Базедова болест - Тема 9

• 18 303
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Поддържам се с 1 таблетка тирозол от години.

# 571
Здравейте на всички. Да попитам някой ползвал ли е ТИРОХЕЛП

# 572
Здравейте и от мен. В последно време бях добре   като цяло с някое друго неразположение. Но, ето,че отново имам проблем.  Проблема ми е следния от около месец и половина в къщи се върна един много неприятен за мен човек с който все още живея. И се започнаха едни скрити заяждания под различна форма.
Като клопане на врати, навлизане в личното пространство и постоянни оплаквания от човека нищо положително досега. Ако аз тръгна да споделя нещо как съм, що съм. Отсреща виждам безразличие и рязко обръщане на главата в друга посока. И ето този човек започна да ме дразни. Вече почти всеки ден съм нервен и под напрежение. Постоянно ми е топло дясната страна ме стяга само като чуя стъпките му или чуя нещо отрицателно от него ме цепи главата.
Плюс трептенето което ме мъчи отново.
Състоянието ми е свързано с гняв и страх.
Вече тотално съм се отчаял най-гадното е,че не знам какво да правя. Кажа ли нещо или се опълча веднага скача.. Да не говорим, че въпросния тип ми вика ако искаш отиди в клиника да си починеш тъкмо да си оправиш нервните. Е, тук вече това удари дъното.. Аз търпя,търпя ,но търпението ми е изчерпано. Ще се радвам да чуя някой съвет поздрави!

# 573
Здравейте и от мен. В последно време бях добре   като цяло с някое друго неразположение. Но, ето,че отново имам проблем.  Проблема ми е следния от около месец и половина в къщи се върна един много неприятен за мен човек с който все още живея. И се започнаха едни скрити заяждания под различна форма.
Като клопане на врати, навлизане в личното пространство и постоянни оплаквания от човека нищо положително досега. Ако аз тръгна да споделя нещо как съм, що съм. Отсреща виждам безразличие и рязко обръщане на главата в друга посока. И ето този човек започна да ме дразни. Вече почти всеки ден съм нервен и под напрежение. Постоянно ми е топло дясната страна ме стяга само като чуя стъпките му или чуя нещо отрицателно от него ме цепи главата.
Плюс трептенето което ме мъчи отново.
Състоянието ми е свързано с гняв и страх.
Вече тотално съм се отчаял най-гадното е,че не знам какво да правя. Кажа ли нещо или се опълча веднага скача.. Да не говорим, че въпросния тип ми вика ако искаш отиди в клиника да си починеш тъкмо да си оправиш нервните. Е, тук вече това удари дъното.. Аз търпя,търпя ,но търпението ми е изчерпано. Ще се радвам да чуя някой съвет поздрави!
На каква база са ти конфликтите с него? От кога датира това? Предполагам е баща ти?! Той да не е упражнявал тормоз върху вас?

# 574
Тормоз не. По- скоро проблема е, че постоянно ме провокира с отрицателните си приказки. И то всеки ден. Един вид ми тества реакцията и нервите дали ще избухна. И ако избухна се започват едни караници.. Спокоен човек съм по- принцип и мразя да влизам в конфликти. Но, такива хора като него ме дразнят и то много. Човека дори се обадил на ендокринолога да се оплаче от мен смях.. Видиш ли ти защо съм се държал лошо. И то зад гърба ми. Факта е, че ендото нищо не е разбрала какво и говори човека. Някакви несвързани неща доколкото ми каза самата ендокринолошка. И все пак това да клопа врати  и да изкарва другите луди не само мен говори нещо.. От една дума и е готов да се заяде. Конфликтен човек си е това. Дразни ме факта, че така не мога да карам вечно. И най- вече ме притесняват щитовидните симптоми които описах по-рано. Ендото ми препоръчва спокойствие. Трудно ще го намеря в тази среда.

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 11:43 от Angelov255

# 575
Angelov255, другарият Сталин го е казал "Има човек-има проблем, няма човек-няма проблем". Нямаш много полезни варианти, намери начин да смениш обстановката, без да живееш с този човек. Може и той да е причината за заболяването. Замислял ли си се за това?
Аз за себе си знам защо се разболях още когато бях на 18 г. и защо след 15 г. ремисия отново се активира жлезата. Хора бяха виновни и в двата случая, това е положението. Вече ги няма около мен, но направиха белята...

# 576
Тормоз не. По- скоро проблема е, че постоянно ме провокира с отрицателните си приказки. И то всеки ден. Един вид ми тества реакцията и нервите дали ще избухна. И ако избухна се започват едни караници.. Спокоен човек съм по- принцип и мразя да влизам в конфликти. Но, такива хора като него ме дразнят и то много. Човека дори се обадил на ендокринолога да се оплаче от мен смях.. Видиш ли ти защо съм се държал лошо. И то зад гърба ми. Факта е, че ендото нищо не е разбрала какво и говори човека. Някакви несвързани неща доколкото ми каза самата ендокринолошка. И все пак това да клопа врати  и да изкарва другите луди не само мен говори нещо.. От една дума и е готов да се заяде. Конфликтен човек си е това. Дразни ме факта, че така не мога да карам вечно. И най- вече ме притесняват щитовидните симптоми които описах по-рано. Ендото ми препоръчва спокойствие. Трудно ще го намеря в тази среда.

