Отговори
# 180
здравейте, активна ли е тамата? в края на март месец се заразих с Ебщайн и направих гнойна нангина. на 40 съм. Не беше, като изключим факта че ме лекуваха с антибиотик, от които брутално се обринах. От април до юли съм направила около 5 пълни изследвания с антитела IGG  / IGM, чернодробни, ПКК, ДКК< суе, crp.  IGG- ок. 200 / Igm  - отрицателен. Всичко друго абсолютна норма - билирубини, асат, алат, ПКК,дкк - никакви отклонения. От притеснения и параноя стигнат до скенер в онколоията, който показа леко увеличени лифни възли на шията и толкова. Общо взето на нито един лекар не му се занимаваше с мен, за да ме лекува или насочи. Чувстах се сравнително добре през тези месеци, без оплаквания. Но от 20 дни, за по един два-дни през седмицата усещам как повишавам температура - 37,0-37,1, толкова, не мърда по-високо. След това 1 седмица съм Ок - 36,35 и после отново 37,0-37,1. Усеща, умората, започва да ме натиска главата и като я измеря, вече е 37,1. Нормално ли е 4 месеца сед боледуването сега пък да се появи тази ниска температура. Други оплавания нямам - нито се потя, нито ме тресе, нито отслабвам. Не напипвам възли по тялото си. Държа да отбележа, че поне 4 пъти ходих на хематолог с различните изследвания и съм преглеждана обстойно.

# 181
Правила ли сте си СУЕ? С тази температура някъде имате възпаление? Хормони на щитовидната жлеза?
Може да имате и нещо друго вирусно от херпесната група, проверете си ги и тях.
Да, може да имате отново такава температура. Аз, спра ли изопринозин-а, или даже като взимам само по едно на ден, има моменти, когато отново ми се подхваща Епщайна (при мен си е хроничен), и го хващам по стойностите на билирубините. И увеличавам изопринозин-а, докато отново влезна в норма и отново го намаля, но оставам да взимам всеки ден по 1. Уви, при мен (при всеки е индивидуално) се оказва, че не мога без него и ми казаха, като се чувствам така добре, да си го взимам. Иначе става зле постепенно.
С него поддържам положението.
Но при Вас, след като билирубините са Ви в норма, може да е и от друго възпалението.
Ако сте в София, потърсете д-р Петрова от БалканМед, работи с предварително записан час. Тя е гастроентеролог и разбира от Епщайн (писала е дипломна работа по него).

# 182
Да, Суе, Crp, асат, алат, билирубини, лдх- всичко е бетон. Имам хашимото от 15г, носител съм на херпес симплекс тип /генитален/, но скоро не съм имала рецидиви. 2 дни повишавам, след това 2 седмици нищо, и така от ок. месец, 4 месеца след преболедуването. И аз започнах пак с изопринозина. Благодаря за препоръката за лекар

# 183
Здравейте, с Хашимото съм. Чета, че може да е свързано с Епщайн бар. Какви изследвания да си направя, за да установят имам ли Епщайн бар?

# 184
Здравейте, бременна съм в 23г.с. Док ми назначи изследвания за Епщайн заради завишени околплодни води. Това са резултатите:

Според нея има реактивация на вируса. Предписа ми Валтрекс за 10 дни. Някой пил ли го е за Епщайн?
Преди да го приема пък, лекувам ешерихия коли в урина с антибиотик. Той няма ли да помогне на вируса да се активира още повече?

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 22:49 от bu2020

# 185
За Епщайн бар съвет не мога да дам.
Антибиотика за ешерихия коли си е важен. Надали ще повлияе на вируса, вземи и пробиотици след това.
Тези повишени околоплодни може и от гестационен диабет да са. Това също трябва да се провери.

# 186
Благодаря! Взимам пробиотик заедно с антибиотика. Правих ОГТТ и стойностите ми са гранични, док каза че рано съм го направила. Ама както и да е, друга тема. Simple Smile

# 187
Здравейте! Не бях чувала нищо за този вирус, докато не ме накараха да пусна изследване на вируса за сина ми, който е дете с алергии и непоносимости и това означава, че не може да приема никакви имуностимуланти като изопренозин и др подобни. Някой би ли могъл да ми разясни как трябва да се тълкуват тези изследвания? Едните потвърждават, че го е карал, но тези с Т-клетъчния имутитет нищо не ми говорят… Пуснах му много подробни кръвни изследвания и всичко е в норма в момента…

# 188
Изопринозин-а НЕ е стимулант на имунната система, а е ИМУНОМОДУЛАТОР. Прочетете внимателно листовката му, има онлайн листовките на всякаквите лекарства.
Той е единствен, за съжаление, за Епщайн.

# 189

Здравейте!
Какво трябва да означава този резултат?
Наскоро боледувах - имах положителен тест за КОВИД.  Всичко Мина, но ми се подуха лимфните възли на врата и колеги ми казаха да си пусна този тест.

