хормони и ви моля за насока дали те са добре или има проблем.


# 700
  • Мнения: 33
Здравей, Денис искам да те попитам, тъй като ти ми препоръча да изследвам хормоните на щитовидната + дефицит на вит. Д, вит. В12, желязо, феритин, ФК, трансферин, ЖСК .
 Изчаквах да дойдат точните чисти дни и ще отида на изследвания, но исках да те попитам дали тези вторите неща (дефицитите) са свързани с проблемите с щитовидната и трудното отслабване или просто са препоръчителни също. Мисълта ми е дали да пускам всичко наведнъж като важно?

Също исках да те попитам за прогестерона понеже нали каза на 10 тия ден след овулацията и се опитвам да си я засека с лентички но нещо много трудно става и май няма да се получи..фатално ли е ако има разминаване с няколко дни.

# 701
  • София
  • Мнения: 30 024
Здравейте,
Предваиртелно благодаря за вниманието, което ще отделите. Моля за коментар относно половите хормони, които не мога да разчета.
Скрит текст:
На 34 г. съм, резултатът е правен в 3-ти ден от цикъла.
В началото на годината забременях, но ембрионът (заченат за близнаци) спря да се развива в 6 г.с. и абортирах.
Този цикъл е трети след аборта.

TSH излседване правя, понеже го следя. Пия Метизол 2 седмици, но няма никаква промяна, все си е 0.0.
Правих излседване на TSH антитела и не е Базедова болест.

Хома индекс 1.04.
Глюкоза 5.00
ТАТ ми е много завишен.
FT3 Над норма
FT4 в горна граница
Вит. D под норма, B12 е ниско
и за тях пия добавки.

Всички други показатели са добре. Стремя се да се храня здравословно и да спортувам, въпреки, че сега е по-трудно, заради хиперфункция на ЩЗ (TSH 0, FT3 над норма). Нямам нарушения на Месечния цикъл.

Според лекари имам възел.. токсичен аденом (20 мм) и един каза да помисля за операция. Още съм в търсене на кадърен лекар, понеже чух всякакви диагнози и в общи линии сама се изследвам, следя и търся лекари. Имам час за поредния ендокринолог вече и в София, но чак за м. август. От Бургас съм иначе.

Сама си назначих изследване на полови хормони и ви моля за насока дали те са добре или има проблем.


Здравей!
Половите хормони са добре, не показват да има проблем


Здравей, Денис искам да те попитам, тъй като ти ми препоръча да изследвам хормоните на щитовидната + дефицит на вит. Д, вит. В12, желязо, феритин, ФК, трансферин, ЖСК .
 Изчаквах да дойдат точните чисти дни и ще отида на изследвания, но исках да те попитам дали тези вторите неща (дефицитите) са свързани с проблемите с щитовидната и трудното отслабване или просто са препоръчителни също. Мисълта ми е дали да пускам всичко наведнъж като важно?

Също исках да те попитам за прогестерона понеже нали каза на 10 тия ден след овулацията и се опитвам да си я засека с лентички но нещо много трудно става и май няма да се получи..фатално ли е ако има разминаване с няколко дни.
Здравей!
Да, посочените изследвания имат отношение към функцията на ЩЖ и метаболизма.
Прогестерон и Е2 се изследват точно на 7-ми  ден, след О.

# 702
  • Мнения: 33
А знаеш ли дали има друг начин за определяне на О?

Ще пусна всичко, което ми каза тогава заедно с дефицитите. А гледам в сайта на лабораторията към хормоните на ЩЗ има посочено и TRAb. Това трябва ли да го пускам?

# 703
  • Мнения: 253
Денис,здравей....вече няколко пъти си ми от голяма помощ при разчитането на резултати.Сега имам отново нужда от помощ.
Какво мислиш за резултатите по-долу?
Изследвани да на 13ти ден от цикъла.
Назначени са ми от ендокринолог.Като ТСХ и Анти ТПО според нея са перфектни(с Хашимото съм).Проблема при мен сега е ниски  ЛХ (на 16ти ден от Ц 9,91)и Естрадиол и Прогестерон (32.32 на 16ти ден от Ц) и от там липса на овулация.Целта ни е бременност.

Благодаря ти!

# 704
  • Мнения: 3
Здравейте! Някой може ли да разчете тези изследвания? Правени са на 5ти ден от месечния ми цикъл. На 28 години съм и правим опити за бебе от около 7 месеца. Диагностицираха ме с поликистозни яйчници (само десният имал малки кистички) а преди това друг доктор каза, че имам ендометриозна киста за операция.. Единственото оплакване ми е, че не мога да забременея през всички тези месеци. Имам си редовен цикъл, с нормално неразположение - никакви силни болки, силно течение и тн. Четох за симпотми спрямо яйчници, хормони - нямам никакви, чувствам се добре, слабичка съм си цял живот, нямам проблеми с наднормено тегло и тн..с изключение на стреса от цялата ситуация..

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 18:10 от Munki

Общи условия

Активация на акаунт