Искам да стана донор на яйцеклетка? Рискове?

• 998
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета. На 25 години съм, с детенце на 3 годинки, но искам да помогна на моя приятелка, която не може да забременее вече над 10 години със собствена яйцеклетка, и бих искала да и даря от моите. Но не мога да не призная, че съм леко притеснена. Може ли да поискам мнения от жени, които вече са преминали през тази процедура, да споделят техния опит?

1. Крие ли риск самата процедура да имам след това още едно бебе? (Аз искам)
2. Болезнена ли е процедурата?
3. Има ли странични ефекти от стимулацията?

Благодаря на всички отзовали се!

# 1
  • София
като минала през доста такива процедури/не като донор на я/ мога да отговоря така:
1.не
2.не, за болезнените моменти се ползват упойки. другото болезнено са инжекции, ама те са си стандартно боцване, не болят различно
3.в месеците след стимулацията може да се получи страничен ефект близнаци например. с такива се сдоби една съфорумка след като дари я.

# 2
като минала през доста такива процедури/не като донор на я/ мога да отговоря така:
1.не
2.не, за болезнените моменти се ползват упойки. другото болезнено са инжекции, ама те са си стандартно боцване, не болят различно
3.в месеците след стимулацията може да се получи страничен ефект близнаци например. с такива се сдоби една съфорумка след като дари я.

Много благодаря за бързия отговор!

# 3
И аз мислех да дарявам .. Какво представляват тези инжекции точно?

# 4
Здравей, аз мога да кажа, от опит на жена, станали й донор. Донорка ми е сестра ми Simple Smile
1. Сестра ми има дете на 4г и 8 месеца, стана ми донор 2018г. април месец и сега е бременна в 6 месец Simple Smile с второ
2. Имаше инжекции за стимулация, които не бяха болезнени, пункцията се прави с упойка и там не я болеше и нямаше проблем
3. При нея се получи свръх стимулация - от което се поду корема като на бременна в 3-4 месец и имаше болки но до няколко дни отшумяха и минаха

# 5
Но какво точно представляват инжекциите? Позната е казала на ММ, че били силни и можело да се получи лоша странична реакция. Та той е против даряването.. Аз съм за и бих искала да го направя, но как да го убедя, че няма нищо страшно.. Не ме е страх от игли и тн., но бих искала да знам какво точно ще се инжектира?

# 6
На нея й бяха дали - GONAL-F 900 IU INJECTION бият се в корема.

# 7
  • София
Инжекциите са женски хормони ФСХ и ЛХ (хормони, които тялато ни произвежда), финалната инжекция е ЧХГ. Дозите зависят от това как реагира организма, но при млади и здрави жени не са големи.

# 8
http://iskambebe.bg/index.php?route=article/category&path=92_94

Миналата седмица 3 момичета минаха пункция и приключиха процедура в гр.Варна.
В момента има в процедура в клиниката в гр.Тутракан, София и Пловдив....

Общи условия

Активация на акаунт