Лято в Албена 2020 г.!

• 46 120
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Мерките ги смекчиха не защото нещо се оправя (в България), а защото нямат избор. Икономика - в колапс, безработица- висока, не се внасят осигуровки и в един момент ще свършат парите за пенсии, болнични и обезщетението за безработица.

# 391
С по над петдесет на ден, даже се влошава реално погледнато
Надявам се да ни върнат парите все пак.

# 392
  • Северо=Западналия край
Пари няма да върнат.......във всички договори си е описано, че ако се откажеш ще ти удържат половината капаро. Лошото е и, че с тези ваучери които предлагат, пак парите ти си остават блокирани, макар и за по-нататъшно ползване догодина.

# 393
  • Силистра
Нещата вече се оправят, мерките се отпускат, заведенията се отварят, че дори и КПП-тата спират безсмисената си дейност.
Но най-важното е, че скоро (на 14.05.) идва края на извънредното положение, т.е. вече няма да има форсмажори и други затруднения, т.е. бизнесът вече си влиза в нормалното положение и няма да има форсмажори за да се отказват почивки или връщат пари.

# 394
  • София
Нещата вече се оправят, мерките се отпускат, заведенията се отварят, че дори и КПП-тата спират безсмисената си дейност.
Но най-важното е, че скоро (на 14.05.) идва края на извънредното положение, т.е. вече няма да има форсмажори и други затруднения, т.е. бизнесът вече си влиза в нормалното положение и няма да има форсмажори за да се отказват почивки или връщат пари.
Не разбирам. А вирусът рязко ли изчезна с отмяната на ИП?
Как точно виждате бизнесът да си влезе в нормалното положение отпреди, сега и веднага?
Да хванем ли бас колко много отменени почивки ще има?
Вирусът Е форсмажор, а той не е изчезнал, ерго бизнесът ще продължи да се позовава на форсмажор.

# 395
  • Силистра
Вирусът сам по себе си не е форсмажор, извънредното положение обаче беше и все още е. Но скоро няма да го има вече, съответно и форсмажори няма да има. Нали това е една от основните причини да отменят извънредното положение, за да не пречат на хората и на бизнеса с форсмажора?
След като няма форсмажор, който иска да се отказва от почивката си, ще е вече решение на общо основание.

# 396
  • София
Така като гледам ника ти си някаква тур. агенция. Желая успех и дано наистина има туризъм тая година, но не възлагай огромни надежди. Щом вирусът остава, остава и страхът. А кое е форсмажор и кое не - остави съда да прецени като завалят делата.

# 397
  • В.Търново
Пари няма да върнат.......във всички договори си е описано, че ако се откажеш ще ти удържат половината капаро. Лошото е и, че с тези ваучери които предлагат, пак парите ти си остават блокирани, макар и за по-нататъшно ползване догодина.
И догодина може цените да са с 20-30% повишени. Sad
Знаете ли защо махат извънредното положение, а оставят същите условия със закон, за да не може да си искаме парите от анулирани почивки, защото няма да е по време на ИП, защото няма да плащат бонуси на медицински работници,полицаи, не че са ги получили до сега....
Тъкмо на живо по ТВ говореха малко за Туризма.Нищо съществено не казаха.

Мен ме е яд, че спряха спорта на децата.И да ми махнат извънредното положение спорта все още няма да го върнат.Нищо не е както трябва.

# 398
  • София
Вируси има и ще има. Днес ново 20.  След кото са решили, че всички чадъри и шезлонги ще са безплатни това лято .... какво правим ние с резервациите ... ще ни гарантират ли места, при положение, че са ни включени в цената?
Аз мисля, че ще е резонно  през този сезон,  всяка стая трябва да има определен чадър и маса в ресторанта и други да нямат доспъп до тях. Какво ви е мнението?

# 399
И как ще се определи кой ще е на чадър на 1-и ред и кой на 16-и?

# 400
  • Силистра
Аз мисля, че ще е резонно  през този сезон,  всяка стая трябва да има определен чадър и маса в ресторанта и други да нямат доспъп до тях. Какво ви е мнението?
Всяка стая да има маса в рестораната? Не мисля че е възможно, просто стаите обикновено са няколко пъти повече от масите, да не говорим че и самите маси обикновено са за повече хора от по двама, има маси и за по още повече хора.

# 401
  • В.Търново
Масите в ресторанта не отговарят на капацитета на хотела.Особено, ако работи само отвън ресторанта.

Валери Симеонов го слушах.За чадърите и шезлонгите каза, че са го предложили, а не че са го приели така.После го анонсираха обобщено от водещата на новините, че е прието.Представиха грешно информацията.
Също казаха, че са предложили масите да бъдат на 1,50м разстояние, а не че са го приели.

# 402
  • София
Масите в ресторанта не отговарят на капацитета на хотела.Особено, ако работи само отвън ресторанта.

Валери Симеонов го слушах.За чадърите и шезлонгите каза, че са го предложили, а не че са го приели така.После го анонсираха обобщено от водещата на новините, че е прието.Представиха грешно информацията.
Също казаха, че са предложили масите да бъдат на 1,50м разстояние, а не че са го приели.

При положение, че 50% от капацитета на хотелите ще бъде зает ...  защо да не е възможно?
Вероятността германски туристи да почиват това лято в България е почти нулев. Защо да не се съзадат подходящи условия за почивка, в тази ситуация, и да преобладават българите.????

# 403
  • Силистра
При положение, че 50% от капацитета на хотелите ще бъде зает ...  защо да не е възможно?
Вероятността германски туристи да почиват това лято в България е почти нулев. Защо да не се съзадат подходящи условия за почивка, в тази ситуация, и да преобладават българите.????
Масите за хранене обикновено са в пъти по-малко като брой спрямо стаите, да не говорим, че има и хотели където гостите се хранят в ресторанта на съседния хотел. И на 50% да е заетостта, не мисля че това с масите може да стане.
Все още не се знае много относно очаквания чуждестранен туристопоток, може и да преобладават българите, а може и румънците, нали от 15.Юни се отваря границата за туристи?

# 404
  • София
Не само, че заетостта ще е доста по-малка, но и храненето, както се спомена на сайта на Албена ще е на ДВЕ смени.
Така че - да, масите ще стигнат, ако трябва и още ще разхвърлят, те не плащат тротоарно, нито пясъчно право, така че.....

Общи условия

Активация на акаунт