Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 37 093
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
Не съм убедена, че трябва да се прави каквото и да било с цел сваляне на холестерола по естествен или не начин. Все повече данни излизат, че високият холестерол е типичен за дълголетниците.

Иначе статините са отрова за митохондрия на клетките и аз не бих пила такова нещо за нищо на света.

Напълно подкрепям последното мнение на Cioccolata  Peace

# 256
Ася, наистина скокът е много голям. Аз бих минала на 50 мкг първо.

# 257
Здравейте, бременна съм в 5г.с и съм с Хашимото. Приемам Еуторирокс 5 дена 75 мг и 2 половинка. Днес бях на изледвания за ТСХ и Т4, като ТСХ е 1,34 при реф. Ст-ти 0,34-5,6, но Т4 е ниско, при стойности 7,46-21,11 моето е 7,47. Ниско е и ендото каза да си изследвам и Т3. Необходимо ли е според вас да изследвам и други показатели? Само да спомена, че все още не съм правила ПКК. Ако има дами с моят опит ще се радвам да споделите. Simple Smile

# 258
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Чоки, от 25 на 50 пак май е множко...
Освен няколко дена да мина на 37,5 и после на 50 🤔
Средата на януари каза пак, но иска само ТСХ да пуска 😳

Рудип, на мен ми пускаха винаги ТСХ, фт3 и фт4, също в началото и антителата, понякога пускаха и витД и калций, ама тях си ги исках...

# 259
Rudip, хормон пиеш ли?
И кой е ендокринологът, който е поискал и Т3?

# 260
  • Столичанин ама не в повече :D
За връзката между наситените мазнини, холестерола и ССЗ няма да споря. И тук, и на други места съм писала, писала, писала, поствала съм линкове. Няма да губя повече време. Всеки е свободен да вярва на каквото поиска.

Боже господи, сега го погледнах този Елзуърт - ми че той бил веган бе! Ха-ха-ха! Smiley Мерси за такава пропаганда.
Мен пропаганди не ме вълнуват (между другото в момента е популярна  по-скоро друга пропаганда), а фактите, а те са, че това е кардиохирург, който до 95 годишна възраст е извършвал сърдечни операции (а те са сложни, тъй като едно погрешно движение може да струва човешки живот) и поради тази причина определено бих взел думите му под внимание относно всичко свързано със здравето на сърцето.

Не съм убедена, че трябва да се прави каквото и да било с цел сваляне на холестерола по естествен или не начин. Все повече данни излизат, че високият холестерол е типичен за дълголетниците.

Иначе статините са отрова за митохондрия на клетките и аз не бих пила такова нещо за нищо на света.

Напълно подкрепям последното мнение на Cioccolata  Peace

Възможно е, в последните страници се говори за едно норвежко изследване има пък други, които доказват, че повишено тсх до 10 при възрастни пациенти не носи риск от по-висока смъртност, но повишено фт4 да, заради това се препоръчва да не им се предписва хормонална терапия, а само следене.. Но, все пак има референтни граници, които не са сложени просто за украса, а са определени след изключително много проучвания, преди може холестерола да е бил до 8, но сега е до 5.2 в абсолютно всяка лаборатория.. За сравнение инсулина на много места се приема за нормален до 25,, но не съм видял някъде да се твърди, че да е завишен над тази стойност е ок, дори напротив, в последните години има изключително много изследвания, че стойност над 10 говори за ир, въпреки, че в лабораториите референтните стойности все още са до 25, и как така излиза, че холестерола, който в никоя лаборатория не е до 8, а до 5.2 няма проблем да е завишен, а инсулина, който в много лаборатории все още е до 25, не е ок ако е над 10 макар и в референтните стойности?

# 261
Rudip, хормон пиеш ли?
И кой е ендокринологът, който е поискал и Т3?

Пия еутирокс 75 мг./2 дена по половин хапче.
Следя се при Чавдарова, гр.Бургас.

# 262
Здравейте ,

Преди година си пуснах изследвания и ходих на ендокринолог. Докторката  каза, че ако нямам възли на жлезата няма да ми изпише хормон. Съответно нямах възли, но не престана да се чуди защо TSH ми е с такива стойности. Пуснах си резултатите тук и няколко потребителки ми писаха, че съм си за хормон. За съжаление не намирам поста си, но TSH клонеше към 4, ФТ3 и ФТ4 бяха на долна граница, ТАТ и МАТ добре. Започнах да пия на своя глава еутирокс 25 мг. Днес си пуснах контролно изследване, мислите ли че трябва да променят нещо?

FT3      5.66   pmol/L   3.10 - 6.80

FT4      15.34   pmol/L   12.00 - 22.00

TSH      2.27   mkIU/ml   0.27 - 4.20

# 263
jerami, доста четох през последната година и честно, съмнявам се, че референциите на лабораториите са винаги адекватни. Може би не за всичко са смукани от пръстите, но голяма част са. Особено ако се заровиш в историята кое как е определено за "нормално" и "с отклонения" е направо кутията на Пандора.

