За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 677
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 12 245
Ще помоля за рецепти за по - екзотични салати или предястия.
Тук има 20 салати, избери нещо..
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D1%81%D0%B0% … D0%B0%D1%82%D0%B8

# 241
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Благодаря на всички ! Flowers Hibiscus

# 242
  • Мнения: 2 643
Поради здравословни причини ми се налага покупката на ейр фрайър .Първо мислих за Делиманото , но една позната ме отказа , нямам други лични наблюдения върху Делмано.Бюджета ни е до 300лв , знам , че има един Филипс , който е наистина хубав , но е 500 лв и не мога да си го позволя
Ще се радвам някой ако има такъв уред да сподели модел , мнения за да си избера най-приемливото за цената си.

# 243
  • на Земята
  • Мнения: 310
Как да приготвя сирене Камембер( надявам се,че така се пише) мисля, че се запича за кратко и е с особен вкус? Благодаря!

# 244
  • София
  • Мнения: 12 245
Как да приготвя сирене Камембер( надявам се,че така се пише) мисля, че се запича за кратко и е с особен вкус? Благодаря!
Виж как добре изглежда и въпреки това , че положих усилия да го приготвя не го харесвам и това си е. За мен има вкус на белина, такова ми е усещането



https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_97.html

# 245
  • Мнения: 43 786
Аз леко го разрязвам с нож- все едно режа пица. Ръсвам малко зехтин, (а може и без него) и запичам на хартия за печене.

# 246
  • Мнения: 13 443
Как да приготвя сирене Камембер( надявам се,че така се пише) мисля, че се запича за кратко и е с особен вкус? Благодаря!
Правят се плитки нарези отгоре и се запича под грила за 10-15 минути. Ако си го купила в дървена кутийка, само махаш фолиото и връщаш директно в кутийката за запичане с нея. Най-вкусно е сервирано със сладко от боровинки.

# 247
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Камамберът може да се яде така, не е задължително да се обработва термично.

Може паниран, поднася се със сладко от червени боровинки, но става и с друго леко кисело сладко.
може и запечен, като накрая се разрязва коричката на кръст и се разтваря като цвете. Топи се с франзела.

Аз имам рамаркини, големи колкото камамбера и там го запичам.

Натюр го ям с ябълка.

Също правя разядка с него, яде се с геврек или хляб.

Слагам го в бешамел, ако искам да е по-кремообразен.

Става и за огретени.

Качеството е различно , в Бг не си купувам, защото не ми харесва, мирише ми неприятно, няма да казвам на какво....
Може вече да има качествен, аз съм се отказала да пробвам.

# 248
  • Мнения: 13 443
Има сигурно 20 марки камамбер, продавани в Бг...  дори в един-единствен супермаркет може да стигнат до 5-6.
Много е вкусен и паниран, на хапки.

# 249
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Възможно е, Параход. Аз като се прибера ям сирене и маслини, не издирвам добра марка камамбер 🤪
Но може да споделите кои марки са добри.
При нас има разни френски, които никога не бих зяносала панирани или запечени . Ям си ги така и после проветрявам по-дълго 🤣

# 250
  • Мнения: 10 724
А аз от сега съм се пищисала как да си направя питката за Нова година. На 31 ще съм на работа до 5ч вечерта. И сещате се от там на сетне да почна да меся, наред с други неща никак няма да стане. Дайте предложения какво мога да направя. Или да се откажа от питката. Мъжо ще направи баница, та нея не я мисля, ще реже салати, барбекюта и подобни. Обаче тесто сякаш не мога да му зачисля все още. Нова година се пада във вторник. Направо акъла ми не побира как да се организирам с тая питка. Да омеся и да прибера в хладилника понеделник вечер? До другата вечер това тесто дали няма да превтаса?

# 251
  • Мнения: 23 885
Няма да е перфектна, но замрази тестото и го сложи за размразяване  като тръгнеш на работа или мъжа ти да го извади навън  да кажем към 15 , а може и по-рано да ви пуснат ,знам ли.Но в хладилник от сутринта  или навъно т хладилника от 15 ще е готово, леко превтасало или  не дотам втасало ,зависи. Да не превтаса   не го оставяй  , а замрази  както  е измесено. То всъщност содена питка се прави и втасва бързо , та няма да седнете  от 18  , може и да се справиш.Това са варианти според мен , ще ти кажат и другите.

# 252
  • София
  • Мнения: 12 245
............. Направо акъла ми не побира как да се организирам с тая питка. Да омеся и да прибера в хладилника понеделник вечер? До другата вечер това тесто дали няма да превтаса?
Не зная каква питка искаш да сътвориш, но бих я замесила в понеделник по-късно вечерна и с по-малко мая, по принцип ползвам малко мая. На 500 г брашно бих сложила 1малка  ч. л суха мая. Покриваш, оставяш я в хладилник и във вторник вечерта ще имаш готово втасало тесто , точно да я оформиш и  си готова.

# 253
  • Мнения: 10 724
Благодаря и на двете ви. А това тесто като го извадя и оформя на другия ден, трябва ли да втаса пак оформено?

И още - имам и суха мая и прясна. Коя ще е по-удачно да ползвам за такива “ снощни”
теста?

Иначе рецептата ми е стандартна за питка. ИмаМ 30-40 Рецепти събрани, на края едно и също май. Няма кой знае каква разлика.

# 254
  • Мнения: 23 885
Трябва малко щом се пипа, но става бързо вече втасването.За минути , докато се завъртиш .Ако намазваш с яйце ,не всички го правят ,  направи го ,  да се отпусне оформено вече тестото.Докато се загрее печката е готово, а понякога слагам в студена  до 100 градуса и докато се загрява довтасва, за замразяваното тесто говоря.Като ги достигне вдигам градусите  до 180-200.Но печкаат ми не е нормална , не отговарят, от опит знам какво иска.Замразено тесто може и дни напред да се направи.
Най-добре е измесено в момента но до сега не  е оставала питка неизядена.
Обикновенос прясна работя , но опитвах и суха ,стана си същото.Става бързо и ако е втасало веднъж тестото ,намесила съм го отново и в плик в камерата.После много бързо става  бухнало.

Общи условия

Активация на акаунт