Базедова болест - Тема 9

• 19 124
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Да, от пропранолола не пада и при мен. Ама вече съм с кръвно. В началото не вдигах. От конкор пада обаче.

# 106
Мереленда, вече я има новата форма на Лтироксина, пият я май оттатък комшийките хашимотки. Ох, обърнах се вече, не беше ли за Еутирокс?
Миме, за Т3 питай при хашимотките, те са по запознати, мисля, че имаше такива които го пият. Твоята докторка защо е против да го пиеш?

# 107
  • Бургас
И ендокриноложката,и личната нямат опит с Т3,бил неактивен,бил опасен за сърдечносъдови заболявания,можел да ми даде по-тежки странични ефекти...И като ми говорят така,аз се плаша и не смея.Купен е,така си седи.
Ще попитам по аптеките има ли го този нов еутирокс,имам рецепти за Л Тироксин,но ще си покажа и рецептурната книжка,мисля,че ще ми го дадат.Преди не ми действаше добре,предизвикваше ми диария,но си струва да се опита,щом е с нова формула.

Мереленда,и на мен Конкор ми смъква кръвното до 80 на 50 и съм пред припадък,с Пропранулол не пада изобщо.

Аз от още нещо да се оплача-станала съм 96 кг,не ям,а дебелея.Постоянно или дебелея,или слабея при еднакво количество храна.Много ме е яд,тези хормони ме побъркаха.

# 108
Миме, и аз съм така, и нищо не помага. Никога не съм била в такава ситуация, не знам вече.

# 109
Много дебела станах и аз. Пик на дебелината имам. Еднакво си ям.

# 110
  • Бургас
Аз си мислех,че от Метизола се пълнее.
Явно не е от него,а от самия хормонален дисбаланс.
Много е неприятно,на мен тези килограми ужасно ми пречат.

# 111
Миме, Революшъна ме разочароваха.

Последна редакция: нд, 29 дек 2019, 15:13 от Lemy

# 112
  • Бургас
Аз ползвах фдт за база и бързо се сляха,а много се старах.Явно не е в мен повредата.
Ама тук ще ни се карат, дайте по темата-имате ли висок холестерол,високи триглицериди и висока пикочна киселина?Личната каза да мине разстройството,че тогава да ми изпише лекарства.Хич не ми се пият нови лекарства,писнало ми е.На черния дроб имам стеатоза.Навремето един лекар ми каза,че болестите си следват една след друга,а на мен ми е твърде рано за тях.На 37 някои жени раждат даже първото си дете.Моите наборки са все още стройни,красиви,аз зъби нямам,коса много не ми остана,дебела съм и имам артритни изменения и проблеми със сърцето.Наборките тичат,спортуват,аз едва се мъкна и пуфтя...

# 113
И моят холестерол е висок, още докато бях слаба, и последната година се хранех супер дупер здравословно, нисковъглехидратно, и не особено мазнинно. За сега не го мисля. За статините чета много лоши неща, и че не помагат особено много. Това в случай, че те карат да пиеш статини.

# 114
  • Бургас
Ами ще прочета и аз и може и да не ги пия.От друга страна ми е много висок холестеролът,казаха,че трябва да се лекува.
Какви храни хапваш при нисковъглехидратната диета?Питам, защото помня,че беше споделила,че само картофи и ориз ти понасят на стомаха,дано не се бъркам.

# 115
Картофи не ям, много рядко ориз и то по малко, нищо тестено, нищо сладко. Месо, зеленчуци, сирена, нисковъглехидратни брашна, тиква, моркови, и разни подобни.

# 116
  • Бургас
Значи аз съм в грешка,извинявай.
На мен ,а съжаление такъв нисковъглехидратен режим няма да ми понесе.

# 117
Не си в грешка, имаше един период от година и половина преди няколко години, след 3 години стриктно нв-вмх, в който ми понасяха само ориз, картофи и пиле. От всичко друго избухваше.

# 118
  • Бургас
При мен постоянно е така,дано се оправи по някое време,но не ми се вярва.
И аз чета,че при автоимунните процеси трябва да се избягват въглехидрати и глутен,но не остава много за ядене в моя случай.Само месо не става.

# 119
И прекалено ниски въглехидрати не става. Но да ти кажа, като гледам, никакъв шанс да се повлияе с храна това положение.

Общи условия

Активация на акаунт