Човешкото тяло и процесите, които се извършват в него са толкова комплексни и в торкова сложна взаимовръзка, а ние знаем толкова малко за тях, че е просто смешно да се поставят категорични граници общовалидни за всеки и отклонението от тях да се смята за болест или дефицит, а това че се включваш в тях, но имаш симптоматика, да те прави хипохондрик. Отделно, че не всичко което циркулира в кръвта е адекватно отражение на това което е в тъканите. Темата е безкрайна.

Това, че някой е кардиолог и оперира до преклонна възраст, не го прави добър диагностик.   Peace

# 264
Здравейте ,

Преди година си пуснах изследвания и ходих на ендокринолог. Докторката  каза, че ако нямам възли на жлезата няма да ми изпише хормон. Съответно нямах възли, но не престана да се чуди защо TSH ми е с такива стойности. Пуснах си резултатите тук и няколко потребителки ми писаха, че съм си за хормон. За съжаление не намирам поста си, но TSH клонеше към 4, ФТ3 и ФТ4 бяха на долна граница, ТАТ и МАТ добре. Започнах да пия на своя глава еутирокс 25 мг. Днес си пуснах контролно изследване, мислите ли че трябва да променят нещо?

FT3      5.66   pmol/L   3.10 - 6.80

FT4      15.34   pmol/L   12.00 - 22.00

TSH      2.27   mkIU/ml   0.27 - 4.20

Че има хора, които упорито отказват да пият хачета, има! Ама как някой решава на своя глава да се лекува сам... Не го разбирам това. Все пак не говорим за витамин Ц.

# 265
Когато лекарите не се интересуват, че не се чувсташ добре, си принуден да вземеш нещата в свои ръце.
Всеки би предпочел адекватен лекар насреща си, ама уви реалността е друга.
И всеки си носи отговорността за изборите. Щото то сега всичко е наред, ама един ден се оказва, че времето минало и симптомите си били там и последствията са си за теб, а не за лекаря...

Хрис, може би имаш нужда от леко вдигане на дозата, ТСХ е височко. Т4 и Т3 на пръв поглед не са толкова лоши.

# 266
  • София
Е, аз съм прочела всичките 59 теми, няколко пъти.Информацията в тях е безценна и има такава за всичко, хранене, статии, изследвания.
Само за тази година съм обиколила 8 ендокринолози!А оплаквания и то сериозни имам от 2.5год. през, които посетих какви ли не още доктори, освен ендокринолозите.
7 броя от тези доктори бяха категорични, че съм пушка, и отказваха да ми изпишат хормон само защото ТСХ ми беше в граници, нищо че Т4 и Т3 бяха на дъното и нищо, че жлезата ми вече има изменения.
Едва 8-мия каза, да няма да е зле да го почнеш, но аз така или иначе го бях започнала на своя глава, защото вече нямаше какво да губя или чакам.И сега се изследвам и дозирам сама, защото се убедих, че никой не познава толкова добре тялото ми, колкото аз.А също се убедих и, че тялото ми не е лист хартия с някакви цифри според, които трябва или не трябва да имам симптоми.
Междувременно докато чаках и обикалях по доктори имах и “уникалния” шанс да наблюдавам как всичките ми жлези с вътрешна секреция се сгромолясват една след друга и станах пълна развалина.
Та моя горчив опит говори, че е по-добре да се “пресират” нещата, както и, че е по-добре да се започне “рано”, отколкото късно...

# 267
Попрочела съм за симптоми и как се отразява на организма хипофункцията.
Наистина докато не усетя някокво влошаване на състоянието едва ли ще ви разбера. При мен няма симптоми, нищо и въпреки всичко, пак някоя съфорумка ми обясни, как това ми е ниско, другото трядба да вдигна.
Еми тва не мога да го разбера.
И да, аз бях с плацебо ефекта. Мидицински е доказан. Така че при всеки е възможно да го има и той да не го осъзнава.

# 268
Аз като гледам колко хора пият хормон и продължават да се оплакват тук и в групите, не съм убедена колко помага само и единствено този хормон. А тук и някаква психоза се насажда с постоянното повтаряне, че с тсх над 1.5 следва инсулт и инфаркт, което се оказа меко казано недостатъчно недоказано.
Та, е хубаво човек да е критичен.

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 17:06 от Дъждец

# 269
Оххххххххххх напрегнахте мее, момичетаа!!

Да кажа нещо положително, преди малко повече от месец увеличих дозата и към момента ТСХ ми е 0,90 .. започваме опити за бебок Flushed
Стискайте палци! Simple Smile

Последна редакция: чт, 19 дек 2019, 22:58 от Бенчита

Общи условия

Активация на акаунт