# 190
Здравейте. От лятото насам ми се подуват лимфни възли периодично. Първо беше под мишницата, после изчезна. След месец-два отново се появи. Поддържам субфебрилна температура, на периоди от два-три месеца се чувствам много отпаднала, понякога нямам сили за ежедневни домакински работи, също и болка в ставите без подуване и зачервяване. Имам доста направени изследвания. Април месец ПКК, CRP, СУЕ, ана  скрининг. Само АНА скринингът и АНА 2. Fluoreszenz са високи. На лекарите това не им направи впечатление изобщо. През август бях в кариология за една нощ, защото имах прескачания на сърцето. Имам ги от дълги години, но в този ден бяха много силни. Приеха ме, направиха ми три листа изследвания, от D dimer до натрий в кръвта, също и снимка на бял дроб. Единствените завишени стойности са Билирубините. Снимката също казаха, че е чиста. Преди около една седмица отново бях в този период, през който се чувствам зле. Подуха ми се няколко лимфни възела под челюстта и в дясно на шията под ухото. Те са малки и болезнени. Първо бях при личният лекар, тя каза че след нова година ще пускаме изследвания за Епщайн бар. Изписа ми хомеопатични хапчета за лимфните възли. Не се сдържах и отидох при лекар уши нос гърло. Той напипа лимфните възли и каза че няма нищо нередно, дори не напипва лимфни възли, а слюнчени жлези. Да, ама аз съм хипохондрик и се следя редовно и познавам тялото си. Да, малки са, но ги има. Отново не се сдържах и си взех бързи тестове за Епщайн бар. Знам, че те показват IgM, тоест прясна инфекция, а при мен проблемът ако е Епщайн, то вече е хронифицирал. Направих поне 7 теста, които показват бледа втора черта. Сега въпросът ми е според вас, да се хванали за този гаден вирус и там да търся проблема или да не се занимавам, а да търся нещо по-страшно? Лекарите в болницата, както и личният лекар не обръщат внимание на този Билирубин, а на тест лентите за урина той също е завишен. От темата разбрах, че точно билирубин се търси при Епщайн бар. Понякога имам също светли изпражнения. Другият въпрос е защо IgM тестовете излизат положителни, като оплакванията са от може би една година? Живея в чужбина и тук нямаме лаборатории където да си пускаме изследвания сами, а по празниците е още по-невъзможно. Освен това, имам дъщеря на 5 годинки, която редовно прави инфекция на ушите, гърлото и от поне два месеца се оплаква от болки в краката. Естествено никой не търси проблем. Лекарите, при които съм била не гледат на нещата цялостно. Веднъж, когато се опитвах да обясня проблемите си на един лекар, който е общопрактикуващ, но на години и уж се води професор, той с много висок тон ми се скара, че не го интересува какво съм чувствала преди една година. Хора, на косъм съм да ме изкарат луда хипохондричка. Кажете ми вие, които сте се сблъскали с вируса Къде и Как да го търся.Извинявам се за дългият пост, но просто нещата са свързани и продължават дълго време.

# 191
Здравейте. Скоро направих консултация с вирусолог, д-р Цеков https://superdoc.bg/lekar/ilia-tsekov, точно заради Ебщайн, вируси, ваксини и някои оплаквания, които имам. Лично на мен ми допадна. Трябва да го потърся, когато имам оплакванията. Има и онлайн консултации. Дали с него, или с друг БГ лекар...потърсете още 1-2 мнения. Лично аз търся причина, когато не се чуствам добре, така че Ви разбирам. 
Като малка все бях с подути лимфни възели по тялото- зад ухото, на врата, на главата, в слабините...тогава ( преди над 30г) ни казваха, че така тялото реагира на възпаления. И наистина един се подуе, друг спадна и това с годините спря. Другите оплаквания, вкл. завишен билирубин могат да са от други неща. Светлите изпражнения също водят към черен дроб, жлъчка. Но за да сте уверена, това е моят съвет- консултация с БГ лекари.

# 192
Mnmn,
Субфебрилна температура, хронична умора, прескачания на сърцето, тревожност може да са симптоми на проблем със щитовидната. Аз бях с ужасна хронична умора и тревожност, когато открих, че имам Хашимото. (Понякога Хашимото е свързано с Епцайн бар)
Изследвани ли са хормоните на щитовидната TSH, ft3, ft4, Tat, Mat? И те трябва да са оптимални, не просто в норма, защото нормите са занижени.

# 193
Да, правени са ми изследвания на щитовидна жлеза. TSH винаги е бил 1.20. Другите не ги помня с точност, но и те са оптимални. За Хашимото също съм пускала изследвания, нямам. В епикризата ми писаха, Паник атаки, тревожно разстройство и страхова невроза.

# 194
Имате ли студени крайници и чувствителност към студ?

Общи условия

Активация на акаунт