Базедова болест - Тема 9

• 19 180
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Ами не знам дали само малко ограничение е зле за жлезата.
При тая тъпа диета изобщо не бях гладна, ядях на корем по схема от позволените храни и доста свалих. Явно при самото отслабване на тялото нещо се случва. Аз тогава мислех, че ми пада кръвната захар/ при положение, че в плодови дни съм яла основно въглехидрати, а то са си били чисто наши симптоми.
Сега съм качила доста, а се страхувам от думата диета.

# 181
  • Бургас
Ей,хора-добра новина.Снощи хапнах захар и шоколадови бонбони,днес съм яла само на обяд-попара.Измерих си захарта с моя глюкомер,току що,4.5 е стойността.
Явно ендокриноложката ми е права,нямам диабет.
Но ще пусна и ТСХ,и Нома индекс.Тя ми каза и ТСХ да не меря постоянно,но при мен играе много.
Май най-добре да се успокоя,с Метизола не мерих нон стоп ТСХ.

# 182
Миме, това не значи, че нямаш Инсулинова резистентност например. При дъщеря ми ендото се усъмни точно когато захарта и беше под 5, и се оказа прав.
А ти не прекалявай нито с бонбоните нито със захарта, изобщо доколкото можеш поне тях спри.

# 183
  • Бургас
Благодаря Lemy,любовта имаше вчера рожден ден, затова хапнах бонбони.Захарта ще я прибера,че седи на шкафчето ми до леглото и ме изкушава.
Ще направя и Нома индекс, доколкото разбрах,ще ми кажат колко ми е инсулинът.Много странно,че на свеки инсулин не са изследвали.Само захарта следи,прави профили и пак само захарта ѝ изследват.
Много ми е мъчно за дъщеря ти,че толкова млада има толкова проблеми.То и психика се похабява така,и всичко.Сега на лечение ли е за ИР?
Аз ако знаех навремето,че съм с Базедова болест,нямаше да кърмя.Два месеца кърмих с хиперфункция и дребният пищеше по цели вечери.Дали съм му предала моите скапани гени и дали с кърменето съм навредила,не знам.Дано е здрав.И с него имам трвоги,от баща си е наследил мигрена и веднъж чак до повръщане стигна,бях откачила.

# 184
Трябва да е на лечение, но не и понася нищо от метформиновите препарати, моментално я удрят в корема, голяма мъка е.
С тези гени, каза, че ще ни прави рекламация 😸

# 185
  • Бургас
Ох,ужас,горкото момиче.
Иначе и аз съм за рекламация.
Знам,че имаме и момче в темата,но нали при момчетата по-рядко се развива Базедова болест?Дребният ни прави диви и криви,не учи,а е в седми клас.Аз обаче четох една статия"Възпитавате послушни деца-възпитавате бъдещи тироидни пациенти" и карам по леката и меката.Аз съм възпитавана с много строгост,немалко наказания и бой за съжаление.Не давам Мишо с пръст да се докосва,още повече,че сестрата на баща му е и диабетичка и шизофреничка.Всеки ден се моля да премине през пубертета без особени проблеми,само с по някоя настинка,ако може по една на зима,не повече.Ако пропусне-още по-добре.

# 186
Ех Миме...

Последна редакция: пн, 06 яну 2020, 20:47 от Lemy

# 187
  • Бургас
Не ви е лесно и на вас.Дано повечето неща отшумят при дъщеря ти.
Гените са си гени обаче.Баба,леля и майка също са с оперирани жлези,на леля и баба само частично.Баба е облъчвана на 40 години,за да ѝ разрушат яйчниците,и тя е имала тежка ендометриоза,но не е искала операция.Дядо пък имаше колит,а баба със сърцето не е добре.Всичко съм наследила.Успокоява ме това,че дядо живя до 92,баба е сега на 90,даже юбилей ѝ правихме.И е жизнена,още ходи по екскурзии.Все се шегувам,че имам желание правнучета да гледам,дано да стане.

# 188
Миме, много ми хареса това „Възпитавате послушни деца-възпитавате бъдещи тироидни пациенти”. Ще си го повтарям, когато детето се запъва.

