СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 745
  • 772
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Това Miniso никак не му предвещавам светло бъдеще - китайски боклуци на високи цени, рекламирани като японски. Откриха и в Сердика, та влезнах миналия ден да се мотам. Еднотипни артикули - хиляда вида възглавници за пътуване, страшно много неща на Марвел, висока музика. Посетители много, купувачи малко видях аз.

# 361
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние вече няколко пъти купуваме от Miniso плюшени играчки за подаръци. Едното беше огромен мечок. Сред съучениците на Ема е голям хит този магазин, те много си падат на тази възраст именно по подобни джунджурийки. Не знам къде са произведени, не съм си зачитала по етикетите, но съм фен на японските марки. И когато бях в Япония не си купих нито една стока, произведена в Китай, защото не открих такава. Японците като цяло са на принципа, че ако нещо може да го направи японец,  по-добре той да го свърши. Чакам с нетърпение да открият по-наблизо магазин Uniqlo - японският HM.

# 362
  • софия
Имам някои джвъджки от Miniso, купувани преди година от Австралия и са ми удобни и практични. Точно тип Tiger са, но аз и Tiger харесвам, и където има винаги се радва на моето посещение Simple Smile Надявам се да отворят и тук най-накрая. Когато отвориха тук Miniso, ходихме и взехме някакви работи. Не срещнах на някои да пише, че са произведени в Япония, като не съм проверила всичко предлагано. В класа на детето също са популярни и подаръци за размяна, купени от там, биха се одобрили.

# 363
  • София
Според Уикипедия Miniso официално е китайска евтина верига. Явно юридически не е проблем да си лепнеш някоя престижна държава към името на бранда. Те и Tiger се водят датски. Но са симпатични, да.

# 364
  • Отвъд алеята зад шкафа
Зачетох се и излезнаха интересни неща. Първият текст е от сайта на марката  вторият от Гугъл. Открийте разликите:)

MINISO was co-founded by Japanese designer Mr. Miyake Junya and Chinese young entrepreneur Mr. Ye Guofu in Tokyo, Japan, with the former serving as chief designer and the latter serving as CEO.
MINISO began to develop in the Chinese market in September, 2013. It actively explored the international market and has opened over 3500 stores in five years, with business turnover reaching USD 2.5 billion in 2018. At present, MINISO has reached cooperation agreements with more than 80 countries and regions including the United States, Canada, Russia, Singapore, the United Arab Emirates, Korea, Malaysia, Hong Kong (China) and Macau (China), with an average monthly growth rate of 80 - 100 stores.
Taking product structure optimization and product management as its priority, MINISO insists on selecting materials from all over the world. 80% of the design is from Japan, Korea, Sweden, Denmark, Singapore, Malaysia and China, etc. 

От Гугъл:
Miniso's marketing strategy has been compared to Japanese retailers such as Muji, Daiso, and Uniqlo due to similarities in both store aesthetics, brand design, and inventory.[8][30][31] Because of its Japanese-influenced branding strategy, the company's products have been criticized as "made in China to look Japanese",[4][32] particularly when most of the company's stores are located in China, where people trust Japanese brands more than domestic offerings.[2] It has also been criticized for affixing grammatically incorrect Japanese-language labels to many products, a consequence of using Baidu Translate to produce Japanese language copy, as admitted by Miniso management.[2][9]

Nevertheless, because of Miniso's success in expanding its number of retail stores, AllianceBernstein, a global asset management company, called its market strategy a success by "filling a price-point niche left unaddressed by the Japanese formats it was imitating".[9]

# 365
Момичета, благодаря Ви за отговорите -изключвам слушалки,калъфи,зарядни,защото имал! Предложих книга да му купим-дъщеря ми вика, мамо той не чете книги.Идеята за термо чаша и несесер ми хареса, ще кажа на дъщеря ми да видим какво ще каже и тя! Иначе сума не са определяли, кой,колкото може да си позволи!

Благодаря Ви и хубав ден Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 366
Много ви благодаря, мили момичета! Да ви се връщат хубавите думи и пожелания!  Hug
Класното по български е било във формата на НВО, но без преразказ. Предстои тест по история, може би и по химия. Другия четвъртък ще излизат на пицария с класа и класната. Май няма да си разменят подаръци при нас. Иначе за момче, а и за момиче, е добър вариант подаръчен комплект козметика, дезодорант и душ гел, примерно. И има на много прилични цени, нищо ангажиращо.

