Базедова болест - Тема 9

• 19 168
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аурора, разбирам, те. От притеснение също може да вдигнеш Т. Проследи и се опитай да си по-спокойна, ако можеш. Кървене има ли още, или спря?

Още имам кървене, но намаля. Бях на доктор днес, още си е там кистата. Изписа ми антибиотик, защото црп ми се е повишило. Иначе днес още не съм вдигала Т.
Не знам като имам кисти защо така ми реагира лошо организма:(

Серапептаза съм пила, в комбинация с натокиназа и бромелайн. На мен не ми повлия нито кистата, нито миомата и се оперирах през Април:/
Но много са доволни и пият ензимите.

# 166
  • Бургас
Колко ти е ц реактивният протеин?Моят беше 16 при бронхопневмония,последно с обострен колит беше 12,нормата в лабораторията е по-малко от 6.При автоимунните процеси се вдига,няма начин.Дано ти помогне антибиотикът,стискам палци.

# 167
  • София
Моят е 35, а при предната киста бе 106:о
Сега съм на 2 антибиотика.
Досадното нощно потене отново е факт. Не разбирам как ги правя тези остри възпаления на яйчниците, честно😣

# 168
Всеки ли с нашия проблем има увеличена жлеза,доскоро не я напипвах,сега вече я усещам уголемена

# 169
  • Бургас
Моята беше уж само леко уголемена,но на мястото,където беше,имаше сякаш поясче тлъстина на врата ми.Това нещо изчезна след операцията.Много грозно беше.И явно и другите го забелязваха,казваха ми
"Тази шия не е от туршия" уж на майтап.

# 170
Моята беше уж само леко уголемена,но на мястото,където беше,имаше сякаш поясче тлъстина на врата ми.Това нещо изчезна след операцията.Много грозно беше.И явно и другите го забелязваха,казваха ми
"Тази шия не е от туршия" уж на майтап.
Цялостно ли се премахва жлезата,или само частично?

# 171
Ох, момичета, тези дни нещо усещам че става с мен пак. Дано да греша. Минаха 2,5 месеца от последните изследвания. Горещо ми е, потя се, аритмията ми се върна, нямам сили, едва се влача и се запъхтявам и задушавам. Не смея да си премеря кръвното, но както ме стяга главата отзад... Незнам. Дано не съм хиперясала пак.. или пък обратното.😟

# 172
  • Бургас
Irena13,субтотално ми е премахната жлезата,т.е. цялата.Лекарят каза,че е била на каша.Оставил е само някакво минимално парченце заради паращитовидна жлеза.Всичко друго е изрязал.

Salii,и в хипофункция се появява аритмия.Поне докато бях с жлеза,нямах тази екстра.

Имам и още една питанка.След храна(попара,а снощи доста бучки захар),захарта ми беше 7.7.Свеки каза,че е много,а ендокриноложката ми каза да се тревожа само ако е над 8.Тези дни ще пускам ТСХ и ако е в норма и Нома индекс.Тревожно ли е 7.7?

# 173
Irena13,субтотално ми е премахната жлезата,т.е. цялата.Лекарят каза,че е била на каша.Оставил е само някакво минимално парченце заради паращитовидна жлеза.Всичко друго е изрязал.

Salii,и в хипофункция се появява аритмия.Поне докато бях с жлеза,нямах тази екстра.

Имам и още една питанка.След храна(попара,а снощи доста бучки захар),захарта ми беше 7.7.Свеки каза,че е много,а ендокриноложката ми каза да се тревожа само ако е над 8.Тези дни ще пускам ТСХ и ако е в норма и Нома индекс.Тревожно ли е 7.7?

Много е! Пиши, като излезе и инсулина.

# 174
  • Бургас
Уф,ужас.Ами към сряда може би ще пускам изследванията,да дадат пенсиите.Тя свеки ми предложи хапчета,ама като не са от лекар,не смея.Тя е с диабет тип 2, милата ,и знам колко е кофти.Ще си купя ленти утре за моя глюкомер и ще видя сутрин на гладно колко ще покаже.Когато бях в болница през ноември,ми я измериха 4,5,може и сега рано сутринта да е толкова.

# 175
Дано да е по-ниска сутрин! Важно е и инсулинът колко ще излезе, защото високият инсулин е предвестник на диабет тип 2. Изчакай с хапчетата, да видим резултатите. И кажи на свеки, че диабет тип 2 може да се лекува и без хапчета - спира се тестото, захарта, ориза, картофите и се започват тренировки Simple Smile Имаме голяма тема в тази връзка Simple Smile Толкова много хора са с висок инсулин и наднормено тегло....
Малко се отклонихме от темата, извинявам се Simple Smile

# 176
  • Бургас
ЕваНиколова, благодаря ти много за полезната информация.Според мен не сме се отклонили толкова от темата,едно ендокринно заболяване винаги може да отключи и друго.При мен и колит,и ендометриоза т@пата щитовидна жлеза влоши изключително много.Имах като дете и ендометеиална киста,и колит,но не бяха ескалирали до ужаса,който настъпи след хиперфункцията.
Не е изключено да имам преддиабет като следствие пак на щитовидната жлеза.Може би аз съм си виновна,че послушах лекарите и се оперирах,но при 6 Метизола на ден ТСХ не спираше да пада и казаха,че няма да овладеем състоянието с лекарства.Идеята беше да се махне само част от жлезата,но...
В интерес на истината имах само една единствена година ремисия откакто се разболях и тогава нямах колитни оплаквания,стенокардията обаче не изчезна.Обещаваха ми да се оправи до голяма степен състоянието на сърцето след операцията-не стана.За диабет толкова не се шашкам,не е тип 1,и с това се живее.Един гинеколог,при който бях изпратена от ревматоложка поради артритни старчески изменения(на 35 бях тогава,преди две години) отбеляза безстрастно,че болестите си следват една след друга.Ми прав се оказа,тогава бях много възмутена.
Бях ходила на хомеопат още като ми откриха Базеда и ендометриозата,той каза,че не може да помогне,че първо ще ми изчистят матката и яйчниците,а по някое време и жлезата.Млада бях,идеше ми да го съдя,че ми говори така,но позна какво ще стане.И при други хомеопати съм ходила,даже и при една известна холистична лекарка-отказват ми.
Ако искате вижте в сайта на Емилова(не е тя въпросната отказала ми лекарка),не приема пациенти с тиреотоксикоза или Базедова болест.

# 177
Не съм чела при доктор Емилова какво пише, но е логично, предвид че лекува с гладолечение, ако мога така да го нарека (на плодове, чайове), а при нашето заболяване не може да се мисли за такова. Хиперфункцията в кърпа е вързана ако не е била активна в този период, а ако е била, то ще се споминем.

# 178
Да, при мен се отключиха симптомите, по време на 90- дневната диета. Аз тогава не разбирах, какво се случва. Малко по - късно се разболях и изследвах заради пневмония и видяха, че тсх е на дъното.
Чела съм, че при гладъване при хипер тялото се самоотравя.

# 179
Брей, аз взех малко да се поограничавам след празниците и веднага се разлопа машинката. Май не трябва да правя резки движения с храната. Докторката специално ми обърна внимание никакви хапчета да не пия /освен нещо ако не се налага/ да не активирам жлезата. Логично, че се отнася и за храната...малко глад и айде, задействам метаболизма и пак ще тръгна надолу...

Общи условия

Активация на акаунт