Животът ми е съсипан ...

• 9 844
  • 215
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Автораката уж много умна и начетена според преценките тук.
Но ми боде очите как все пише  НАЩЕ. Ако  става дума за родителите и - пише се нашите.
За мене темата е пързалка. Толкова пък да не се е задействал инстинкта на бременната...
В отчетните теми от 3ти месец колички купуват, тя се рее в мечти за кокаинов наркоман.
Нереално ми е.

# 151
Чакай. Ти на колко си години, че това ти е първата работа, а до сега все си била по квартири? Как ги плащаше?
на 29 съм, след като завърших започнах като стаж във фирмата заради университета, след това ми предложиха да остана ... и 4 години почти съм там ...
пиша НАЩЕ за по-разговорно ... както и пиша ЩО понякога ...
от 3 месец се задействат за колички, когато децата са желани и имат мъж до себе си ... знам, че ме съдите и за това, но се надявах да мога да направя аборт, първо, за да не съм в тежест на никого, второ, защото с това емоционално състояние не мога да гледам бебе ...
това за отлепването на матката, заради натоварване, ми го обясни АГ, щяла съм за направя спонтанен аборт ...
коЙто за мн.ч може редакторът на телефона да го е поправил ...
майка ми няма как да се махне от онази къща, няма си никого, няма къде да отиде, няма доходи, има здравословен проблем (не е сърце или диабет, но не е за пренебрегване)

# 152
Ти май четеш избирателно. Не съм написала да се махне НЯКЪДЕ, а дойде тук при теб, след като ѝ кажеш, че си бременна и имаш нужда от помощта ѝ. 
Има възможност да откаже, но ако се съгласи и двете само ще спечелите.

# 153
Темата е абсолютно реална. Всичко е логично.
1. Жена на 30-години може да е толкова незряла. Зрелостта идва с годините, да, но не поради простото им преминаване, а защото през тези години хората трупат опит в отношения, трудови навици, опит в комуникацията, преминаване през различни житейски ситуации. Това на нея и е първа работа. Очевидно няма и опит в отношенията, иначе щеше да и светне червена лампа при първото или второто унижение.
2. Очевидно досега някой я е издържал. Или семейство, или гадже, или и двете. Затова го чака и този. Как искате човек, който за първи път работи, да се вдигне и мотивира изведнъж да прави велики дела и да се справя сам с живота.
3. Работи за 1200лв. Да, това не са малко пари за един човек. Но за човек с финансова култура. Която, също, се игражда с опита и най-вече, когато не те чакат всеки ден пари на холовата маса или по дебитната карта.
4. Работи почасово и пише... Ами, какво чудно има? Романтична натура, вятърничева, не се занимава с материални неща, чака голямата любов. Дете съм убедена, че е искала основно заради амбициите и нападките на семейството и.

Нито едно от изброените не е нападка или обида. Просто моя анализ защо вярвам на историята.

Сега, по същество: Бившият ми приятел дава квартира в Пловдив на хубаво място. Сега прави ремонт, но няма да е дълго. Не знам за колко ще го дава, но няма да е много скъпо. Ако имате интерес, пишете ми на лично.

Също така, ако не се стекат обстоятелствата добре за Вас, мога да Ви помогна с дрехи, играчки и други необходими за Вас неща.

Мога да Ви съдействам и за намиране на работа в града. Там не гарантирам, защото имам приятели, с бизнес в нощния живот. Не би било удачно за родила скоро жена. Но, ако ножът опре до кокала, винаги мога да Ви съдействам поне за контакт.

Аз съм възпитана, че винаги има място за още едно дете или човек, който се нуждае от помощ. Въпросът е Вие са поискате тази помощ, но не да чакате този господин да Ви се обади. Вече и други дами предложиха да Ви помогнат.

Най-важното е да сте здрава и спокойна в момента. Всичко ще се нареди. След няколко години ще сте с прекрасно дете, най-вероятно и прекрасен мъж, защото сте млада и единственото, което Ви дели от щастие е Вашата занижена самооценка. Пари се изкарват.

