Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 59

• 36 546
  • 765
  •   1
Отговори
# 420
Храненето ми бих го определила като безразборно. Не закусвам, или пък към 11ч със сандвичи, някоя бисквита, банан. После огладнявам към 14-15ч и пак така- нещо сготвено с хляб или пак сандвич. Абе общо взето все съм гладна, много са ми бързите въглехидрати. Трябва да оправя Храненето, знам как, но нямам хъс в момента. Не спя много, ям много, пия много кафе и имам много стрес. Лоша комбинация при хипофункция, при която така или иначе няма сили човек. Децата са постоянно болни, напоследък ми е всичко стрес. То и затова я отключих хипото де.
Иска ми се явно без са оправя съня, стреса и храненето, само с хормона да оправя нещата. Но явно няма да стане.
Въпреки всичко се чувствам 100 пъти по-добре от преди тироксина. Беше зверска умората, бях с тсх над 16😲
Просто разсъждавах дали няма вариант да пия половината хормон сутрин, а другата половина следобед, да речем 4 часа след хранене. И да поддържам постоянни нива на енергия.

# 421
По принцип тези, които пият натурален хормон (той съдържа Т4 + Т3), нерядко го делят на няколко дози за деня, мисля, че основно заради Т3, който е добре да се приема на повече от една доза. Така че сигурно би могло да се пробва да се дели тироксинът, но той няма бързо действие.

# 422
Просто вместо бисквитите и сандвичите в 11, яж някаква салата и яйца със сирене. Стават бързо и засищат.

# 423
И Шоки го е казала, но аз мисля, че основният проблем ти е в ниско т3, както и нисък кортизол. Имай предвид, че кафето допълнително изтощава надбъбречната жлеза. Ако имаш възможност, вземи т3 отделно от т4. Иначе на всеки му се доспива, когато се наяде, дори и на здрав човек. Все пак храносмилането е най-енергоемкият процес в тялото, предвид множеството химични процеси, които протичат, за да усвоим храната. Не са виновни само въглехидратите. Но при нас най-вероятният виновник е ниското т3.

# 424
Благодаря, момичета за отговорите. Явно няма как да деля тироксина. А какъв е тоя натурален хормон?
Кафето много пречи, зная. Аз заради недиагностицирана хипофункция стигнах до 5-6 кафета дневно, заради ужасната умора, която ме затискаше. До преди това пиех по едно кафе на ден. Но явно свикнах така и не мога да ги намаля драстично, просто ги пия по-слаби.
За храненето - знам аз, че с яйца и салати, месце, плодове става номера и се чувствам добре, пък и свалям някое кило. Просто трябва да се взема в ръце.
Достатъчно сън, пълноценно хранене, по-малко напрежение са задължителните добавки при нас, освен хапчето.

# 425
Натуралният хормон е от изсушена свинска щитовидна жлеза и съдържа Т4 и Т3 в съотношение 4:1. В България не се намира, трябва да се поръчва от чужбина (в Гърция и Турция го няма). Но и съотношението 4:1 не е подходящо за всички.

# 426
Натуралният хормон е от изсушена свинска щитовидна жлеза и съдържа Т4 и Т3 в съотношение 4:1. В България не се намира, трябва да се поръчва от чужбина (в Гърция и Турция го няма). Но и съотношението 4:1 не е подходящо за всички.
Интересно ми е някой в групата пие ли натурален хормон. И как се чувства от него. Намерих го тук (Германия), 165 евро струват 60 капсули (За 1 месец). При положение, че другите са ми безплатни...

# 427
Да, цената също е фактор. Не знам някой тук да пие такъв хормон, но ще видим, може да има.

# 428
Имате ли мнение за Стефан Димитров ендокринолог? Моля ви ако имате отзиви споделете. В понеделник съм на преглед при него. Благодаря предварително.

# 429
  • Пловдив
Момичета, здравейте! С Хашимото съм, пия хормон от август 2017-та, като започнах с малка доза - 12,5 и постепенно увеличавах под лекарски контрол. Тсх-то ми се движи между 3 и 5, но колкото и да увеличаваме дозата на хормона, не може да влезе в норма за забременяване. Само се сдобривам с гадни симптоми като изтъняване на косата, сърцебиене и прескачане на сърцето, колкото повече качвам дозата. В момента съм на 62,5 мкг. Въпросът ми е, понеже изчаквах около 30 мин след приема на хормона, за да пия кафе, дали всъщност това не е неутрализирало действието му и затова да нямам резултат? Вие колко време изчаквате? Възможно ли е това да е причината?

# 430
Нивата на Т3 и Т4 как са, само ТСХ нищо не значи.

# 431
  • Пловдив
Нивата на Т3 и Т4 как са, само ТСХ нищо не значи.

последно бяха ФТ4 - 17.04  реф. 12 - 22
ФТ3 - 3.4  реф. 3 - 6.8

# 432
Заради ниски нива на Т3 и на мен преди няколко дни ми изписаха терапия (еутирокс).

Разучих подробно как се приема хормона и мога да ти напиша интервалите спрямо други медикаменти/храни:

4 часа интервал от повечето витамини, минерали, добавки (ако приемаш)
8 часа от желязо, калций, млечни, вит.Д
2 часа от кофеин (кафе, какао, шоколад и т.н.)
4 часа от хормонални препарати

От разни други медикаменти - интервал от поне 4 часа

Ако не се спазват, се намалява действието на лекарството и не се усвоява напълно.

# 433
  • Пловдив
Заради ниски нива на Т3 и на мен преди няколко дни ми изписаха терапия (еутирокс).

Разучих подробно как се приема хормона и мога да ти напиша интервалите спрямо други медикаменти/храни:

4 часа интервал от повечето витамини, минерали, добавки (ако приемаш)
8 часа от желязо, калций, млечни, вит.Д
2 часа от кофеин (кафе, какао, шоколад и т.н.)
4 часа от хормонални препарати

От разни други медикаменти - интервал от поне 4 часа

Ако не се спазват, се намалява действието на лекарството и не се усвоява напълно.

Ясмина, благодаря! Полезна информация! Heart Eyes Ти към колко часа сутринта го пиеш?

# 434
В 3.00 през нощта го пия, за да не го мисля после какво съм яла, пила и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт