Базедова болест - Тема 9

• 19 056
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за информацията Мереленда.
Ще видя кое ще взема стига да успея да намеря нещо. В последно време някои неща трудно се намират щом за един Вигантол обиколих 4- аптеки с триста зора го открих. Отделно пия и Милгама-Н.
Има някакъв ефект върши ми работа засега. И трептенето по намалява.
Основен проблем ми е Колита,но и това ще се оправи. Друго да допълнят едното и личния лекар ми препоръчаха да мина на невролог ако продължават проблемите с трептенето. Засега само обмислям. Това е, което имам да споделя с вас поздрави!

# 76
Нямаше внос на Вигантол, затова трудно си намерил. И аз не успях да купя.
Преди два месеца беше зачезнал и Тирозола. А скоро и едни други хапчета, които купувам.

# 77
На мен Мастикс-дъвката от аптеката ми помага за стомаха, но при червата не съм забелязала нещо по-различно.

# 78
Като се забърка в доза за гълтане, не само за дъвчене и ако има чревно раздразнение някакво, ще се усети действа, или не.
Аз като правих бъркоча бях с обострен гастрит. Червата уж бяха добре.

# 79
Здравейте! Преди 5 месеца родих и от 2 месеца започна обилен косопад (понякога и на кичури). Предполагах, че е възможно да е от раждането, но все пак реших да отида на дерматолог. Той ми даде направление за ендокринолог, който пък искаше да направя тсх. Резултатът беше 0,003 от референтни стойности - 0.38-5.33. Започна да ми задава въпроси свързани с това дали имам прескачане на сърцето (от няколко седмици имам), дали ми треперят ръцете (сложи ми лист) и видя че имам леко треперене и т.н. искаше да изследваме още един хромон -т4. резултатът беше завишени стойности  - 19.94 от 7.86 до 14.41. каза ми да пия хапчета, но аз кърмя и ще изчакам малко. Въпросът ми е дали мислите, че това може да е в следствие на хормоните от раждането и кърменето? За първи път се сблъсквам с такова нещо..

# 80
Здравейте! Преди 5 месеца родих и от 2 месеца започна обилен косопад (понякога и на кичури). Предполагах, че е възможно да е от раждането, но все пак реших да отида на дерматолог. Той ми даде направление за ендокринолог, който пък искаше да направя тсх. Резултатът беше 0,003 от референтни стойности - 0.38-5.33. Започна да ми задава въпроси свързани с това дали имам прескачане на сърцето (от няколко седмици имам), дали ми треперят ръцете (сложи ми лист) и видя че имам леко треперене и т.н. искаше да изследваме още един хромон -т4. резултатът беше завишени стойности  - 19.94 от 7.86 до 14.41. каза ми да пия хапчета, но аз кърмя и ще изчакам малко. Въпросът ми е дали мислите, че това може да е в следствие на хормоните от раждането и кърменето? За първи път се сблъсквам с такова нещо..

Пийте си лекарствата.

# 81
Въпросът ми е дали мислите, че това може да е в следствие на хормоните от раждането и кърменето? За първи път се сблъсквам с такова нещо..
Не е рядкост отключването на Базедова болест след раждане, или постпартален тиреоидит. Ако е първото - чакането не е желателно. Ако е второто, по-може да се изчака, но доктор преценява това на база изследвания. При вас и Т4 е повишен и може да се влоши с времето още повече.
Хубаво е да се пуснат едни ТСХ рецепторни антитела (ТРАК), за да се види дали се касае за Базедова болест.

# 82
Здравейте и от мен ще бъда кратък.
При мен нещата са вариращи с колита.
3-4 дена съм добре. След това айде пак отново започва с проблемите стомахът.
И ето какво забелязах след 3- ходения до тоалетната както ми беше топло изведнъш ми стана обратното студено а, краката лед отделно, че ми стана студено. Каква промяна само.  След като краката ми станаха ледени се започна и с лекото препикване. Не знам какво да кажа и преди ми се е, случвало подобно нещо но,мина време от тогава може би 10- 11 месеца. Явно дължа тези симптоми на жлезата. Това е което имам да споделя с вас. Общо взето понякога тази щитовидна ме изумява с тези неприятни симптоми.Отделно, че чувствах организма си някак по - бърз.

Здравей, прочетох поста ти и реших да ти кажа какво ми обясниха на мен лекарите , понеже имам подобен проблем на твоя.Тези кризи със по-усилена перисталтика на червата, редуването на топлина и втрисане, понякога горещи и изпотяващи се ръце и крака, понякога ледени, вариации на кръвното налягане - нагоре, надолу, понякога влошено общо състояние - все едно си в тежка хиперфунцкия, без реално да си ....Аз също имам и внезапно сърцебиене, прескачащ пулс, замайвания и тн...екстри.Става дума за така наречената "вегетативно-съдова дистония" - можеш да прочетеш в нета има доста информация за симптоматиката и....Много често хора с хипер функция на жлезата страдат от това състояние, то било съпътстващо заболяването.Щит.жлеза на много фино ниво действа на симпатиковата и парасимпатиковата нервна система и се получава проблем.За съжаление това състояние не се повлиява от лекарства.Аз засега се опитвам малко да смекча положението със билки - маточина, бял имел и глог - действат ми добре...Ина„е е ужасно неприятно.Само за протокола , аз съм със Хашимото с хипер функция от година и половина диагностицирана.От около година хормоните са ми в норма и приемам Пропицил 1 табл през 2 дни - водят ме в медикаментозна ремисия.Тези симптоми ги имам от лятото, а и предвид факта, че при мен има и пременопауза , положението става съвсем цветно.

# 83
Как мислите стремглаво ли се движат стойностите слес спирането на метизол.Преди 14 дни съм го спряла ,бременна съм.Първото е деня преди да го спра,после 9дни след спирането и после след още 4 дни

Как мислите колко трябва да са скочили фт3 и фт4 за да е опасно вече?Страх ме е да започна пропицил,защото има риск за детето,но не знам като започнат симптомите колко мога да издържа и дали може само с бетаблокер да се справя поне до 12та седмица,тоест още 6 седмици,защото може каза доктора бетаблокер

# 84
The_demon, ооо ЩЗ действа на симпатиковата нервна система и още как. Ускорен метаболизъм, който включва всичко - високо кръвно, учестен пулс, ускорена перисталтика, разтройство, колит, ....  И паник атаки предизвиква. Аз и през антидепресанти се наложи да мина, и успокоителни също, докато разбрах какво ми е. Дай боже на никого да не му се налага да минава през това.

# 85
Да, аз също от лятото ме връхлитат разни паник атаки(да не говорим, че съм и абсолютен хипохондрик), но все още се инатя и не искам да почвам антидепресанти... Опитвам се да си внушава, че и това ще мине, че е плод на фантазията ми само, пия разни билки и тн... но е доста трудно и направо не знам.... Преди не съм имала такива проблеми, но колкото изследванията ми са по-добри, толкова по-зле се чувствам аз...

# 86
Аз съм пила деанксид заради депресивини състояния Disappointed Relieved сега го свързвам с хипер функцията...

# 87
Възможно ли е хипер функцията на щитовидната жлеза да действа на промяната на настроенията и чести негативни мисли?

# 88
Възможно ли е хипер функцията на щитовидната жлеза да действа на промяната на настроенията и чести негативни мисли?

Ами мисля, че да... Предвид и факта, че повечето хора го имат този симптом... Също така е свързано и с нивата на допамин и серотонин....Може да опиташ с чай от жълт кантарион за известно време

# 89

Твърдо ДА!

Общи условия

Активация на акаунт