# 189
  • Бургас
Може и статията да прочетете,ако ви е интересно.Хомеопат го казва,но аз мисля,че има право.
С моя син разговарям приятелски и виждам,че ми има голямо доверие.Ако нещо зверски се изнервя и повиша леко тон,се сърди и казва"Искам си пак добрата мама!".

# 190
Здравейте!
На 30.12.изследванията бяха:
ТСХ 0.03    -0.27-4.20
ФТ3 7.95    -3.10-6.80
ФТ4 20.32   -12-22
Започнах пропицил 2×1 т.
Днес изследванията ,след 9 дни прием са:
ТСХ 0.02
ФТ3 6.82
ФТ4 17.84
Минавам на 1 таблетка от днес ,заради фт3 и фт4 за да не падат повече ,но интересно защо ТСХ е паднал малко,вместо да се покачи.И се чудя дали може сутрин и вечер да се взима по 1/2т,или само сутрин да приемам по 1

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 14:05 от Irena13

# 191
По принцип, дозата пропицил, тирозол, метизол, може да се взема наведнъж. Не знам защо докторите предпочитат да я разделят на няколко приема. И в отговор на въпроса ти, аз бих пила цялата таблетка сутрин.
ТСХ е най-ниско сутрин. Следобед стойностите се повишават.
Намаляването на дозата е рано при теб. Мисълта ми е, че 9 дни е малко за корекция на доза, предвид че не е висока. Не е като да си започнала от 6-8 таблетки, че да се намали с 1, но това доктор ще каже.
Важни в случая (бременност) са Т4 и Т3.

# 192
Благословена и светла 2020 от мен .Ще започна от зъба по празниците се възпали гнояса та пих антибиотик ,от държавното не искат да вадят страх ги е ,отидах на частно там са съгласни разбира се за да ти вземат парите направиха ми изследвания да видят как съсирва кръвта и хормоните ,утре ми е часът за вадене аз аз съм с  болки в бъбреците и стомаха правя си камъчета редовно но това е друга тема ,та не знам ако не помине бъбрека пак трябва да отлагам ваденето ,последните анализи са ми от 20 декември ТСХ 0.02  Т4 5,7  Т4СВОБОДЕН 0.97  Т3СВОБОДЕН 3,26 другият ми анализ е на 20 януари и имам час за еднокрин началото на феруари,не знам накъде вече от държавното си мият ръцете не искат да вадят е аз как да легна да го вадят на частно,даже се чудят да ме замаят малко седацион се казва тук ,някакви съвети наистина сам в стрес страх та сега и бъбречните ми колики на 1 и половина съм тиамазол.Оказва се че двата последни кътника отдолу са за вадене но мисля един по един иначе голяма рана ще стане

# 193
  • Бургас
Keepme,повечето ми зъби са извадени.На всичкото отгоре докато бях с жлеза все още.И по три наведнъж са ми вадили,ако са от една страна и са един до друг.На практика имам само три зъба на долната челюст,на горната нито един.Нищо страшно няма,от упойката съм се позамайвала само леко,дори сърцебиене не съм получавала.След това нищо за болката не съм пила,алергична съм.Ако е опитен зъболекар,зъбът до 3 Мин е изваден.За твое успокоение-бях се надула и аз веднъж с гноен абцес,лекарят искаше да лекуваме зъба,аз му обясних,че умъртвен зъб при мен до една година се троши на парчета.И той го извади,изстиска гнойта,нищо не усетих заради упойката.После болеше,ама аз съм свикнала да търпя,те на мен след операциите даже нищо не ми слагаха.
Имах някаква хиперфункция и на паращитовидните жлези,след операцията мисля,че само една ми оставиха и сега Паратхормонът ми е ок.Ама на 37 съм с 3 зъба.Направиха ми протези,гади ми се жестоко в секундата,в която ги сложа и не ги нося.Работя с хора,гледат ме малко странно в началото,после явно свикват.
Камъните в бъбреците не пречат,аз от студентка все вадя камъни,през бременността даже вадих нон стоп.Но шпа пия( към нея не съм алергична).

# 194
  • София
...Аз пък се чувствам зле/жестоко безсъние, сърцебиене, висок пулс/ след 3-4 зъбни снимки. Лощото е ,че съм към края на двугодишния прием на метизол...евентуално. Четох за връзка между двете...не намерих.Остава да се моля да преминат.

Общи условия

Активация на акаунт