Като съм се родила, 1996г., баща ми е работил сервитьор. Майка ми е била безработна. И двамата студенти, без никакъв житейски опит. Майка ми трудно ме е гледала. Признава ми, че ме е пращала при баба, защото първите две години е била толкова инфантилна, че ме е възприемала като нейна сестричка... Не е можела да приеме, че има дете. Отгледана съм. Има деца, пораснали и в много по-тежки условия. Вече сме 4 деца. Нещата се нареждат. И доброто, и лошото - за щастие или съжаление, идват заедно.

Успокойте се! Няма драма в цялата работа. Детето Ви ще има жива майка. Жив баща. Живи 4бр. баби и дядовци, леля. Да не мислите, че ние всички сме в идеални отношения по между си.

Започнете да мислите позитивно. Всичко лошо идва от негативни мисли в главата Ви.

# 154
издържали са ме докато уча ... никога гадже не ме е издържало, майка ми ми е казвала да не разчитам на мъж за пари ...
както казах, с бившия ми приятел (6 години и половина връзка, над 5 живеене заедно) аз поемах по-голяма част от домакинството като разходи, деляхме наем и сметки, аз пазарувах, готвех, чистех, бях се превърнала в перфектна домакиня ...
не работя почасово, имам таргет за седмицата, не пиша, а редактирам ... голяма любов не чакам, не вярвам в такива неща, не харесвам и сладки приказки, и престорена любезност ... опит в отношенията имам, осъзнавам какво се случва, но винаги очаквам промяна ... че човекът отсреща ще оцени какво съм направила за него ... обичам да се раздавам за хората, въпреки че не го ценят ...
а майка ми като дойде при мен ( то даже няма и такова при мен) как ще се справяме финансово, защото ще има и още разходи

# 155
Ами като за начало ще си наемете някое едностайно жилище и още докато си бременна майка ти може да започне някаква работа. И хигиенистка ако трябва ще започне. Ти няма да прекъсваш работа ако и тя ти помага.
Много мислиш, маеш се, ами ако това, ами ако еди кое си.
Разбери го: вече не си само ти. Ще ставаш майка - самотна. Онзи го отпиши, не му пука нито за теб, нито за детето. Колкото и да се прави на ранена душа.
Трябва да започнеш да действаш в интерес НА детето и то незабавно.

# 156
издържали са ме докато уча ... никога гадже не ме е издържало, майка ми ми е казвала да не разчитам на мъж за пари ...
както казах, с бившия ми приятел (6 години и половина връзка, над 5 живеене заедно) аз поемах по-голяма част от домакинството като разходи, деляхме наем и сметки, аз пазарувах, готвех, чистех, бях се превърнала в перфектна домакиня ...
не работя почасово, имам таргет за седмицата, не пиша, а редактирам ... голяма любов не чакам, не вярвам в такива неща, не харесвам и сладки приказки, и престорена любезност ... опит в отношенията имам, осъзнавам какво се случва, но винаги очаквам промяна ... че човекът отсреща ще оцени какво съм направила за него ... обичам да се раздавам за хората, въпреки че не го ценят ...
а майка ми като дойде при мен ( то даже няма и такова при мен) как ще се справяме финансово, защото ще има и още разходи

Аз не Ви нападам. Предлагам Ви помощ.
Вие сте права. В днешно време, обаче, когато завършите образованието си на 23,24,25г. и тръгнете да се борите на пазара на труда, наравно с хора - на Вашата възраст, но с 7 години трудов стаж, пък яко щете и направен сезонно/на половин работен ден/под формата на стаж, работодателите са безпощадни.

По същия начин се сформира и финансовата култура.

