Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 37 091
  • 765
  •   1
Отговори
# 270
Бенчита, късмет  Flowers Four Leaf Clover

# 271
Хриссс, след като си предприела да пиеш хормона, трябва мъничко да вдигнеш. 6,25 мисля, че ще ти е ок - това е четвъртинка на 25. Фт3 е добре, но още малко тр да вдигнеш фт4 и малко надолу тсх.

Пънк, доколкото помня ти каза, че нищо й няма на щж, само Хашимото. Наистина ти желая да не стигаш до "неизбежното", защото с този ти начин на мислене хипохондрията ще те смачка, а паник атаките не при ендокринолог, а при психиатър с тежки антидепресанти ще те прати. Няма ни най-малка нужда да ми вярваш. Просто аз и 90% от хората тук са го извървяли този път и знаят за какво говоря. Грешиш, ако смяташ, че някой цели да те обиди или нарани.👍

Бенчи, искаме бебе!🍾🌺

# 272
този ти начин на мислене хипохондрията ще те смачка, а паник атаките не при ендокринолог, а при психиатър с тежки антидепресанти ще те прати.

Ето пак... Не казвам, че някой има нещо лично към мен. Ама от къде пък видя хипохондрия?!?

# 273
Абе кога успяха да изтрият мнения от темата и най-вече защо? Като всичко си беше по темата....
Ама за холестерола писанията стоят... Аман вече.

Бенчита, стискам силно палци!

# 274
Ули, bongobongo , благодаря!

# 275
Здравейте, не знам дали сте запознати с промяната в състава на Еутирокса:https://-spam127-/novini/lyubopitno/vazhno-lekarstvoto-eutiroks-e-s-promenen-sastav. Откакто купувам новия Еутирокс започна да ми прескача сърцето и получавам сърцебиене. Имах и периоди на абсолютно безсъние. Резултатите от кардиограмата ми са нормални, но кардиолог ми предприса бетаблокер и магнезий. Мога ли да сменя Еутирокса с друго лекарство, заместител, по-близко до предишния му състав? Има ли смисъл да пия бетаблокер? При Вас случва ли се това? Доста съм объркана, help

# 276
Ми пробвай л тироксин

# 277
Аз пия Л-тироксин, но имам същите симптоми всеки път, когато си сменя дозата и свикна с нея, 2-3 седмици.

# 278
Моето вдигане на дозата съвпадна с промяната на Еутирокса. Около 2 седмици имах сърцебиене, вече всичко е наред. Обяснявам си го от покачване на дозата, а не заради състава, защото ми се е случвало и друг път при промяна на дозата.

# 279
Интересно аз сега трябва да почвам от новият еутирокс Grinning Аптекарят,каза,че има промяна в помощните веществай тоест в усвояването на хормона.Иначе много ме успокоихти Grin

# 280
Промяната в състава на Еутирокс може да доведе до нужда от корекция на дозата - предполага се по-добро усвояване, така че може да е необходимо да се намали дозата. Симптомите може да са от предозиране.

# 281
Здравейте!Аз съм с хиперфункция,пиех метизол.Миналият месец вече хормоните влязаха в норматсх беше 2.20,фт4 12.0 реф.12-22 ,продължиха ми го но по 1 хапче на ден
Този месец забременях и ми спряха метизола,за да дадем 100%шанс на бебето.Тогава изследвах тсх беше 4.90 фт4 12.4 /12-22/,казаха ми да не се притеснявам,че сегатсх ще спадне рязко.Изследванията ги правих на 10.12
Казаха ми да ги изследвам след 30дни
Обаче аз вчера реших да пусна за всеки случай
След 10дни резултатите са тсх 0.19 фт4 18 /12-22/
Звъннах веднага на доктора и каза,че не е притеснително за сега,но се притеснявам фт4 да не скочи много за още 10дни
Сега съм в 6г.с.
Как мислите дали фт4 засега е добре 18 при горна 22?
Благодаря!
Дано хормоналния толеранс по време на бременност проработи и при мен❤

Последна редакция: пт, 20 дек 2019, 09:45 от Irena13

# 282
Ирена, по принцип тази стойност на ФТ4 е дори леко ниска - под средата е. А през първите месеци от бременността бебето ще черпи от твоя ФТ4, така че е много важно да се поддържа добро ниво именно на ФТ4. Може би трябва да се изследваш по-често, за да следиш нивата, защото си била с хиперфункция. Но за момента това ФТ4 не е притеснително високо. За сметка на това ТСХ е спаднал рязко, а през бременността е нормално да скочи, особено ако не приемаш хормон. Така че може да има възобновяване на хиперфункцията, но все още не може да се прецени дали е така. Просто трябва по-често следене.

# 283
Ирена, по принцип тази стойност на ФТ4 е дори леко ниска - под средата е. А през първите месеци от бременността бебето ще черпи от твоя ФТ4, така че е много важно да се поддържа добро ниво именно на ФТ4. Може би трябва да се изследваш по-често, за да следиш нивата, защото си била с хиперфункция. Но за момента това ФТ4 не е притеснително високо. За сметка на това ТСХ е спаднал рязко, а през бременността е нормално да скочи, особено ако не приемаш хормон. Така че може да има възобновяване на хиперфункцията, но все още не може да се прецени дали е така. Просто трябва по-често следене.
Редактирах си поста
ФТ4 е 18 .04при реф.ст.12-22

# 284
Значи е малко над средата, не е високо.

Общи условия

Активация на акаунт