СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 7

• 33 471
  • 772
  •   1
Отговори
# 420
За мен физиката е била интересна като предмет, но не и решаването на задачите...На седмокласника засега му харесва , справя се...
Интересно ми е във вашите класове ще си разменят ли децата подаръци, ще имат ли коледни тържества?
Ние няма да имаме коледно тържество, защото уж нямало места вече, но предполагам госпожата не иска да се нагърбва и с този товар...но ще си разменяме подаръци. Тази година са си избирали и знаят точно на кое дете ще подаряват. Паднало ни се е момиче .....някакви идеи? Аз клоня към някаква типично коледна изненада-сувенир...

# 421
  • софия
Много съм доволна от госпожата по бел в училище. Трудни контролни дава, показващи разбиране на произведението. Дала им е чудесно контролно за "На прощаване". Най-високата оценка е 5. Моята се тръшка, че била на точка от 6цата Grinning
И от госпожата по мат съм доволна Simple Smile
Лошото е, че наистина нямат време да подготвят децата достатъчно много.
Ще си разменят подаръци. На моята ѝ се е паднало момиче. Купихме зимни пантофи елени и шоколадов портокал.  Миналата година се беше паднало момче и подари слушалки. За момче съм купувала колонка преди 2 години. Слагаме и нещо шоколадово. Не знам някой, който не обича шоколад на тяхната възраст.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 14:19 от zvаnchе

# 422
Тези дни гледах върнато контролно по физика. Имаше доста въпроси с отворен отговор, но задачи не видях. Трябва да го разпитам и да разбера дали въобще решават такива. Наредил е там шестици, но какво знае в действителност ми е мъгла. Баща му го препитва там от време на време, обаче го излавя, че много неща не знае, то пък после се оказва, че точно тия неща в учебника им ги няма и още не са ги учили. Защото той го изпитва без да поглежда учебника и започва да му задава въпроси по съответната тема и да иска обяснения. И така ми е още по-мътно знае ли, не знае ли.
Химията му е много интересна, но имат само един час седмично и въобще не може да включи на тази вълна. Казва, че по този начин усещането му е, че все едно няма такъв предмет в програмата си.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 14:12 от ston

# 423
Регалия са публикували информация:
Скрит текст:
Пробни изпити през 2020 г.
Български език и литература:
   9 февруари 2020 г.
     29 март 2020 г.
     10 май 2020 г.

Математика:
   16 февруари 2020 г.
     5 април 2020 г.
     17 май 2020 г.
Пробните изпити се провеждат в сградата на 119. СУ от 9:00 ч. до 11:30 ч. Те са задължителни за учениците от курса за 7. клас на Учебен център "Регалия". На пробните изпити могат да се явят и ученици, които не посещават курсовете на Учебния център, като за тях регистрацията за участие е задължителна.

Регистрацията за участие се прави за пакета от шестте пробни изпита. По този начин си гарантирате участие във всички пробни изпити.

Явяване на отделен пробен изпит ще бъде възможно само при наличие на свободни места, като записването ще се прави в седмицата, в която е съответният пробен изпит.

Регистрацията ще започне на 13 януари 2020 г. след 10:00 ч. (само чрез електронна форма за регистрация).

Допълнителна информация - тел.: 02 979 3842; 0888 428 444, 0885 186 529.
Аз съм разколебана. Не зная дали искам и на шестте да се яви. Единият съвпада с олимпиадата по химия (ако се класира), а и честно казано само бел ме интересуваше, другото мога да го проверявам и аз.

# 424
  • София
Извиване на ръце, мислех да я пратя на ПИ по математика в Регалия, сега няма да я пратя на нито един. Търговия, а не обучение, отвратително!

# 425
Не зная дали искам и на шестте да се яви.
Не искаш. Simple Smile За дете, което учи в СМГ няма смисъл.
По БЕЛ ще се появят някъде и ще си ги направи вкъщи. Ако не можеш ти да провериш, ще помолиш преподавателката от училище. Не вярвам да откаже.
Излишно натоварване, ангажираност, ако щеш и разходи дори. Всичко това се трупа на децата...

# 426
Лошо са го решили. И аз мислех само по единия предмет да се яви, математика.

# 427
  • софия
Аз също не съм ок с подобен подход. Нямам интерес към бел. Прави ПИ в школата и нямам намерение да я пращам другаде.
Сега ще търся къде на друго място да я записвам само на мат. Отвратително търгашество!

