За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 571
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 12 342
Аз правя само с единичните кори от млекарниците, става страхотна, особено ако е топла. Но моята я правя навита и не слагам мляко, за да не става глетава. Каквото ми остане от плънката, смесвам с малко брашно на кашичка и я намазвам хубаво отгоре, става хрупкава  коричка.

# 526
  • Мнения: 15 716
Имам 10 консерви кондензирано мляко,но не от онова много гъстото и сладкото,по-редичко е. Ако искате ще снимам кутийките. От Гърция е. Та искам да си направя бейлис,но намирам много и все различни рецепти. Дали ще стане с това мляко? Как го правите вие? И какво изобщо да направя с толкова мляко? 😃

# 527
  • Sofia
  • Мнения: 29 278
Купувам си го Бейлиса,любим ми е и не искам да правя и опит за домашен.
Бих ползвала това мляко за кафе,фрапе,парфе,крем брюле,пудинг,суфле и т.н.

# 528
  • Мнения: 4 475
Сладкиш три лече правя с контензирано мляко също и торта медовик...

# 529
  • В градината...
  • Мнения: 16 079
Ако не е подсладено млякото, не виждам как ще се направи сладкиш с него.
Аз кафе с кондензирано мляко не харесвам, не ми стои като обикновеното мляко, някак се губи в кафето.
С кондензирано мляко правим домашния ни сладолед. Само с него, без сметана, става много лек.

# 530
  • Мнения: 1
Може ли да се нареди капама от вечерта, а да се пече на дтугия ден?

# 531
  • Мнения: 8 494
Може ли да се нареди капама от вечерта, а да се пече на дтугия ден?
Може. А също може и да се пече цяла нощ на 100 градуса.

# 532
  • Мнения: 22 867
Може ли да се нареди капама от вечерта, а да се пече на дтугия ден?
Може. А също може и да се пече цяла нощ на 100 градуса.

За пръв път  направих така тая година - оставих гювеча във фурната цялата нощ на 100 град. Спането малко ми пострада, все нещо бях нащрек, сутринта към 7 и нещо изключих фурната. Точно на мозък беше станало всичко, а аз мислех, че ще се налага да допичам. До сега не бях пекла така. Удобно е, през деня може да се ползва фурната за други неща.

# 533
  • София, Bulgaria
  • Мнения: 2 993
Може ли да се нареди капама от вечерта, а да се пече на дтугия ден?

Така я направих за Коледа. От вечерта всичко приготвих и сутринта рано я сложих в трапа с жаравата. Разбира се и във фурна също, но тази година бяхме много хора и ми трябваше по-голямо количество. Пече се 4 часа и половина.

# 534
  • Мнения: 1 451
Здравейте.Един въпрос, дано някой помогне.Имам страхотна рецепта(или пък аз така си мисля) за пита, но...никога не се надува😔.Последният път даже стана и някак мазна😭.
Ползвам 1 пак.  жива мая, 300-400 мл пр.мл или вода, 3 яйца, 1 с.л.захар, 1с.л.сол, 3с.л.олио, брашно.Тестото стана мноого хубаво, но...не се надува
Снимката е от предходната, сегашната е още по-зле.
На какво може да се дължи?Маята е държа във фризера, може ли да е от това?Или...повече втасване-ама не мърда😭😭😭

# 535
  • Мнения: 332
Реших да пека патица с кисело зеле в гювеч за нова година. Има ли нещо по особено което се слага, като течност, мазнина, подправки? И трябва ли да обработвам предварително месото или така сурово да го слагам?

# 536
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Един въпрос,... за пита, но...никога не се надува😔.Последният път даже стана и някак мазна😭.
Тестото стана мноого хубаво, но...не се надува
Снимката е от предходната, сегашната е още по-зле.
На какво може да се дължи?Маята е държа във фризера, може ли да е от това?Или...повече втасване-ама не мърда😭😭😭
А колко е брашното (може да идва повече за количеството мая)? Как действаш с маята, активираш ли я преди да замесиш тесто, да не я убиваш с гореща течност? Колко време чакаш да втаса и къде втасва тестото? Маята от фризера размразяваш ли я?

# 537
  • Мнения: 3 038
Реших да пека патица с кисело зеле в гювеч за нова година. Има ли нещо по особено което се слага, като течност, мазнина, подправки? И трябва ли да обработвам предварително месото или така сурово да го слагам?
Снощи правих гъска с кисело зеле - намазах птицата с червен пипер и сол отвън и отвътре и я сложих върху зелето, което беше объркано с подправки и малко олио.Подправките на зелето бяха черен пипер и кимион. Всичко беше сурово, пекох около 4 часа на 180 градуса под фолио, като накрая го махнах да хване коричка месото.

# 538
  • София
  • Мнения: 12 762
Seeflower, 1 с.л. сол е много, слагай 1 ч.л.. Много е вероятно от многото сол да не ти се надига питата.

# 539
  • В градината...
  • Мнения: 16 079
В лидълската тема питах, но и тук да питам - колко месо има в патката, ще имаме 11 души на гости. Мисля да я правя със сушени череши плънка и портокалов сос. Естествено, че преди това ще сме се наяли със салата Wink

Общи условия

Активация на акаунт