Ами , вероятно е така...Може и той да е в основата на твоето заболяване...Относно стреса - стрес винаги ще има някакъв и няма как да го избегнем...Разбрира се, далеч съм от мисълта да търпим нещо години,което е вредно за нас....Вероятно нямаш възможност да отидеш да живееш на друго място..

# 577
Ще видя какви са ми възможностите.
Да, че стреса не може да се избегне е така.  Но, все пак има разлика от стрес до стрес. От време на време се случва човек да има. Друго не знам дали е причина за заболяването е точно от този човек но, определено е допринесъл с нещо 2016- имах проблем отново с него. И какво да видя тогава след месец типичните щитовидни симптоми. Но, и преди това отслабвах. Най- неприятно ми е страха не,че преди не ме е било страх но, покрай тази щитовидна доста повече се увеличи.
От към работа възможностите са ми ограничени ендото вика нещо леко което не те натоварва. Ще видя как стоят някои неща. Илюзии изобщо не си правя с реалността.  Това е поздрави!

# 578
Ангелов, какво значи че не си конфликтен? Когато човек мълчи , търпи, таи в себе си е лошо и нервната система се товари, съответно и жлезата. Не казвам да правиш скандали, в никакъв случай, но да сложиш картите на масата, да си кажеш открито мнението, да бъдеш твърд, да можеш да кажеш НЕ , всичко това действа разтоварващо на нервната система. Извини ме, всъщност почти нищо незнам за ситуацията , в която се намираш, просто предлагам. От опит казвам, че в повечето случаи е по-добре човек да не се страхува от конфликтите, да не се стреми непременно да ги избягва, независимо кой стои насреща му. И така печели повече уважение и респект у околните. Ако нямаш никаква алтернатива да не живееш с този човек, ще ти бъде много трудно и жлезата ще реагира.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 02:04 от Salii

# 579
Просто не обичам да влизам в конфликти. Гледам моите си работи като:
Готвене от време на време, трениране,  и т.н.
Все неща които ми доставят удоволствие на мен самия.
 Но,все пак нека да не забравяме и реалността.
Така а, колкото до картите на масата метафорично казано да слагал съм ги.
Казвал съм мнението си ,но очевидно от отсрещната страна им минава от едното в другото ухо.
Кажа ли нещо по- сериозно    се започва с думите:
Напускам ви, не искам да ви виждам и едни фалшиви сълзи се добавят за цвят на този фон.
Явно човека отсреща знае как да използва ситуацията.
Примерно ако не говоря пак се започва едни сълзи и айде бил дъм длъжен да се извинявам хаха.
После се забрави и айде пак кръговрата се започва. Да вмъкна още нещо човека обича да се раздава на разни роднини а, те не са никак бедни. Ако аз помоля за някаква услуга се започва ще видим, или не може.  Щом 4-години си остана с приказките само ме подсети и всичко е точно. Е,накрая сам си оправих каквото трябваше.
Колкото до щитовидната жлеза вече 2 ден си имам типичните симптоми като потене на дланите, безпокойство, топли вълни, трептене.  И стягане от дясно. Определено след празниците смятам да мина до ендокринолога за изследвания.  Защото това състояние не ми харесва даже никак. Щом видя въпросния човек тези състояния по- горе който описах се явяват. Това е от мен Поздрави!

# 580
Angelov255 , тези симптоми не са само и единствено свързани със щитовидната жлеза.Също така говорят и за проблем с нервите...И аз съм ги имала, а жлезата и хормоните са ми в перфектна стойност..Така че, докато не намериш баланса в себе си и пистоянно преглъщаш и търпиш - нищо няма да ти помогне...Именно този вътрешен конфликт ти ги причинява..

# 581
  • София
Ангелов, това е голям стрес да живееш с някого, около когото трябва да стъпваш тихо. Съчувствам ти. Напоследък чета много за добавката тулси (свещен босилек), намалява стреса, действа добре на организма. Решила съм да си купя таблетки.

Днес намерих тази информация по повод моите завишени МАТ и се изненадах, не знаех това.
Повишени нива на анти-ТРО антителата се срещат при различни типове автоимунен тиреоидит. Такива антитела се откриват при над 90% от пациентите с хроничен тиреоидит на Хашимото и при 70% от пациентите с болест на Грейвс или т. нар. Базедова болест.

# 582
Ами, аз писах, че ендокринолозите изобщо не се впечатляват на високите мои, даже не ми ги и искат, последният път ги пуснах защото не ги плащах.

# 583
Aurora ще видя тази добавка това е нещо ново за мен.
В наличност имах милгама -N , но бързо свърши. Не знам какво толкова помага според рекламата която гледах помагала за възстановяване на нервната система. Нещо подобно беше. Плюс съдържанието на б-12. А, аз доколкото си спомням въпросния витамин при мен беше малко под нормата. Колкото до стреса да не, е приятно но, и не търпя дълго. Бързо режа и зачертавам дадения човек след това ако ще да се моли няма връщане назад.
За мен е по- важно да запася себе си.

# 584
  • София
Ами, аз писах, че ендокринолозите изобщо не се впечатляват на високите мои, даже не ми ги и искат, последният път ги пуснах защото не ги плащах.

И аз по същата причина ги пуснах и се вкарах във филми, хаха. В началото на уточняването на Базеда ми ги искаха и бяха в норма.

Общи условия

Активация на акаунт