Отговори
# 195
Да, правени са ми изследвания на щитовидна жлеза. TSH винаги е бил 1.20. Другите не ги помня с точност, но и те са оптимални. За Хашимото също съм пускала изследвания, нямам. В епикризата ми писаха, Паник атаки, тревожно разстройство и страхова невроза.
И тук тези ги лепят на всеки посетил психиатър. На каква възраст сте? Може да сте пред менопауза.

# 196
Не съм около менопауза, на 28 съм, но съм с ПКЯ и много разбъркани хормони, всякакви.

# 197
ПКЯ почти винаги върви с инсулинова резистентност. Глюкоза, инсулин, гликиран хемоглобин как са? Обременяване с глюкоза правено ли е? Понякога всичко е супер на гладно, но като хапне въглехидрат човек и ужас...
А паник атаки лесно се отключват при голямо или рязко падане на кръвната захар, което се случва понякога при ИР.
Аз бих изследвала и витамини: д за хормоните е важно да е към горна граница, също желязо, феритн, б12, фолиева.
По темата за Епцайн бар. Изследването, което показва реактивация на вируса е Ранен EPV антиген. Така пише Изабела Уенц в книгата си за надбъбречните жлези. Къде се прави това обаче?

# 198
Здравейте, от няколко месеца имам ужасен дискомфорт в гърлото, свързан със сухота, придърпвания и т.н. На задната стена на гърлото ми се появи една издутина, която нито едно УНГ не може да каже какво е- посетила съм 5 различни. Ходих на гастроскопия, да проверят рефлукс, скенер, за да се отхвърли синдром на Форестие. След прекаран Грип преди две седмици, ми излезе херпес, с което успоредно ми се възпали лимф под челюстта, напипвах го тяърд и болезнен и беше около няколко см.
На ехографски преглед на шия установиха, че имам много увеличени възли по шията. Реших да пусна на своя глава Igg в Синево, излезе ми резултат 2360. Предвид тази стойност реших да повторя изследванията в Рамус , Igg -52,46, Igm- 0,10 Референтна стойност и за двете 1
Асат и Алат също са завишени.
При каква стойност на Igg е необходима консултация с инфекционист/вирусолог?

# 199
  • София
Преди 2 дни имах консултация с доктор Цеков-вирусолог, говорихме за Ебщайн и моята симптоматика. Това, което каза е, че Igg не е изобщо показател за активен вирус. Високите стойности показват минала среща с вируса, те остават над горна граница цял живот. Показател е IgM за вирусна активност в момента.

# 200
И на мен така ми каза.

# 201
здравейте, активна ли е тамата? в края на март месец се заразих с Ебщайн и направих гнойна нангина. на 40 съм. Не беше, като изключим факта че ме лекуваха с антибиотик, от които брутално се обринах. От април до юли съм направила около 5 пълни изследвания с антитела IGG  / IGM, чернодробни, ПКК, ДКК< суе, crp.  IGG- ок. 200 / Igm  - отрицателен. Всичко друго абсолютна норма - билирубини, асат, алат, ПКК,дкк - никакви отклонения. От притеснения и параноя стигнат до скенер в онколоията, който показа леко увеличени лифни възли на шията и толкова. Общо взето на нито един лекар не му се занимаваше с мен, за да ме лекува или насочи. Чувстах се сравнително добре през тези месеци, без оплаквания. Но от 20 дни, за по един два-дни през седмицата усещам как повишавам температура - 37,0-37,1, толкова, не мърда по-високо. След това 1 седмица съм Ок - 36,35 и после отново 37,0-37,1. Усеща, умората, започва да ме натиска главата и като я измеря, вече е 37,1. Нормално ли е 4 месеца сед боледуването сега пък да се появи тази ниска температура. Други оплавания нямам - нито се потя, нито ме тресе, нито отслабвам. Не напипвам възли по тялото си. Държа да отбележа, че поне 4 пъти ходих на хематолог с различните изследвания и съм преглеждана обстойно.

Включвам се късно, не бях поглеждала темата и не съм отговаряла на известия-да, така се случва. Има моменти, в които ще бъде добре, но ще има и такива. Лошото е, че без да искаме влизаме в един хипохондричен филм и всичко ни плаши, това влияе на качеството на живот!
Често не ни разбират, не ни вярват дори близки хора...Не се отчайвайте, ще разреди симптоматиката, но тези които сме се заразили на по-късен етап е така.

# 202
След като Асат и Алат са завишени, взимайте веднага мерки за това. Семе бял трън е най-доброто, което чисти, но по-дълго време. Пия го редовно. Има го на капсули
И билирубина следете постоянно, холестерол профил също. 2 пъти годишно пълни изследвания за всичко, от типа на Кръвните пакети Макс.
Епщайн Бар за съжаление си го носим цял живот.
Това за високите го казват всички, обаче... като причините си ги имаме. Взимайте мерки. Клъвни изследвания и при най-малката разлика, взимайте мерки, било с билки, витамини, минерали, аминокиселини, фолиева киселина... Сами си бъдете най-вече лекари, Вие най-добре си усещате какви са Ви болежките. Консултирайте се и преценявайте кое е за Вас и кое - не.
Ако чаках само на лекари, без да чета и да пробвам върху себе си, същото правя и за мъжа ми, досега да сме по няколко пъти взели пътя за другия свят.

