За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 629
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 5 539
Идвам с много въпроси хихи Joy  ,за арменските сладки . Професионалистии помощ Sob!Който ги е правил да ми помогне .Миналата година ги открих и страшно много ми харесаха ,днес правих ,но искам мнение и от други които са ги правили.Използвам рецепта 1ч.ч вода ,толкова и олио,3ч.ч брашно,щипка сол,1к.л сода и бакпулвер.Чашата която използвам е 250 мл.Обаче ми става тестото изключително мазно,докато ги пекох,  цвърчаха ,целите бяха в олио и хартия за печене също.Като ги овалям в пудрата захар ,тя абсорбира цялата мазнина и стоят влажни и сиви.Не са така снежни както ги гледам по снимките,как да ги докарам и моите с хубав търговски вид .Така ли са по принцип и при вас?Олиото ли не ми е хубаво,брашното ли малко им идва.Олиото ли е повече, не знам.И горещи ги овалвах и студени пробвах, все така стават!Аз ще ги хапна бързо бързо ,ма дайте идеи следващите как да ги правя,че да не стават такива .

А как замесваш тестото?
Олиото и водата завират ,прибавям содата,бакпулвера и солта,дърпам от котлона изсипвам брашното наведнъж и бъркам до хубаво усвояване.После късам топчета слагам в средата локум и орехчета ,на някои и стафиди.Такъв беше начина на приготвяне в рецептата която намерих.

# 361
  • Мнения: 9 485
Има едни соц сладки  - балеринки, корекомки...сещате се. Та те се правят с масло, захар, брашно и крема сирене, никога не съм ги правила или яла, а съм им хвърлила око....но какво крема сирене ползвате? Дали бих могла да ползвам изварата на Лидл?
сладкарската извара - да. За сладки заменям с нея.

# 362
  • София
  • Мнения: 12 762
Скрит текст:
Идвам с много въпроси хихи Joy  ,за арменските сладки . Професионалистии помощ Sob!Който ги е правил да ми помогне .Миналата година ги открих и страшно много ми харесаха ,днес правих ,но искам мнение и от други които са ги правили.Използвам рецепта 1ч.ч вода ,толкова и олио,3ч.ч брашно,щипка сол,1к.л сода и бакпулвер.Чашата която използвам е 250 мл.Обаче ми става тестото изключително мазно,докато ги пекох,  цвърчаха ,целите бяха в олио и хартия за печене също.Като ги овалям в пудрата захар ,тя абсорбира цялата мазнина и стоят влажни и сиви.Не са така снежни както ги гледам по снимките,как да ги докарам и моите с хубав търговски вид .Така ли са по принцип и при вас?Олиото ли не ми е хубаво,брашното ли малко им идва.Олиото ли е повече, не знам.И горещи ги овалвах и студени пробвах, все така стават!Аз ще ги хапна бързо бързо ,ма дайте идеи следващите как да ги правя,че да не стават такива .

А как замесваш тестото?


Олиото и водата завират ,прибавям содата,бакпулвера и солта,дърпам от котлона изсипвам брашното наведнъж и бъркам до хубаво усвояване.После късам топчета слагам в средата локум и орехчета ,на някои и стафиди.Такъв беше начина на приготвяне в рецептата която намерих.

А след като забърка тестото остави ли го да изстине?

# 363
  • Мнения: 43 786
добра идея да направиш половин. на нас много не ни харесаха, та цяла доза се чудихме какво да я правим. мисля, че една голяма тава стана от дозата.
А аз за базар ще ги стягам.

# 364
  • Мнения: 10 754
добра идея да направиш половин. на нас много не ни харесаха, та цяла доза се чудихме какво да я правим. мисля, че една голяма тава стана от дозата.
А аз за базар ще ги стягам.

въпрос на вкус наистина. на мен не ми харесаха особено, но масово ги хвалят.

# 365
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
... въпрос на вкус наистина. на мен не ми харесаха особено, но масово ги хвалят.
Като гледам рецептата... почти досущ като локумките, само дето локумките имат предимството да са с бира (поне при мен), вместо вода.  Simple Smile

# 366
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Аз ги правя с бяло вино.

# 367
  • Мнения: 8 032
Момичета , освен за украса на сладкиш/торта , как мога да употребя физалис ?Благодаря!
Скрит текст:

# 368
  • София
  • Мнения: 12 245
Аз ги правя с бяло вино.
Правя ги като Моренка, а тези с бялото вино не бяха ли едни други... newsm78 арменски сладки не бяха ли.?

# 369
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
.. а тези с бялото вино не бяха ли едни други... newsm78 арменски сладки не бяха ли.?
Тц, даже и с вино не са... с вода са.

# 370
  • Мнения: 5 539
Скрит текст:
 
Скрит текст:
Идвам с много въпроси хихи Joy  ,за арменските сладки . Професионалистии помощ Sob!Който ги е правил да ми помогне .Миналата година ги открих и страшно много ми харесаха ,днес правих ,но искам мнение и от други които са ги правили.Използвам рецепта 1ч.ч вода ,толкова и олио,3ч.ч брашно,щипка сол,1к.л сода и бакпулвер.Чашата която използвам е 250 мл.Обаче ми става тестото изключително мазно,докато ги пекох,  цвърчаха ,целите бяха в олио и хартия за печене също.Като ги овалям в пудрата захар ,тя абсорбира цялата мазнина и стоят влажни и сиви.Не са така снежни както ги гледам по снимките,как да ги докарам и моите с хубав търговски вид .Така ли са по принцип и при вас?Олиото ли не ми е хубаво,брашното ли малко им идва.Олиото ли е повече, не знам.И горещи ги овалвах и студени пробвах, все така стават!Аз ще ги хапна бързо бързо ,ма дайте идеи следващите как да ги правя,че да не стават такива .

А как замесваш тестото?


Олиото и водата завират ,прибавям содата,бакпулвера и солта,дърпам от котлона изсипвам брашното наведнъж и бъркам до хубаво усвояване.После късам топчета слагам в средата локум и орехчета ,на някои и стафиди.Такъв беше начина на приготвяне в рецептата която намерих.
А след като забърка тестото остави ли го да изстине?
[/quote]
Не веднага започнах да ги оформям,така пишеше да се работи веднага,защото ако е студено тестото трудно се оформяли.Но реално само първата тавичка е пекох с топло тесто,другите си чакаха оформени за изпичане и бяха студени.

# 371
  • Мнения: 40
Здравейте,  имам следниата питанка. Сдобих се с една руска рецепта за торта, в крема на която се слага "сливки". Каква сметана да ползвам в бг.вариант. Ако може направо ми кажете марка за по - голямо улеснение Grinning Благодаря предварително!

# 372
  • Варна
  • Мнения: 14 678
В " Берьозка " има руска сметана .

# 373
  • София
  • Мнения: 12 762
Здравейте,  имам следниата питанка. Сдобих се с една руска рецепта за торта, в крема на която се слага "сливки". Каква сметана да ползвам в бг.вариант. Ако може направо ми кажете марка за по - голямо улеснение Grinning Благодаря предварително!

Това е течната сладкарска сметана.

# 374
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Здравейте,  имам следниата питанка. Сдобих се с една руска рецепта за торта, в крема на която се слага "сливки". Каква сметана да ползвам в бг.вариант. Ако може направо ми кажете марка за по - голямо улеснение Grinning Благодаря предварително!

Това е течната сладкарска сметана.
Но спокойно може да си купиш и неподсладена течна сметана и да подсладиш по свой вкус.

Общи условия

Активация на акаунт