В отношенията Ви, според Вас не чакате принца на бял кон, но ако попитате 100 жени, кога биха се отказали окончателно от мъж, отговорите ще варират между тези: изневяра, физическо насилие, психическо насилие, емоционална незаинтересованост, материална неангажираност. Вие не сте имали сериозни отношения, не защото не сте искали, а защото сте занижили своята самооценка и така са се стекли обстоятелствата. Жени, които умишлено и уверено попадат в неангажиращи връзки са в друга категория: разведени, стабилни материално, самодостатъчни... или такива, които искат да се забавляват. Т.е всякакви други типове, но не и жени в детеродна възраст, които имат нужда от семейство.

Защо спорите с мен? Ние Ви предлагаме помощ.

Ако смятате, че Ви нападам, нека да играем нова игра: Здравейте, аз съм Тайра. Аз съм много романтична. Пиша поезия. Не чакам принца на бял кон, но прощавам до последно. Простила съм почти всичко на мъж досега. Най-вероятно ме е спасило това, че не съм забременяла. Тогава сигурно щях да крия, за да не ми натрият носа в къщи. После щях да кажа.
Аз бременна не съм. Имала съм паник атаки, заради други неща в живота ми, последствие от мои връзки... трудно поправими грешки. Но в един момент или се вдигаш, или потъваш още по-дълбоко.
Точно преди една година, имах паник атаки, умирах... поне такова беше усещането. Минавали са ми всякакви мисли. Рискувах. След месеци, се вдигнах. Безцелно. Напуснах цялата среда, която беше токсична. От тогава, не съм имала никога паник атака. Плакала съм, но в момента не мога да изпадна в истерия почти за нищо.

Вдигнете ли се веднъж, намерите ли мотивация в нещо, а за Вас сега именно - детето Ви... Вие ще се промените и Ви гарантирам, че след известно време ще сте щастлива жена.

От дъното, по-голямо дъно няма... Емоционално. Може само нагоре.

# 157
майка ми от много години е без работа, както казах има проблем ...
мен никой няма да ме остави да работя, като разберат, че съм бременна, лесно ще ме заменят като кадър ...
Вярно е , че мисля много, такава съм - overthinker ...
всичките неща за 100те жени, които сте изброили, съм ги преживяла в предишната си връзка ... може би търпя всичко, защото такъв пример съм имала от дете ... съжалявам, ако е прозвучало като спор, но днес изпадам вече 3 пъти, едва дишам и имам сърцебиене  ... и бебето милото съвсем се скри, почти плосък корем имам и цял ден не съм го усещала ...
вярно е това за самооценката, никога не съм била от тези жени, които могат да станат и да си тръгнат, искрено им се възхищавам ...

# 158
майка ми от много години е без работа, както казах има проблем ...
мен никой няма да ме остави да работя, като разберат, че съм бременна, лесно ще ме заменят като кадър ...
Вярно е , че мисля много, такава съм - overthinker ...
всичките неща за 100те жени, които сте изброили, съм ги преживяла в предишната си връзка ... може би търпя всичко, защото такъв пример съм имала от дете ... съжалявам, ако е прозвучало като спор, но днес изпадам вече 3 пъти, едва дишам и имам сърцебиене  ... и бебето милото съвсем се скри, почти плосък корем имам и цял ден не съм го усещала ...
вярно е това за самооценката, никога не съм била от тези жени, които могат да станат и да си тръгнат, искрено им се възхищавам ...

И аз. Аз без мъж не мога да стоя дълго. Напълно те разбирам. Тръгвам си, само за следващия клон. Но тези жени, едва ли от хубаво са станали такива. Сега е твоят момент да промениш нещо.
Промените в личния живот на хората, пък и историческите промени и революции, ако щеш, са станали не от добро, а от лошо.

