Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 37 076
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
мимамима, възможно е да са симптоми на високото тсх. При мен често се получават тези неща. Може и да е в микс с храни, които приемаш, иорганизмът се затруднява да преработва. Виж как са тат, мат, т3 и т4, но най-вероятно, като започнеш хормона, нещата ще отшумят до месец-два. Защо не отидеш на лекар още в понеделник?

# 316
А някоя от вас да е имала леки болки в тазобедрена става. И схванатост. Имаше период, в който трудно си събувах десния крак, не можех да го свия както си стоя, за да си сваля чорапа. После свикнах и понамаля проблема. И по едно време като постоех минута-две клекнала, с мъка се вдигах. Все едно мускулите на краката нямаха сили. Сега се пооправи това, но леката болка в тазобедрена става още я усещам. Чудя се дали е от щж. Чакам март да пусна пак хормони, казаха ми, че нищо няма да правим засега.

# 317
Аз и сега имам проблем с тазобедрената става - не ме боли, но имам странно усещане като ходя. Не предполагах, че може да има връзка.

# 318
Аз имах преди, след корекция на дюстабан се укротиха болките.

# 319
Аз и сега имам проблем с тазобедрената става - не ме боли, но имам странно усещане като ходя. Не предполагах, че може да има връзка.

Да, то е точно странно усещане, определих го като лека болка, защото се чудех как, но странно усещане е по-точно казано.

# 320
Ако хипофункцията е налице години наред, без да се лекува адекватно, тогава е възможно да се ускори износването на ставите. Но може да има и други причини за тези оплаквания.

# 321
  • На брега на реката
Аз също имах такава "болка" миналата година, но и през ум не ми е минало, че може да е свързано с ЩЖ. Спрях да ходя на танци, че се бях уплашила, да не стигна до смяна на става. Дори нощно време, едва се обръщах в леглото. Това беше около 4-5 месеца и отшумя. Не съм ходила на лекар. Сега ходя пеша по 8-10 км.,на канго и зумба и Слава Богу, нищо ми няма.

# 322
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пост мортем, понякога аз нямам сила в мускулите. Предполагам, че е нещо от храната: я не стига кислород, я глюкоза до тях. Незнам... още търся.

За ставите: като се схванат и взимам Вит Д и В комплекс. На другия ден ми няма нищо.

# 323
  • незнам вече на кой свят съм
Някой има ли нужда от книгите на Изабела Уенц? На мен не ми помогнаха и искам да ги дам на някой, който би могъл да извлече полза.

# 324
Ако вит. Д и Б помагат за стави, значи проблемът не е артроза (износване на ставите) или артрит (възпалителен процес, автоимунен), а нещо много по-безобидно, примерно в сухожилията или връзките - тогава усещането също може да е за болезненост в ставите.

# 325
  • Русе
Здравейте, при преглед на ехограф ми установиха, че щитовидната жлеза е със структура на Хашимото - ендокринологът беше абсолютно сигурен в това. После направих изследванията, но те показват, че TSH и антителата са в границите на референтните стойности. Други хормони не са ми изследвани. Прегледът ми е чак след седмица и сега се чудя възможно ли е еднокринологът да не е преценил правилно на ехографа? Случвало ли се е на някого от вас? Прочетох, че има случаи на хормони в норма, но повишени антитела. Но моите антитела са много ниски - 17 /норма до 34/ и 18 /норма до 115/, та затова се чудя...

Последна редакция: сб, 28 дек 2019, 13:41 от Vesi_rd

# 326
А защо се озова при ендокринолога?

# 327
  • Русе
Друг лекар ме посъветва да отида профилактично - каза че му изглеждала уголемена щитовидната жлеза, като говоря. Освен това от време  на време получавам сърцебиене, а по време и на трите ми бремености пих л-тироксин, заради ниски хормони. След ражданията съм изследвала хормоните - TSH и FT4 няколко пъти - бяха в норма - последно преди година. Но досега никога не ме бяха гледали на ехограф. Не пълнея, понякога се потя много нощем, умората ми е голяма, но и ежедневието ми си е изморително. И така реших да отида на преглед.

# 328
След като фт3 и фт4 са били ниски, тат и мат ги има, макар и в долната граница, а жлезата има изменена структура, да, имаш Хашимото. А тсх колко е? За да се каже, че е нормално, трябва да е около 1,5 (поне при здрави хора е така). Освен това имаш и др симптоми - умора, изпотяване, сърцебиене. Пусни в 1 изследване тсх, фт3 и фт4. Ако тсх е в рамките на 1,5, а другите хормони са ниски, може би тр да прегледаш и хипофизата.

# 329
Други тук ще ти обяснят повече, но с тези симптоми, според мен си за хормон.

Общи условия

Активация на акаунт