Базедова болест - Тема 9

• 19 204
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Аз нямам идея относно лекарствата. Не съм запозната.
Иначе аз започнах с Престариум 5 мг , когато бях с вирус и високо кръвно (преди година пак го бях пила за месец). Не ми повлия и ми смениха с Нолипрел Би Форте и чудесно ми влияеше. Понеже имах кашлица (дълбоко, от гърдите с хъркане), от напрягането и самия вирус ми скочи много кръвното. После започнах да режа хапчетата на 2. Лекарството е 10 мг и има мисля 2,5 милиграма диуретик. Изключително добре се чувствах с това лекарство. Като отмина вируса трябваше да го спра, или да преценим с докторката дали да не се върна на Престариума от 5 мг (все пак дозата е наполовина и без диуретик). Реших на своя глава да си изпия Престариума и да приключа с хапчетата, както ми беше и казала докторката, хубаво, обаче пак вирус, пак кръвно и така в един омагьосан кръг. Взех си още кутийка Престариум и повече от месец ми отне да разбера, че кашлям именно от тях, а не че не съм се излекувала добре. Кашлицата задушаваща, давеща, с повдигане. Видях активната съставка, че е различна с Нолипрела. Имах едни стари хапчета (в срок на годност) със същата съставка като Нолипрел Би форте, но ниска доза, 4 милиграма и май 1,25 диуретик. В момента ги чупя наполовина, да пия поддържащо 2 мг., докато свършат и трайно се затопли и мисля да ги спра. Като спрях Престариума спрях и да кашлям, а кашлях системно повече от месец. Тия дни с тия последните хапчета, казват се Ко-Паксен се случва пак да проклашлям малко, но не е каквото беше.
Доколкото разбрах, много от тия хапчета за кръвно дават такива реакции и човек трябва да се следи и ако има кашлица и задух да се сменят.
Пропранолол пия 2 таблетки от 20 мг дневно доста години вече. Действа ми уж, но имам и аз дни с ускорен пулс, особено в пролетен и есенен сезон. Имам чувството, че от тях имам шум в ушите. Искаше ми се да се пробвам с Конкор аз, ама никой не ми ги е изписал. Имам предвид именно за кръвно и пулс. То и Пропранолол уж влияе и на кръвно и на пулс, ама таратанци. Слаби са за нас.

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 21:45 от Merelenda

# 556
Миме, аз не пия нищо за кръвно, то не е високо.

# 557
  • Бургас
Благодаря ви!Леми,все така да е!Високо кръвно е по-гадно от ниско,особено за несвикнали.
Мери,Конкор може да ти изпише личният лекар,едва ли ще има проблем.Даже аз се чудя дали да не си купя утре,имам и рецепта,а и в рецептурната книжка го имам,три години го вземах по каса.Кръвното ми го сваляше много,но не и пулса.А Пропранолол сваля пулса,но не и кръвното при мен.
В момента изключително много ми се гади,не знам дали е от Валсакор или от нерви.Ако и утре е така,ще ходя да искам смяна на лечението.

# 558
  • София
Аз съм на Конкор от Август миналата година и се чувствам много добре с него. Преди това бях на пропанолол за около 1 година, но от него много ми се гадеше сутрин и ми падаше много кръвното.
Препоръчвам конкор.

# 559
Миме, така е. Точно ЛЛ ми ги изписва хапчетата, ама Конкор не ще явно 😄
Споменах, че при базед Конкор или Пропранолол дават, ама не смея да настоявам. Все пак те са докторите.
Каза за си пия Пропранолол и ми добавя отделно за кръвното.

# 560
  • София
Момичета И момчета, ако някой помни след спиране на терапията как се е държал Трак, моля да сподели.🤗

# 561
  • Бургас
Aurora, само веднъж съм изследвала ТРАК.Имах една единствена едногодишна ремисия,не пиех Метизол.Изведнъж ТСХ хукна рязко надолу,диарии,безсъние,сърцетуп,потене...И ТСХ продължи да пада въпреки 6те Метизола на ден,а ТРАК не беше и усетил,в норма беше.Много бързо ме навиха да се оперирам, казаха и ме срязаха.

# 562
А дали знаете защо при положение, че моите хормони са ок вече 1година и половина , лекарят не ми спира пропицила?ТСХ е 1,850, ФТ4 - 1,20, ФТ3 - 2,750, Мат 118, Тат не ми е повишен, а ТРАК е 0,300 - винаги е бил толкова.Водят ме с Хашитоксикоза .Дозата на Пропицил е 1 табл през 2 или 3 дни

# 563
  • Бургас
Просто те е оставил на поддържащо лечение.И аз така бях години наред.

# 564
Аз пиех конкор доста дълго време и сутрин и вечер. Държеше ми пулса добре, но на кръвното не ми влияеше. Беше си високо. На терапия съм си и сега , но си я намалявам сама, както направих миналото лято. Хич не питам. Почне ли да става топло бавно намалявам и спирам. Аз вземам ирбесо. Моят кардиолог много го хвали. Било кардиопротектор. И да ви кажа , докато преди една година точно, ви плачех тук колко съм кльощава, че съм и дълга- 173 см. и ме беше страх да се погледна в огледалото.  От тогава до сега съм качила 12 кг. 😀

# 565
И аз имам наблюдения, че качвам от лекарствата за сърцебиене, независимо дали бетаблокер или Ивабрадин 🙀

# 566
Аз пък и двата пъти в живота си, когато съм имала периоди със сърцебиене, все съм отслабвала-не знам каква връзка има..

# 567
Моят Трак, 2 пъти след спиране на терапията, скача в рамките на 3 месеца.

# 568
  • Бургас
Аз пък и двата пъти в живота си, когато съм имала периоди със сърцебиене, все съм отслабвала-не знам каква връзка има..
И аз бях така, но след операциите се ошишкавих.Сега любимият ми се смее,че съм му блокирала кантара.Гадният кантар се развали точно като се качих.Аз казвам,че няма надпис"Единият да слезе!"затова е блокирал.Че и дребният (14 години)ме тормози.Купихме с баща му геймърски стол (мишка,клавиатура  и монитор) тъкмо преди карантината.Блаженно съм се разпльокала на стола,който е супер удобен и Мишо:"Мамо,столът до колко кг издържа?"Направо...

# 569
  • София
Моят Трак, 2 пъти след спиране на терапията, скача в рамките на 3 месеца.

Мери, ти на каква терапия си сега?

Общи условия

Активация на акаунт