Отговори
# 240
Здравейте,

Предстои ми час при Имунолог. По телефона ми каза да си направя излседвания в Александровска, за да ги имам преди прегледа.Записала съм дословно:

" PCR от букална лигавица и кръвна плазма за наличие на Ebv Cmv, HHV6 ,HHV7 "

Някой правил ли е PCR от букална и серум скоро? Иска ми се да знам каква сума ще ми трябва горе-долу, но не мога съвсем да се ориентирам в ценоразписа им.

Благодаря!

# 241
  • София
При кого записахте час?
Последния ми тест за EBV от лигавица е от 29 април - 90лв. Серум там не съм правила.

# 242
Бомби, как върви при вас?
На нас доц. Тодорова изписа Валтрекс 3х1 за седмица, после за 1 месец 2х1. Три дни след спирането му трябва да повторим изследванията.

Последна редакция: сб, 03 май 2025, 13:34 от Дъждец

# 243
Имам час при д-р. Куртева. Минах при инфекционист и вирусолог. Предполагат,че оплакванията са  от Ебщайн и/или Цитомегаловирус, тъй като имам завишени IGG и на двете, но нищо особено не казаха, просто да си чакам да мине. Едната ми изписа Изопринозин за 20 дни. 4 месеца ми писна вече.

# 244
  • София
Didi, пожелавам скорошно разрешение на проблема. Де да беше и при мен 4 месеца ,ходя по лекари от 2020 по-интензивно.
Дъждец, при мен ситуацията е, че и аз не знам на къде да хващам вече. След терапията с Ацикловир/Валтрекс(и от двете пих) 5×2 за 7 дни, симптомите изчезнаха седмица след приключване. Бях добре 10 дни след което всичко започна отново - дразнене в гърлото, силните болки и гадната, изцеждаща ме кашлица. Общо 3 теста от букална лигавица, п.еди лечението, 12 дни след последното хапче( показателите бяха спаднали 3 пъти), последния тест почти месец след лечението с резултат не се изолира EBV. Обаче аз се мъча със сиптомите все така. Писах на доктора, но не ми отговаря, та не знам накъде да хващам, мисля го още.
Като ми мине рождения ден, смятам да изключа яйца, млечни и глутен, както препоръчва Антъни.

# 245
Съжалявам, Бомбом.
Надявам се да се намери решение и да се оправиш скоро.
Аз преди няколко дни видях една позната ,тя също има Хашимото като мен, даже й бяха махнали щитовидната жлеза и каза,че и тя е била като мен с такива грипоподобни оплаквания дълго време и дала сума ти и пари за изследвания и лекари.Твърди,че се е оправила с шуслерови соли,но трябвало да се пише на сайта, за да може консултант да даде точно предписание как да се вземат. Така се лекували цялото семейство. Мисля и това да пробвам 😀

# 246
Пуснахме новите изследвания 3 дни след спиране на хапчетата. Не знам защо така ми беше написала. Много скоро ми се струва. Копията на ебв са намалели от 1.8 млн на 32 000. Обаче преди е имало hhv6 в 7000копия и никакъв hhv7.
Сега има hhv7 37 000копия и никакъв hhv6.
На фона на толкова валтрекс защо са се увеличили Sad

Последна редакция: пт, 16 май 2025, 15:29 от Дъждец

# 247
  • София
Дъждец, 3 дни след 1седмица+ 1 месец терапия ли? При мен изследването трябваше да се пусне минимум 10 дни след последно хапче, но пък "лечението" ми беше супер кратко.

# 248
Да, терапията беше 1 месец и 1 седмица общо.
В понеделник ще звънна на лекарката и ще пиша какво е казала.
Предполагам, че при теб е било кратко заради Ацикл0вира. Той е доста по-силен.

# 249
Здравейте и от мен! Ще прикача снимки на вчерашните изследвания на сина ми, 20 годишен. Мисля, че има сериозен проблем! Реших да ги пуснем, защото постоянно беше с болки в гърлото, хрема и Т.
Бихте ли изказали мнение, търся насоки и за добър специалист в София. Трябва ли да пуснем и други показатели?
Благодаря!

# 250
  • София
Golden, изследването е в реф.граници, не мисля че е притеснително.
Няма пряка връзка за доказване на EBV, за който е темата, изследванията са други.
Редактирам се, видях че поста горе е редактиран също. Направете изследване за EBV от букална лигавица в Александровска, след което се вижте с имунолог от там или от Иван Рилски. За имунолозите в И.Рилски час се запазва през Супердок, но трябва да сте с абонамент, иначе час свободен няма шанс да видите.

# 251
Golden, изследването е в реф.граници, не мисля че е притеснително.
Няма пряка връзка за доказване на EBV, за който е темата, изследванията са други.
Редактирам се, видях че поста горе е редактиран също. Направете изследване за EBV от букална лигавица в Александровска, след което се вижте с имунолог от там или от Иван Рилски. За имунолозите в И.Рилски час се запазва през Супердок, но трябва да сте с абонамент, иначе час свободен няма шанс да видите.
Благодаря Simple Smile

# 252
Да не би да пие повечко алкохол? Според мен е добре да мине през гастро за ехограф на черния дроб. Също така е хубаво да спазва диета заради лошия холестерол. Повече зеленчуци, по-малко захар и олиа с пуфа. Аз бих направила и консултация с кардиолог да се видят на ехограф съдовете.
Също попълване на дефицитите на витамини.
За ЕБВ показва , че го е прекарал, но това нищо не значи.

# 253
Да не би да пие повечко алкохол? Според мен е добре да мине през гастро за ехограф на черния дроб. Също така е хубаво да спазва диета заради лошия холестерол. Повече зеленчуци, по-малко захар и олиа с пуфа. Аз бих направила и консултация с кардиолог да се видят на ехограф съдовете.
Също попълване на дефицитите на витамини.
За ЕБВ показва , че го е прекарал, но това нищо не значи.
Не, почти не консумира алкохол. Само по рождени дни. По принцип винаги е бил злояд, слаб е. Сега започна фитнес и гледа да си хапва, но пак под някакви режими. Сега беше спрял за около седмица вит. Д, за да покаже вярно, но по принцип го приема всеки ден. Записах часове за гастроентеролог и инфекционист. Предполагах, че нещо ще излезе, защото винаги изглежда отпаднал и изморен, болнав е /в смисъл откъм вируси - не го пропускат/, но чак толкова не мислех. Днес излезе и кортизол от слюнка трикратно - там всичко е наред.

# 254
  • София
АСАТ и ALAT се повишават след вирусни инфекции, особено COVID. Може би скоро е боледувал от грип. Проверето ги пак след  около месец.
Вит. D е поднормен, изследвайте без да го спирате за да се види с добавка какви нива държи.
Фолиева трябва да пие, най-сигурно да е метилирана форма за да усвоява.
Дъждец е писала за храненето и кои специалисти е добре да се посетят, дано попаднете на адекватни.

Общи условия

Активация на акаунт