# 367
  • софия
Снощи леко се озадачих след разговор с майката на най-добрата приятелка на детето. Моята маймуна почти всичко ми разказва и общо взето съм в час какво се случва в училище. Естествено, разказва ми нещата, които на нея са ѝ направили впечатление, другите не ги коментира. Та, моята и приятелката ѝ са с най-висок успех и двете се водят нещо като зубърките на класа Laughing Нито една от двете не се тюхка от подобен етикет, не ходят угнетени на училище, позитивни и спокойни са, но се оказва, че както първите години всяко дете канеше почти целия клас на рождения си ден, така вече те 2те и още 1-2 момичета са в групата на непоканените, защото не слушат чалга, не пушат и не се впечатляват и участват в простотии. Оказва се, че голяма част от момичетата пушат, почти всички слушат чалга, има няколко момичета, които имат гаджета от миналата година и вече са навъртели приличен брой сменени. Миналата седмица на рд на едно момиче се били напили. И това се обсъжда с огромна гордост.
До снощи бях убедена, че детето е имало късмет, че е в хубав клас. Вече не съм. Говоря за набедено за елитно централно училище, познавам всички деца, които са в класа от 1 клас и родителите им и до снощи не ми беше хрумнало, че толкова много е променена атмосферата. Всъщност, промяна се почувства след 5ти клас, когато в класа дойдоха няколко деца от други училища. Не казвам, че те са причината, но едно от момичетата силно влияе.
Абе, с една дума, в потрес съм. Не за моето дете, имам ѝ пълно доверие, не я гледам в саксия, а за средата. Преди няколко седмици Додиела ми сподели, че в тяхното "елитно" атмосферата е подобна, а аз се заклех, че при нас "не е така, не слушат чалга" Grinning Само момчетата от класа държат фронта за сега и не слушат чалга. Смях, смях...

Освен като музика, която органично ми е неприятна, чалгата в моите очи е стил на поведение и мислене. Крайно семпъл, да го нарека, за да не ползвам по-лоши думи.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 09:45 от zvаnchе

# 368
  • София
При нас класното по БЕЛ също е във формата на НВО, вчера беше първа част - преразказ, утре е втората - тест, общо 4 учебни часа.
Подаръци и коледно тържество в училище няма да има, горката им класна май няма търпение да се отърве от тях Sad

Добавям: И в класа на сина ми има пушещи деца - основно момичета, само аз едно от момчетата съм чула досега. Може би защото те в по-голямата си част тренират по нещо или просто са дечковци още, а момичетата се чувстват големи. Много говорим за тези неща, най-вече за това да можеш да кажеш "не", да следваш вътрешните си убеждения без да се притесняваш как ще го приемат другите, дано има ефект.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 09:22 от грейпфрут

# 369
Интересен пост Simple Smile
Понякога реалността в бг-мама и извън нея са доста различни, но децата, а и родителите, споделят избирателно. Даже когато се обсъжда друго, а не точно това, се чуват още по-интересни неща Wink
Да, такава е възрастта, те затова и много деца нямат супер високи оценки, разсеяни са, има проблеми...тийнейджъри Simple Smile
Каквото сме направили първите 7, сега ще го берем като плодове...някои неща ще са период, ще отминат, може и да не разберем, други ще ни ъъъ създават ядове...дай Боже всичко да отмине леко...
Трябва да се поддържа диалога на всяка цена, и Господ да ги пази...ще избутаме...

# 370
  • София
В класа на набора вече има момиче, което води полов живот. Аз като разбрах бях меко казано в оркестъра, но се оказа, че си се обсъжда това между тях и едва ли не е повод за гордост...
С чалгата положението е трагедия. Наскоро водих момчетата на премиерата на Физика на тъгата на Тео Ушев. Преди филма имаше интересна премиера на Четирите годишни времена с анимация. Ходихме и на Васко Василев. Похвалили се после в училище и отнесли доза подигравки, че мама ги води на класически концерти... А на тях им хареса.

# 371
  • София
От чалгата спасение няма, за съжаление. В отбора само това се слуша, в училище също преобладава.

# 372
  • Отвъд алеята зад шкафа
Нищо по-различно от времето, когато аз бях ученичка. В 8 клас в гимназията пропушихме масово.

# 373
  • софия
В 8 клас класовете са сбирщайн. Учила съм в училище в района, в който учи и детето и подобно нещо не е имало до 8 клас. В съседното, което завърших, след 8 клас беше интересно, но до 8ми категорично не е било така.
До 8ми клас пушеха 2-3 момчета от класа. Гаджета, пушене, напивания с водка на момичето от 6ти клас не е било и няма нещо, което може да ме убеди, че това е нормално, било е или е отражение на времето. Ненормално е.

# 374
  • София
В класа на набора вече има момиче, което води полов живот. Аз като разбрах бях меко казано в оркестъра, но се оказа, че си се обсъжда това между тях и едва ли не е повод за гордост...
С чалгата положението е трагедия. Наскоро водих момчетата на премиерата на Физика на тъгата на Тео Ушев. Преди филма имаше интересна премиера на Четирите годишни времена с анимация. Ходихме и на Васко Василев. Похвалили се после в училище и отнесли доза подигравки, че мама ги води на класически концерти... А на тях им хареса.
О, и аз бях на Физика на тъгата и беше прекрасно. Иначе и при нас има пушачи. Предимно момичета. Не знам родителите им как го приемат. Щерката си развали приятелството с едно момиче, защото не можа да я отучи от пушенето. А на друга родителите ѝ са ѝ купили ел. цигара. И полов живот водят някои, че ѝ забременяват при игра на шише. Но и при нас ги имаше тези неща. Когато аз бях в 8 клас, майката на момчето вписа момичето в паспорта си, за да може да направи аборт. Защото нейните родители не знаеха.

Общи условия

Активация на акаунт