За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 504
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Може ли да се подкваси мляко със заквасена сметана?

# 691
# 692
Има ли някаква специфика при готвенето на овнешко? Изкисване или друго? С кисело зеле дали е добър вариант? ПП Здрава и щедра да е годината за всички!

# 693
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Meraviglia, благодаря за идеята, но нямам място да ги замразявам.

# 694
Има ли някаква специфика при готвенето на овнешко? Изкисване или друго? С кисело зеле дали е добър вариант? ПП Здрава и щедра да е годината за всички!
С кисело зеле не. Слжи малко алкохол като се вари и ако има много лой, поизрежи я. Задушено с лук и подправки и много вкусно както и с боб или с грах или дори с картофи яхния, когато е сварено месото

# 695
Meraviglia, благодаря за идеята, но нямам място да ги замразявам.
Направи си го на сладко (без захар) , ще имаш за чизкейк и десерти.

# 696
За много години!
Имам заръка от благоверния за паниран кашкавал в кори, на фурна ще стане ли? Веднъж на високосна година мъжът ми иска нещо и не искам да се изложа, изключително рядко яде подобен тип храни и искам да го изненадам с вкус, на визия не държа. Joy Притеснението ми е да не се разтече кашкавала във фурната, благодаря предварително.

# 697
  • Sofia
За много години и от мен! Simple Smile
Ивекс, ако сложиш съда високо във фурната и на виока температура, за кратко време, би трябвало да стане според мен.

# 698
Ще пробвам по-късно и ще споделя резултата в темата. Правила съм пържен, но той не яде пържено и затова мисля по-здравословен вариант. Мисля да го изпека на хартия за печене, ще намажа корите с яйце, надявам се да стане.
Имаме годишнина и ми е важно да не се изложа, останалото меню съм го измислила вече.

# 699
  • Sofia
Успех!  Hug

# 700
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пепчо, имаш ли рецепта без захар? Аз намирам само със... 🙄

# 701
Ивекс, пробвай по тази рецепта на Шишков

# 702
Така, малко се разтекоха, но са много вкусни, нямат никакъв вид, но пък вкуса съм го докарала. Joy
Корите ми бяха изостанали от НГ и бяха започнали да се късат, явно затова ми се разтече, втори опит след малко.
Показвам неугледните.

Без проблем ги разделих, следващите ще ги направя по-големи, радвам се като малко дете. Joy

# 703
  • В градината...
Много апетитно ти изглежда кашкавала. А панира ли го, за да не се разтичат?

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 16:12 от perunika

# 704
Ивекс, да не би да си ги обвила в малко кори и да не си ги "опаковала" добре отвсякъде, та е излязъл кашкавала? Слагай два-три пласта кори, потопи обилно в разбито яйце и запечи на силна фурна.

Общи условия

Активация на акаунт