за пореден път казвам, че щом шефката ми разбере, че съм бременна няма да ме остави да работя след като родя ... това, че работя от вкъщи, не значи че си клатя краката ... работя си съвсем нормално време ... даже има моменти, в които задължително трябва да съм онлайн, за да ми пращат новини, които не могат да се бавят кято другите неща ... не е толкова просто ...
не съм съсипала само моя живот, не виждам бъдеще и за бебето ... затова съм се надявала и да може да го махна, защото знам какво е да нямаш щастливо детство, знам какво е да те възпитават с бой, да гледаш насилие и над майка си ... да си имал мечти да направиш нещо, но родителите ти да ти казват да се простираш според чергата си и да те спират ... да не си чувал обичам те от тях, да не са показвали нежност и обич към теб, а и по между си ... излизаш емоционално подтиснат от такова семейство, винаги даващ любов, с надеждата да получиш такава, защото ти е липсвала през целия живот ... може би затова не ценя себе си, не съм била възпитана така. Баща ми е от хората, които обичат да казват на другите какво да правят, обича да командва, не зачита чуждо мнение, винаги мисли, че е прав ... аз не скланям глава и винаги съм му казвала като не е прав или че така наранява някои хора, а отговорът му е че "тези чувствени неща" не ги разбира ...
Как да искам това за бебето си? Знам какво ме очаква там ... някой каза, че съм искала бебето, защото съм била притискана от тях да имам семейство ... повярвайте ми, точно това пък е причината да искам да направя аборт, не искам да отрасне в такава среда
Точно това трябва да те мотивира! Отрицатлният пример. Да изградиш друго бъдеще за твоето дете. Няма да е лесно, със сигурност. Едно е факт - дете ще имаш. Майка си. От теб зависи как ще расте това дете за напред. С малко пари се гледа дете. Със самоубийство - не се ражда. Със стрес - не расте нормално. След 3,4 години ще усети дали мама и тати имат здрави отношения. Всичко усещат. Спомени няма, затова и са комолексите в хората и дефицитите. Всичко остава в съзнанието.
Твоето дете заслужава да се роди здраво. Твоето дете заслужава любяща майка. Твоето дете ще има баба и дядо в очите на твоите родители. Твоят баща може да е лош съпруг, но добър дядо. Има и такива случаи.
Твоето дете заслубава най-доброто.
Няма да помни дали е било с памперси от 20лв. или 40лв.
Твоето дете заслужава да види майка си щастлива и обичана жена. Да види добър модел на семейство. Не задължително с биологичните си родители заедно.
Твоето дете не се ражда с наследствено чувство за вина и малоценност. То заслужава... просто.