# 159
аз след супер токсична връзка на какво се насадих ... ама който каквото си направи, може би с нещо съм го заслужила ...
аз не мога да сменям мъже така, трудно харесвам някой, имам и проблем с доверието, а на този както не му вярвах и изведнъж свалих всички стени, даже и приятелки ме обвиняваха, че съм много студена с него, накрая така хубаво се сгрях, че не е истина, но продължавам да вярвам в доброто в него, може би защото аз не бих му причинила нищо такова

# 160
1. Казваш на вашите
2.казваш на родителите му
Нямаш какво да губиш и при 1, и при 2, само може помощ да се появи.
3.намираш скромна квартира.
Сегашните ти доходи не са толкова лоши, щом работиш от вкъщи, вероятно ще можеш да го правиш и след като родиш. Първите месеци си е напълно възможно.
Нямаш какво да губиш и стига си го жалила боклука какво неудобство ще му създадеш. Време е да сложиш картите на масата, как и с колко пари ще помага. Това се обсъжда и при сериозните двойки, какво остава при вас, че и си седнала да му пестиш подробности и да се правиш над нещата.
И си избий романтичната представа за него от главата. Много умен, възпитан и способен, а ти бяга по тъча, почуква наляво-надясно и въобще едно голямо нищо като действия.
Ако той и родителите му не проявят интерес да помагат, НЕ записваш детето на негово име. Ако иска после да си дири правата. Има една година след раждането да го направи, после бай.

# 161
  • София
Авторке, ти не би причинила нищо лошо никому, но на себе си причиняваш. Не всички са като теб. Приеми, че има хора, които не преживяват така нещата и не им пука толкова. На себе си вредиш така, чакайки го да дойде при теб. Поставила ли си си поне срок, след който повече няма да чакаш нищо и ще приемеш, че не е сериозен човек?

И не, не заслужаваш лоши неща, няма такова нещо. И можеш да преживееш много хубави моменти в живота и любовта. Но докато не започнеш да отстояваш себе си, все така ще вървят нещата.

Последна редакция: ср, 27 ное 2019, 00:43 от *Elena*

# 162
Не те нападаме , искаме да те стреснем да прогледнеш.

# 163
  • Канада
Хората ти предложиха ръка за помощ. Свържи се с тях и действай смело.
Аз също вярвам, че всъшност ти се е случило много хубаво нещо.
С много  труд вярвам, че ще се справиш.

# 164
Не те нападаме , искаме да те стреснем да прогледнеш.
не мога да ви обясня, че аз нещата ги осъзнавам, но явно не мога да ги приема, не мога да приема, че би ми причинил наистина това след начина, по който се е държал с мен преди ...
за пореден път казвам, че щом шефката ми разбере, че съм бременна няма да ме остави да работя след като родя ... това, че работя от вкъщи, не значи че си клатя краката ... работя си съвсем нормално време ... даже има моменти, в които задължително трябва да съм онлайн, за да ми пращат новини, които не могат да се бавят кято другите неща ... не е толкова просто ...
не съм съсипала само моя живот, не виждам бъдеще и за бебето ... затова съм се надявала и да може да го махна, защото знам какво е да нямаш щастливо детство, знам какво е да те възпитават с бой, да гледаш насилие и над майка си ... да си имал мечти да направиш нещо, но родителите ти да ти казват да се простираш според чергата си и да те спират ... да не си чувал обичам те от тях, да не са показвали нежност и обич към теб, а и по между си ... излизаш емоционално подтиснат от такова семейство, винаги даващ любов, с надеждата да получиш такава, защото ти е липсвала през целия живот ... може би затова не ценя себе си, не съм била възпитана така. Баща ми е от хората, които обичат да казват на другите какво да правят, обича да командва, не зачита чуждо мнение, винаги мисли, че е прав ... аз не скланям глава и винаги съм му казвала като не е прав или че така наранява някои хора, а отговорът му е че "тези чувствени неща" не ги разбира ...
Как да искам това за бебето си? Знам какво ме очаква там ... някой каза, че съм искала бебето, защото съм била притискана от тях да имам семейство ... повярвайте ми, точно това пък е причината да искам да направя аборт, не искам да отрасне в такава среда

Общи условия

Активация на акаунт