Отговори
# 225
  • София
Аз няма как да кажа точно кое е, защото и аз не знам, предполагам, че е IgM някой от видовете. Отидох на лекар и той написа на лист, който се оставя в лабораторията на болницата/клиниката. Ако ви интересуво конкретна лаборатория, най добре питате, но се съмнавам да ви разберат. Те и лекарите други специалности не са чуволи за хронично състояние, като хематоложката ми. Само и' загатнах и тя каза: или го има еднократно или го няма, кокво е това хронично 😆

# 226
Аз се изследвах при наличие на някои основни симптоми, като да, изследването е по специфично. В него се изследват както антитела за минала инфекция за настояща и за хронична вече ( май има и щамове). Онези символи след IgG и IgM ( EA, EBNA, VCA) значат това. В лабораториите не правят хроничните, те са само в специализираните такива. Опростено се изразявам, но и аз не им разбирам много.

Много благодаря за отговора! Мен точно тези специфики ме интересуват, за да съм сигурна, че правя всичко правилно.
Тествала съм пълния пакет за EBV преди около 2 г., в "Цибалаб". Включително - Имуноблот-ите.
Всичко излезе в норми, освен, разбира се, показателят за минала инфекция.
Затова се чудя, има ли смисъл да се тествам отново и дали, ако показателят за активна инфекция, е бил в норма, може въобще да говорим за хронична такава?
Много ми е объркано с този вирус, а се интересувам от доста време насам. Laughing

# 227
  • София
И на мен ми е объркано с тези изследвания, за това мога да посъветвам ако имате някакви симптоми директно да се пусне букалната лигавица в Александровска, и вече ако излезе положителен теста да се насочи човек към инфекционист за консултация.
Не мога да кажа дали IgM от лаборатория е същото като видовете IgM в Иван Рилски или Александровска.

# 228
Да, Епщайна удря щитовидната. Аз съм с Хашимото и пия хормон за това.
Хроничен има, просто докторите масово го игнорират и не им се иска да се споменава за хроничен Епщайн.
то него го има по принцип във всички ни този вирус, но активизира ли се, става кофти, на приливи и отливи е. Просто масово на доктори вече не им се занимава, вече масово всичко е финанси... Остава си на нас сами да търсим, да се информираме и с проба-грешка, обикаляйки, да си съставим картина и да си напаснем какви билки, аминокиселини, минерали, витамини, пробиотици и други неща да взимаме за този немалък проблем.

Бомби Бом, много пъти вече казвах, кой лекар ми помогна, д-р Петрова от Балкан мед, тя писа и дипломна работа за Епщайн-бар, отидете при нея, тя ще Ви даде терапия. Тя е гастроентеролог. Но и доколкото зная, изопринозин-а и досега си остава единствения при Епщайн бар. Точно от д-р Петрова зная 4-5 начина на прием на този изопринозин,  но след всичко си стигнах до оптималното ми за мен лично, пак с проба-грешка.

Последна редакция: ср, 05 мар 2025, 23:15 от хадзапи

# 229
Кое изследване е За хроничен ебщайн?
В Св. Иван Рилски в лабораторията по имунология правят пълен пакет. Направете го там.
Иначе ebna, igg, igm, vca е на други места, но имунолозите много не ги признават. По принцип се смятало в че, че кръвните тестове не са много благонадеждни, но така и не разбрах защо все пак се правят и те, и букална лигавица.

Бом, моето лечение беше валтрекс за кратко,  после л лизин.
Много неприятно, че не се е заел.

# 230
  • София
Запазих при доц.Велев в 11ДКЦ, заради допълнителното здравно, най лесно ми е през СуперДок, а и проф.Кюркчиев го препоръча. Ще видим каква терапия ще даде, но както Дъждец казва, Кюркчиев също спомена че има терапии  с Валтрекс, с Л-Лизин и др.
Хадзапи, ще имам предвид и д-р Петрова.
Толкова ми е писнало от лекарската гилдия, че няма на къде вече. Това са толкова години ходене по мъките, докато стигна до тук, и то не заради лекар, ами заради многото четене. Мисля си, в бъдещето ще останат само в спешна помощ специалисти, всички останали няма да има смисъл от тях. Хирурзите ще ги заменят роботи, специалистите ще ги замени ChatGpt, лабораториите със свободен достъп, а ние хората ще можем сами да си поставяме диагнози от многото четене.

# 231
Bom-Bi-Bom, права сте. Вече срещнах информация как Чата ИИ е поставил диагноза на човек, който обикалял по доктори и от никъде - нищо. Накрая изложил всичките си изследвания в ИИ Чата и за няколко минути, имал диагноза... Която се и потвърдила след няколко дни.
Аз отдавна за мен и за мъжа ми първо правя изследвания и ако има нещо и не ми е познато, тогава тръгвам да обикалям да диагнози и разпитвам (това с разпитването на доста доктори хич не им допада, но нали за това са - да обясняват).
Момичета, пожелавам Ви да достигнете до лечение и да се оправите.

# 232
Излезе и нашият резултат от букална лигавица. Някой знае ли как се тълкува?
Ще звъня на имуноложката, но чакаме и други изследвания и ми се иска да знам.
Скрит текст:

Бомби, ти ходи ли при инфекционист?

# 233
  • София
Дъждец, ходих, вчера ми беше часът. Твоя резултат по висок и от моя, за терапия е този резултат. Аз съм 1,2 млн.копия, при тебе 1,8млн.
Сега ще дам обяснение при мен как продължават нещата. Доц.Велев ми каза, че границата за терапия е 7000-8000 копия/мл. Преценява се според индивидуалния човек дали да се започне или не, защото е вероятно организма да се справи сам. Всичко над 10 000 е за терапия, така че и ти си.
Доцента не ме сложи на изопринозин или друг имуномодулиращ, защото май видя в кръвните от Иван Рилски, че имам реактивация (високи IgM). В този случай не се започва веднага с имуномодулатор, защото може много да се объркат нещата. Изписа ми ударна доза за 5 дни Ацикровар таблетки. Целта е да се спре репликацията на вируса. Две седмици след края на Ацикловара трябва пак да пусна букална, на база на резултата се преценява за следващите стъпки.
 Това е общо взето, доктора ми допадна, огледа с ехограф вътрешни органи, гърло, слушалки, пипа лимфи. Работи предимно с деца, но преглежда ивъзрастни.
Сега от днес до неделя трябва да изпия 50 таблетки Ацикловар по схема.
Дъждец, ти имаше ли кръвни пускани?

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 12:46 от Bom-Bi-Bom

# 234
Много благодаря за отговора!
Какви кръвни? Пак за ЕБВ ли?
Много изследвания има пускани. Не е за мен.
Сега ще кача и кръвните за ЕБВ.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 18:07 от Дъждец

# 235
  • София
Дъждец, като при мен е работата. Човека е с реактивация. Записвайте се някъде. Велев го има в Супердок, 11ДКЦ ако сте в София.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 13:01 от Bom-Bi-Bom

# 236
Дъждец, къде са пускани тези изследвания? Simple Smile

# 237
Кръвното в имунологията на Св. Иван Рилски, а буквалната в имунологията на Александровска.

# 238
  • София
Трети ден съм на ацикловар, нямам никаква промяна в състоянието. Все така си кашлям чат-пат, боли ме гърлото чат-пат, главоболието си го имам, умората. Мислех, че веднага ще усетя разлика, но не би.

# 239
Аз от "Ацикловир"-а много бързо усетих ефект, но бях с Варицела, не с EBV.

Общи условия

Активация на акаунт