Да, появяват се отново и отново, упорита работа е. Аз вече без иопринозин по 1 на ден, а ако започне да се проявява повече симптоматика, веднага кръвни и имам ли увеличен билирубин и чернодробните - веднага увеличавам. Личната си ме знае. При мен много дълго беше, докато ми включат като диагноза ХРОНИЧЕН ЕПЩАЙН БАР.
При спирането на месечния ни женски кошмар, за мен беше кошмар и мечтаех да спира, колкото може по-рано и - тогава отново ми се изостри Епщайна. И няколко схеми с изопринозин-а пробвах, както ми казваха и спра ли го, само след 1-2 месеца най-много и пак започваше. Тогава започнах най-накрая проба-грешка с изопринозин-а и така стигнах, когато ми отмине, да карам по 1 сутрин и 1 вечер и след няколко седмици вече по 1 само на ден взимах и до сега съм така.
Питах си и личната и някои други, които си ме знаят доктори и ми казаха, като така го държа във норма и се чувствам добре, да си го пия.

# 203
Здравейте, утре ще правя тест на бокална лигавица в Александровска. Защото и двете стойности на EBV са гранични, според докторката.
Освен това чакам и резултат от изследване за токсоплазмоза, която също имам установена преди години, но досега беше латентна.

Какви са симптомите на повишените стойности на EBV, при доказан такъв? Умора, субфебрилна температура, какво още?

Някой открил ли е дали промяна в храненето оказва влияние?
Какви витамини и добавки пиете освен изопринозин?

# 204
  • София
Здравейте събратя страдалци по съдба! Някой знае ли цената в Александровска за изследването на ЕБВ от букална лигавица? Пакета ЕБВ в Иван Рилски ми излезе положителен, пращат ме за букална. Предполагам трябва да е на гладно, забравих да питам.
Ето резултата ми от Иван Рилски, с гранични и положителни стойности:

Ако намеря облекчение, светът ще ми просветне, последните 10 тодини са ад. Благодарение на темата, постовете на хадзапи и другите потребители, книгата на Антъни и много четене смятам, че открих нещото живеещо в мен и правещо ме нечовек с времето.

Допълвам си поста с инфо от днес по въпросите ми горе. Цената на теста EBV от бук.лигавица е 90лв.към днешна дата. Изискването е в рамките на поне 30 минути преди теста да не се пие вода, храна, дъвка и т.н.
Дано е полезно на някой.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 09:52 от Bom-Bi-Bom

# 205
Бих искала и аз да си направя изследвания за Епщайн. От буквална лигавица ли е най-точно или трябва и пакета в Иван Рилски да имам. Трябва ли лекар да ме насочи за тези изследвания? Кой лекар?
Имам Хашимото. От години имам и едни моменти на хронична умора, които се явяват след продължително недоспиване или боледуване. Прекарах и ужасен херпес зостер преди 3 години, искаха в болница да ме вкарват. Дали не трябва и за други вируси да се изследвам. ПКК, чернодробни, билирубин, всичко от пакет тип макс ми е ок. Пия желязо и Д.

# 206
Бих искала и аз да си направя изследвания за Епщайн. От буквална лигавица ли е най-точно или трябва и пакета в Иван Рилски да имам. Трябва ли лекар да ме насочи за тези изследвания? Кой лекар?
Имам Хашимото. От години имам и едни моменти на хронична умора, които се явяват след продължително недоспиване или боледуване. Прекарах и ужасен херпес зостер преди 3 години, искаха в болница да ме вкарват. Дали не трябва и за други вируси да се изследвам. ПКК, чернодробни, билирубин, всичко от пакет тип макс ми е ок. Пия желязо и Д.

Вижте се за херпес зостер и хермес симплекс, след като сте имали зостер преди години, да не е от него. Вирусология, може и сама да си го пуснете в лаборатория. Вижте да приемате и основната аминокиселина - Ел глутатион.
Ако изпитвате умора, има и едно изследване за хронична умора, ама не му помня името. Правихме го на мъжа ми в лабораторията по Вирусология към Института по Паразитни болести, но не основния при парка "Заимов", а се намира в "Банишора", близо до затвора (вижте повече за точно място на карта).

Bom-Bi-Bom, защо ще си давате парите и за букална лигавица. Честно казано, според мен това изследване е напълно излишно. Ясно си показва изслевдането, че имате доста положително. Имате ли проблеми с гърлото - трудно преглъщане, дразнене, изпитвате ли умора, имате ли и леко главоболие, температура?
По-добре отидете на специалист директно, в Александровска болница има много добри лекари - хематолози, там също разбират от Епщайн бар. Но си направете кръвни - най-добре пълния пакет Макс на Цибалаб - в него си влизат всичките хемоглобини, чернодробни, билирубини и... Хематолозите в Медицинския център си работят по каса, можете и платено. Или отидете при д-р Петрова в "Балканмед" (както много пъти вече писах тя ми помогна много).
Вижте си и фолиевата киселина. В 12 метилкобаламин или цианокобаламин, също можете да взимате.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 16:19 от хадзапи

# 207
  • София
Хадзапи, благодаря за препоръките. Всъщност аз правих консултация в Иван Рилски. Професора ми назначи изследванията. След като излязоха ме прати за бук.лигавица.
Основния ми проблем е в трахеята, смятам че организма е успял да изолира вируса там, билирубините са ми в норма, другите кръвни също. Освен много силната болка там, основния ми проблем е силно дразнене/ гъделичкане /в трахеята ниско/, което води до кашлица. Организма ми се опитва да я изстръгне и изхвърли сякаш чрез кашлицата, кашлянето е дълбоко гърлено. Това е и основния ми проблем, защото в най-интензивните периоди пристъпите са през 15 минути, понякога и повръщам след толкова спазми, сълзи потичат, зачервяв се лицето, очите, ад е. Засичала съм 2 години нон стоп кашляне, после се отказах дах следя. На другите симптоми не обръщам толкова внимание колкото на кашлицата, но си ги имам - спорадични ниски температури 37-37,3, хронична умора нон стоп, странни обриви, косопад, често главоболие, аритмии, синузит отключих. Обиколила съм ендокринолози, УНГ, беледробни, гастроентеролози, алерголози. От всички по няколоко различни специалисти. Всеки дава торбата с лекарства за алергия /нищо че нямам/, за рефлукс /също нямам/, антибиотици за коки и още и още. Витамините ми бяха на дъното, но ги овладях, косопада спря, повъзстанових се. Б12 и Д  също взимам, магнезий и желязо от време на време.
Сега остава да ми даде терапия професора и да се наместя каква схема ще ми помага. Също смятам да направя режима на Антъни, много отговори намерих в книгите му.
Лекарите ми загубиха много време, много пъти съм се отчайвала да продължавам да търся, но все пак не се отказах.
PS: следя се в хематологиите, че съм с анемия. От миналата седмица там имам билирубините, АСАТ и АЛАТ в норма, хемоглобина в норма като за мен. Щитовидните също са ми оптимални, нямам антитела за хашимото. Всичко ме е ок, без гърлото...
PS2: излязоха ми резултатите от бук.лигавица, но не съм сигурна дали са пълни.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 18:12 от Bom-Bi-Bom

# 208
Букална лигавица се изследва в Александровска. Честно казано, и аз не разбирам каква е разликата  между пълния пакет кръвни в Св. Иван Рислки и букалната лигавица. И мен ме пратиха на такова, защото кръвните не показвали съвсем еднозначно. Пих Валтрекс за кратко и после дълго Л-Лизин.
Имах изписан Биобран, но не го пих, защото след първото получих някаква алергия и така и после не пробвах пак.
Мисля, че се стабилизирах в някаква степен. Имах и субфебрилни т, но не знам те дали бяха от ебв, или от нещо друго. Имах и много стрес в онзи период.

Бом, кажи какво ще правиш от Антъни? Мен ми е пълен шарлатанин този, но пък знае ли човек. Отворена съм да науча нещо ново и полезно.
Това, което описваш, най-много прилича на рефлукс. Надявам се са го отхвърлили с гастроскопия и изследване с бариева каша.

# 209
Благодаря на всички за отговорите!
Хадзапи, имаш ли идея кой точно изследвания да пусна за херпес зостер и хермес симплекс? И за ЕБВ?
И за Хашимотото да питам, щитовидните не са ми оптимални,
TSH ( Тиреотропен Хормон ) 2.970 mU/l   0.270 - 4.200
FT 4 ( свободен Т4 ) 17.87 pmol/l   11.50 - 22.70
FT 3 ( свободен Т3 ) 4.24 pmol/l   2.80 - 7.10
Помня, че беше споменавала, че приемаш хомон. Май и в моя случай ще трябва хормон, за да си повдигна малко имунитета.
Сега погледнах билирубините, директния е малко висок. Това ли имаш предвид, че става висок при активация?
Билирубин - общ ( Total Bilirubin ) 13.41 mkmol/l 3.40 - 21.00
Билирубин - директен ( Direct Bilirubin ) 5.53 mkmol/l До 5.10

bom bi bom,
Ти коя книга на Антъни следваш, тази за щитовидната ли?
Доволна ли си от професора, които ти е назначил изследванията и кой е той?

Дъждец,
А аз се чудя дали направо в Александровска да ида, щом това е най-точното?
Много питам, но се налага да се самолекувам, чета образовам се и така.

Общи условия

Активация на акаунт