Базедова болест - Тема 9

• 19 223
  • 758
  •   2
Отговори
# 540
  • Бургас
На мен ми казваха,че е пробивно? кървене или нещо подобно.Пиех Примолут Нор,само със Золадекс не ми се случваше.

Мери,благодаря,сега ще звънна на личната да я питам за Цистон и Неоринал.Тя естествено няма да знае,но може би ще пробвам.Трябва и на нефролог да отида,все ми виждат пиелонефритни проблеми на ехограф,а от стерилна урина не се изолира нищо и уж нормалната урина е без промени,но знам ли вече...

# 541
  • София
Няма да се учудя, но дано толкова бързо не съм направила рецидив. Три цикъла само имам след Золадекса.
За бъбреците чай от магданоз много помага. Много е диуретичен. Аз направи цяла връзка режа в 800 мл вода, варя 5 мин, прецеждам и си пия.

# 542
Миме, може и песъчинки да има. Точно Неоринал и Цистон действат много добре.

Аурора, доктор преценява. Не мога да кажа категорично, защото понякога за едно и също ми е казвал да спирам хапчетата, а друг път да продължа схемата. Друго си е преглед и да видят, и тогава да кажат. Случвало се е да ги спирам при кървене и да ми каже, че не е трябвало. Случвало се е да ги продължа и да ми каже след преглед, че е трябвало да ги спра. Тъй като понякога се е касаело за прокървила лутеална киста (на жълтото тяло), понякога се е касаело само за дисфункционално кървене (не знам така ли се казваше), а поглеждайки лигавицата ми е казвал и в някои от случаите, че буквално си е дошла менструацията. Те си знаят какво да гледат.
Следи, ако се засили много кървенето, вероятно е цикъл и май ще е по-добре да се чуеш с доктор, за да каже дали да ги спреш. Макар че прием на Дуфастон, при евентуален менструален цикъл, може да заблуди, защото намалява кървенето като цяло.
Но не винаги съм успявала да отида на доктор и се случва да се следя и да вземам решения на своя глава - за съжаление, като се уповавам на симптомите и това, което усещам, че може да е.
Идеята е да се установи кървенето от какво е, защото така не знаеш правилно ли е да продължиш схемата и какво се цели с нея, цикъл ли е, овулация ли е и после да се чудиш кога реално трябва да ти дойде.
Но като цяло не са изключени менструални зацапвания. То си го пише в листовката. Следи се.
Няма да се учудя, ако ти каже, да продължиш още 2-3 месеца да го пиеш.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 16:45 от Merelenda

# 543
  • Бургас
Мери,не само песъчинки,каменоломна си имам в бъбреците.Този Неоринал е хубав,но ме притеснява брезата,тя е естествен източник на  салицилова киселина,а съм алергична.
Колкото и да не ми се иска,май ще ходя до личната да измислим нещо,което ми понася.Или в краен случай направление за специалист.А хич не ми се обикаля по лекари,тая корона много ме притеснява.
От Уринал с червена боровинка не ми е добре на червата,може с магданоз да пробвам.Преди полски хвощ ми помагаше,но и от него не ми е добре на червата (то на гадовете от какво ли им е добре де).

# 544
Цистон, доколкото помня, няма бреза.
Също и Еквизетум хиемале - хвощ.
Дори и копривена вода може да пиеш.
Чай от черешови дръжки.

# 545
  • София
Мери, преди време ти беше споменала за мастиха, че ти помага за стомаха. Може ли да ми препоръчаш, гледам има много видове и се чудя коя да взема?

Сега имам едно питане. Пуснах трак 2 месеца по-късно.
06.02.2020 - 0,73 (0-1,75) Бодимед
12.04.2020 - 1.26 (<1.58) Кандиларов

И като са в различни лаборатории има много голяма разлика, но все пак гледам трак расте. Значи ли, че базеда се завръща?

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 13:38 от Aurora

# 546
Аз бих пуснала отново в Бодимед, за да сравня.
Също съм доволна от Синево, ТРАК ми го пращаха в Германия и се припокри с резултатите от Бодимед. Но сега с това положение с короната, не се знае кое и как и дали изобщо пращат.

# 547
  • София
Леми, ти имала ли си покачване на антителата в ремисия? Аз се чудя сега ли да ходя в Бодимед, др каза след 2 месеца, хмхм

# 548
Не съм имала.
Ами по добре след два месеца, то сега и без това не е много за ходене по лаборатории.

# 549
  • Бургас
От снощи съм с високо кръвно.Вчера съм си пила двата пропранулола,но към 2 през нощта беше 137/90. Не посмях да пия нищо.Сутринта 149/100.Ами пих пропранулол+1/2 Валсакор от 160мг.Това ми е изписала личната.Обаче имам тежест в гърдите,зле ми е на главата...
На какво може да се дължи това кръвно?Докато имах жлеза беше много ниско,90/60 ми беше максимума,най-често беше 70/50.От дете ми беше такова,не се плашех.Личната много пъти ми казваше, че това кръвно не се връзва с Базедова болест.Каква е логиката когато я няма жлезата да се вдига?ТСХ ми е 3.18 фт4 е 16.Напълно в норма.
Просто съм против да включвам и Валсакор,аз на практика нон стоп гъча лекарства.

# 550
Някои хора и в хипофункция имат кръвно. Причините може да са различни, освен нашето заболяване, но най-често смяна на сезона, вирусна инфекция, висок холестерол, висока кръвна захар, проблеми с бъбреци , проблеми с черен дроб.

Аурора, Мастиха от Хиос на Пауър оф Нейчър.

# 551
  • Бургас
Висок ми е доста холестеролът,но личната отказва да изписва лекарства за намаляването му.Твърди,че още по-зле ще ми стане на колита.
Имам и стеатоза на черния дроб,а камъни в бъбреците имам от студентските години  още.

# 552
Миме, някои здравословни проблеми са ни от години и макар на пръв поглед да се изключва високото кръвно да е от тях, то може точно това да е причината. Насъбрало се е. Цял живот съм била с ниско кръвно. Вървях и падах. Е... от хипотоник станах изведнъж хипертоник. Нещата за ден се преобръщат.Към заболяванията добавяме и това, че годинките ни растат и...
Следи се и вземай мерки. Независимо какви.

# 553
Моето кръвно до миналата година беше 60/90, рядко 70/110.

# 554
  • Бургас
Мери,Леми,мога ли да ви попитам какво пиете за кръвното?Не съм сигурна,че Валсакор е моето лекарство,свали кръвното,ок,но пулсът ми е 108 и не мога да го сваля с Пропранулол.
Имате ли идея има ли лекарство,което хем сваля кръвното,хем пулса.Конкор не ми е вариант,той сваляше кръвното при мен,но не и пулса.
А и цял ден лежа,като парцал съм.

Общи условия

Активация на акаунт