# 428
  • София
Аз пък не виждам проблем за Регалия.
Обявили са си пакетна цена и хората платили и записали се за пакета са с предимство.
Ако има места всеки може да се запише само за по един изпит.
Аз лично мисля да ги пусна само на БЕЛ ако има свободни места за записване. Ако не просто няма да ходят.
Реално по същият начин мисля, че е за Междучасие като там за съжаление няма предложение за пакетни цени за да не се налага да се дебнат всеки път, ако така или иначе си решил да посещаваш тренировъчните.

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 14:56 от Aila

# 429
  • София
Оф, тази физика. Наборката много се бори с нея. Вчера цял ден решавала задачи и накрая пак беше мазало. Така ме изнерви, че ѝ се наговорих, та чак накрая се разплака. Решава уж нещо, разбира го и след 1 седмица - черна дупка. Проблемите ѝ са чисто математически, нали ѝ математиката ѝ е зор, но имам чувството, че и не се опитва да вникне в материала. Пише нещо, ама не мисли. 450 KJ=0.45J и не ѝ излиза задачата. E, как бе дете?

# 430
Ох, много изнудваческо с този пакет. Аз също исках само на математика да се яви, защото нали уж в "Регалия" са по-близки до НВО. Подозирам, че в школата ще им дадат доста трудни задачи, а пък на мен ми е важно да разбера как би се справил на матури, а не на математическо състезание.... Но сякаш реших да си ходи вече само в школата, няма да му опропастявам всичките уикенди.
Както и да е, като вземат целия материал, ще му давам предходни теми от НВО и това ще е ориентир.
Синът ми засега се справя с физиката, интересно му е да решава задачи. Но още по-интересно му е по химия.
Цялата работа около НВО ми мяза на образователен лобизъм.

# 431
Появиха ли се от ПЧМГ пробния задачите? (питам, защото от фейсбук информацията не я хваща моето радио Simple Smile)
Разгледах от голо любопитство, да видя какво става по света, инфото за техния прием. Техните пробни за техния изпит ли са или за НВО?
Интересен ми е техния изпит, защото задачите от техните състезания винаги са били много интересни. Би трябвало да е по-предизивктелен от НВО, но пък летвата и за него е 75 точки.

# 432
  • софия
Като са решили да е пакет, защо не са направила 2 пакета и ако някой иска да запише и 2та да направят отстъпка?
Абсолютно извиване на ръце и опит за създаване на измислена елитарност.

# 433
  • София
Някой има ли отзиви за пробните изпити в Бултест? Ето техния сайт: http://www.bultest.org/?p=izpiti7

Интересно ми е как е при тях нивото на трудност и след това коректността на оценяването, ако някой има отзиви от минали години.

Ние повече няма да ходим в Междучасие на пробни. И на нас са ни орязали няколко очевидни точки по БЕЛ. Освен това преразказът няма рецензия, а само разни отметки с червено.

# 434
  • София
Мама МОНИ, нищо чудно с Физиката. Имате страхотна г-жа (както и другите по природни науки).
Иначе около училището е страшно от пушачи и невъзпитани деца, страхотни възможности за покупка на алкохол, цигари и енергийни напитки (точно срещу училището магазин за алкохол в новопостроен блок, нали уж нямаше право да има! ), Ако тези неща ги няма в класа, значи е някакъв малък оазис, но се съмнявам....
Не винаги децата са склони да споделят за други деца , за проблеми в класа (или те), дори и сега, когато го прави младежът, има уговорки: "Но нали няма да кажеш на някой родител". 9 клас е - не пуши, знае за вредата, дразни се на пушека, алкохол не е пил - не му харесва вкуса на бирата (обикновена или крафт) или виното, твърд алкохол само е помирисвал,.... чак ми става неудобно както разпитва какво намираме в тях Simple Smile.
в класа му не съм чула за цигари и алкохол, но неслушащите чалга са малцинство.

Скрит текст:

посещавам ЕоДента та наблюдавам Sad...
Никой не се интересува от това, че не може да се влезе в училището от пушачи, в. т.ч. и малките ученици.
Връх бе учителка от у-ще, която направи забележка на 3ма пред занималнята на отсрещния тротоар (че и им благодари с тенкю пипъл) , но не и на пушещите на тротоара пред входа на у-щето - забранено със заповед,... то като директорката не се интересува, че се пуши на територията на училището - зад кухнята.
Преди в години - Чалга, кифли, цигари, алкохол, енергийни напитки, наргилета.
Задръстените не получаваха покани за РД, но по-гадно бе, че се и отменяха. Родители осигуряваха на децата си алкохола за РД, водеха ги на наргиле.... На един такъв РД с отменена покана, така се напили, че се търкаляли в двора, младежът като чу, дори бе доволен, че не е бил там.
Преди 2 години, едва ли има промяна Sad

Общи условия

Активация на акаунт