Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 22 ноем. 2019, 12:22 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 8 152
  • 227
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 3 754
Не съм спец. , но съм правила кус/кус с мляко и сирене (без кашкавал) : сварен и отцеден , но топъл му сипвам затоплено прясно мляко и като "клокне" изключвам.Слагам захар и натрошено сирене и разбърквам.

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 12 810
Та значи аз бих сварила пастата във вода (според указанието на опаковката за време). Отделно в тиган бих направила сос от млякото, сиренето и кашкавала, тогава и готовата паста в соса.

# 32
  • Русе
  • Мнения: 5 234
Е, изядохме ги сварени в мляко и не подпалих кухнята Simple Smile
Станаха но сложих мляко и вода 1:1.
Като почнаха да омекват пуснах и 4 топени сиренца а минута преди да ги махна, сложих настърган кашкавал и сирене.
Нормални макарони тип побългарена Карбонара Simple Smile но сега хлапетата нещо ме метнаха с това мляко Simple Smile

# 33
  • The Big Apple
  • Мнения: 20 998
Имам пудинг на Д-р Йоткер, мога ли да го използвам като крем за мъфини, притеснението ми е, че ще стои извън хладилник.....

# 34
  • Мнения: 7 270
отгоре ли да го слагаш? Няма да държи, това си е обикновен крем, който извън хладилник Simple Smile се тресе.

# 35
  • The Big Apple
  • Мнения: 20 998
Да, това и мен ме притеснява, ще измисля нещо друго, благодаря.

# 36
  • Мнения: 7 270
ако имаш крема сирене, смеси с пудра захар и масло. Сега навън е хладно и този крем ще държи. А е и доста по-вкусен от пудингите.

# 37
  • The Big Apple
  • Мнения: 20 998
Нямам, а трябва сутринта да ги направя и да тръгнем. Имам, но с подправки, ще е без крем.

# 38
  • Мнения: 793

Нормални макарони тип побългарена Карбонара Simple Smile но сега хлапетата нещо ме метнаха с това мляко Simple Smile
Защо да са те метнали ?
Една от любимите ми рецепти които правя е с прясно мляко и сметана. Сваряваш спагетите алденте във вода. В един тиган запържвам бекон, като е готов добавям сметаната, прясното мляко, индийско орехче и спагетите. Държа ги докато се сгъстят и слагам пармезана.
Да ги варя изцяло в мляко не съм пробвала, но...ми харесва идеята.

# 39
  • Sofia
  • Мнения: 12 810
..Да ги варя изцяло в мляко не съм пробвала, но...ми харесва идеята.
То и във вода като се вари пастата има обичай да прави пяна (да кипи), пък ако е в мляко, което има същата склонност (пък как цапа и мирише...)... та трябва непрекъснато да си го гледате това "паста варена в мляко". Не че иначе във вкуса ще има някаква осезаема разлика.

# 40
  • Русе
  • Мнения: 5 234
Нормално и аз ги варя във вода и отделно сметана, бекон, мляко заварени/запържени леко. Обаче не, трябвало да се варят с мляко и понеже ме хвана страх да не загори затова исках инструкции. И всички рецепти, които прегледах бяха с вода. Затова написах, че са ме метнали

# 41
  • на Земята
  • Мнения: 231
Мога ли да наредя лазаня сутринта и след около 8 часа да се пече? Корите сурови, няма да ги потапям във вода, с по- редки сосове?
 В бешамела се слагат яйца, нали?
Благодаря?

# 42
  • Sofia
  • Мнения: 12 810
Мога ли да наредя лазаня сутринта и след около 8 часа да се пече? Корите сурови, няма да ги потапям във вода, с по- редки сосове?
 В бешамела се слагат яйца, нали?
Благодаря?
Относно престоя на лазанята, не мога да се изкажа, не съм го правила. Аз бих си приготвила всичко и наредила преди печенето. Колко да отнеме - 10мин.
А Бешамелът по принцип е масло, брашно, пр. мляко и инд. орехче. Пък ако искаш можеш да си го подобряваш, както решиш. Simple Smile

# 43
  • София
  • Мнения: 8 579
Мога ли да наредя лазаня сутринта и след около 8 часа да се пече? Корите сурови, няма да ги потапям във вода, с по- редки сосове?
 В бешамела се слагат яйца, нали?
Благодаря?
Винаги го подобрявам с 3 жълтъка, свалям от котлона и добавям жълтъците при непрекъснато разбиване, готово. Дали може за 8 часа престой...не знам.

# 44
  • Мнения: 3 754
Предварително моля за извинение , че ще задам супер безумен въпрос :
Почнах да пълня чушки с месо и мъничко ориз , но чушките са сиврия и- според вас , мога ли да сложа и втори ред отгоре върху първите(шахматно), ще се изпекат ли ?- нещо като мусака с чушки?и да залея с повечко домати?
Благодаря!
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт