Отговори
# 210

steli4ka s, ами аз си правих всичките навремето, каквито имаше за двата вида херпес и не мога да Ви кажа по-конкретно.

Bom-Bi-Bom, а защо не отидете на УНГ, аз за рефлукс, колкото и да Ви бъде учудващо - и за мъжа ми също, се следим при УНГ, доцент Александър Райнов, кабинет си има в болница "Зора" при него си ходим от години. Записване на час става онлайн през сайт, но е основно платено. За по каса има по-малко.
Той ми откри рефлукс, точно като Вас, с 2-3 години кашлица и от нищо не спираше. Оказа си се, че е рефлукс. Той си има уред, с който вижда гърлото много надълбоко. И вече за това - само при него.
Доц. Райнов е много добър диагностик в своята област.

# 211
  • София
Дъждец, още я чета книгата, но набелязах 3-6-9. Аз му игнорирам духовните истории, чета предложените методи и историите на хора.

Stelichka, тази е книгата, последно прерабиотено издание, от Сиела я взех преди няколко седмици.
.
Хадзапи, много УНГ обиколих, много гастро, с камери са ме гледали. УНГ ме лекуват с антибиотици, от тях още по-зле става. Ендото ве гледа с камера при гастроскопия, изключи хеликобактер, лигавица перфектна, отделно аз съм взимала за хеликото билкови неща без ефект (мислех, че имам защото с кръвни съм ту +, ту -, от 10 фецеса нито един положителен, бях се побъркала). Ендото категорично отрече хеликобактер. Рефлукс също изключи след огледа. Преди това от 5 ендота, 5 различни инхибитора за протонна помпа, без никакво действиу върху състоянието. Аз усещам, че не е рефлукс, нямам парене. Повръщането не е от стомаха дори след хранене, а нещо като бистър секрет. Казвам ви побърка ме това нещо, там е, човърка ме, но години не мога да установя какво е. Сега ЕБВ е положетелен, а имам и другите типични симтоми като темп., главобол по особен начин, чувство че съм под вода, липса на сила. Вярвам, че го открих причинителя. А, забравих да допълня как се появи, картината в началото беше различна. Бях тийн, боледувах от грип според лекарите тогава, тежък грип, наду ми се лимф при главата, около слепоочието беше(мисля че съм изкарала мононуклеоза). След това много, много рядко след грип 5-6 дена, когато се чувствах вече възстановена, тази кашлица се отключваше за по 10 дни и изчезваше. По-късно около 30те, се отпуши това нещо и не ме оставя на мира вече 10 години. Та свързано е с имунитет, който се снижава при боледуване, докато не го дакарах до хронично състояние. При всеки е индивидуално, четох, че вируса обича да се загнездва в черен дроб, за това АСАТ и АЛАТ се повишават, но може имунитета да го изолира другаде. Абе четене му е майката и това е и самонаблюдение. Антъни твърди, че на лекарите им трябват още години за да направят връзката научно.
Професора е Кюркчиев, от консултацията съм доволна. Още в началото на разказа ми ме пита дали съм проверявала Бар. "За това съм дошла при Вас, да го проверим" му отговорих 🙂

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 20:42 от Bom-Bi-Bom

# 212
Единствено първата книга на Антъни ми помогна/същата от поста на Bom-bi-Bom/, но там споделят че качеството на храните се променя с времето.
Затова е нужно всеки да си усеща организма, да не пренебрегва сигналите на тялото си след хранене.
Аз се поддържам с витамини и лекарствата-хранителни добавки, които ми бяха изписани от лекар за черен дроб.
Включват Лецитин.
Разбира се, че всички неща за вируси които си ги знаем - помагат. Това са джинджифил, куркума, лимон, чай, чесън, витамин Д, витамин С и т.н. Антъни препоръчва да се вземат поне два вида плод на ден. Плодове и салати, без много мазнини, но не и изцяло да се изхвърлят мазнините щото без тях не може. Оцет по малко също се препоръчва в салати. Жабуркане със сол за гърло помага.
Този вирус бил с доста сложна конструкция и навярно само изкуствен интелект може да достигне до някакви изводи.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 06:56 от minavash

# 213
По колко витамин C взимате дневно. Има разни протоколи с високи дози, разни хора дори венезно си го правят. Бих искала да опитам един курс с високи дози витамин С.

# 214
Моят рефлукс се видя на гастроскопия и на снимки с бариева каша. Там те въртят на една платформа и снимат какво се връща от кашата.
Бом, отивай на букална лигавица и после сподели какво изписва Кюркчиев. Аз бях при Тодорова.

На Антъни съм чела 2-3 книги преди време, но са ми много голям бъркоч и имам съпротива да ги приема. Всичко храни вирусите и най-добре да сме вегани, което за мен са пълни простотии и в разрез с метаболитната теория. Обаче някакви пречиствания от време на време мисля ,че са полезни, но нямам воля.

# 215
  • София
Дъждец, аз съм месоядно, та ще си подбера някои неща и ще ги правя, няма да ставам веган.
Излезе ми резултата от лигавицата, ще звъня на професора в понеделник. Ето го резултата, пуснах и за херпесен вирус. Май е много положетелен, но защо няма референтни? Явно е на има и няма:

Аз взимам вит.С, чат пат по 500 или по 1000 мг. Зависи дали хвана от обикновения или ефервесцентната таблетка. Не съм постоянна.

# 216
А колко е цената за двата херпесни вируса? Необходимо ли е предварително записване, за да се изследваш?

# 217
  • София
Steli4ka, и херпесните са 90 лв.общо за HHV-6 и HHV-7, от слюнка.
Не е необходимо предварително записване, но трябва да знаеш какво искаш точно. Аз знаех за тези херпесни по друга линия на историята ми, ама и това е дълга история, та ги пуснах, че не ги бях проверявала. Професора не ми ги е казвал. Ако не си ходила в Александровска е добре някой да ти обясни къде е лабораторията или на място да питаш докато се луташ там.

# 218

Bom-Bi-Bom, точно този Вирус се отключва около 30-те и ако го вкарате в ремисия, то и след като отминат месечните, вече около 50-те години - също се обажда. На мен така ми се обади (но при 30-те години ми се отключи вследствие ваксина за тетанус, и още съжалявам, че тогава я допуснах да ми се направи, но, уви, станалото вече няма как да се върне назад) и сега, след 50 - вече съм на 54, пак минаха около 2 години, докато се съвзема и си направя сама с проба-грешка кое какво да взимам (и много четене).  И нямам как без изопринозин-а, по 1 на ден всеки ден взимам, иначе ми се повишават билирубините много бързо и ми се появяват симтомите за Епщайна.
Него го има в организмите на всички тихо-кротко си стои, но и аз смятам, че от настинки, грипове, хреми, - тихо се прекарва, когато сме малки, а тогава много малко лекари обръщат внимание, че е Бар, а не само обикновени настинки, и впоследствие се отключва, когато вече сме доста пораснали и става хроничен.
Дано влезете в норма и да се оправите.
Не се отказвайте да търсите, накрая винаги ще откриете това, което е точно за Вас.

# 219
... впоследствие се отключва, когато вече сме доста пораснали и става хроничен.

Аз хич не съм запозната с този вирус, но той, ако стане хроничен (буквално), не е ли почти винаги с летален изход? Поне това съм чела в няколко статии.
Иначе, да, всички сме го карали - при мен също излезе минала инфекция, като се тествах.
Вие в какви ситуации се изследвате, за да видите дали имате и настояща инфекция с EBV?

# 220
Аз обмислям да се изследвам заради Хашимото. Много информация има за връзката му със щитовидната.
Други хора знам че го изследват, заради подути лимфни възли, постоянна температура, хронични инфекции.

# 221
  • София
Аз не съм, чела за летален изход (пази Боже), Антъни твърди че е овладяем вируса, стига да се спазват определени правила, най-вече да не се захранва с не храни ( яйцата на първо място).
Хадзапи, с щитовидната има връзка, казва той. На мен ми се появиха възли там. Антъни твърди, че отпадъчния материал от вируса, организма се опитва да капсулова в кистички и възли по органите. Един вид изолация, за пазене на организма. Щитовидната е много, много чувствителен орган. Много има писано, трябва четене.

# 222
Но за активна инфекция ли говорите, като казвате, че искате да се изследвате? Това не ми е ясно. Simple Smile Понеже показателят за минала инфекция при всички хора излиза завишен, но този за активна при мен си беше в норма. Това какво означава? Необходима ли е терапия?

# 223
  • София
Аз се изследвах при наличие на някои основни симптоми, като да, изследването е по специфично. В него се изследват както антитела за минала инфекция за настояща и за хронична вече ( май има и щамове). Онези символи след IgG и IgM ( EA, EBNA, VCA) значат това. В лабораториите не правят хроничните, те са само в специализираните такива. Опростено се изразявам, но и аз не им разбирам много.

Чух се с професора, каза че от тук нататък трябва да продължа с инфекционист за терапия, защото бук.лигавица е положителна. Той е имунолог ( мислех, че той ще ми даде терапията и за това отидох там. Леко съм разочарована, но явно съм се заблудила)

# 224
Кое изследване е За хроничен ебщайн?

Общи условия

Активация на акаунт